Akarlar

Mervest

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşu bit,pire,akarlar için ne tavsiye edersiniz gerçekten işe yarayacak ve kuşa zarar vermeyecek bir şey olsun istiyorum bit,pire varmı görmedim ama biraz kaşıntısı arttı her ihtimale karşı kullanmak istiyorum

Muhabbet kuşu bit,pire,akarlar için ne tavsiye edersiniz gerçekten işe yarayacak ve kuşa zarar vermeyecek bir şey olsun istiyorum bit,pire varmı görmedim ama biraz kaşıntısı arttı her ihtimale karşı kullanmak istiyorum

6 ayda 1 kere iç ve dış parazit öneriliyor. İç parazit için nilverm dış parazit için ivermektin içerikli parazit damlası enseye uygulanması lazım. @Selçuk YÜKSEL hocamın tavsiyesiyle tespih ağacı (neem ) yağı aldım arada ayaklarına ve gagalarına bazende tüneklerine sürüyorum. Şimdiye kadar şükür bir problem ile karşılaşmadım.

6 ayda 1 kere iç ve dış parazit öneriliyor. İç parazit için nilverm dış parazit için ivermektin içerikli parazit damlası enseye uygulanması lazım. @Selçuk YÜKSEL hocamın tavsiyesiyle tespih ağacı (neem ) yağı aldım arada ayaklarına ve gagalarına bazende tüneklerine sürüyorum. Şimdiye kadar şükür bir problem ile karşılaşmadım.
Dış parazit için hangi dmlayı kullandınız veterinere sordum kuşlar için uygun olmadığını söyledi

Dış parazit için hangi dmlayı kullandınız veterinere sordum kuşlar için uygun olmadığını söyledi

Daha önce kuşum tekti veteriner arkadaşımdan vilmectin almıştım enjektör içerisinde. Şuan 3 kuş var enjektörle istemeye utandığım için gidip vilmectini sordum. Zimec diye bir ürün önerdiler fiyat farkı yarı yarıya ve içerik aynı olduğu için ZİMEC aldım

Öncelikle ihtiyacınız olan şey, düzenli banyo yapabilmesi için büyük boy bir banyoluk almak. Banyo suyuna da ek olarak evde bulunuyorsa aloe vera özü ekleyebilirsiniz. Örneğin;

Bunların dışında kapsamlı bir aminoasit ve b kompleks ürün satın almalısınız. Tollyamin forte / bt amin forte gibi.
Dış ve iç parazit için arkadaşlarımın önerdiği ürünler kullanılabilir.

Vilmectin aldım ensesine 1 damla damlatacağım ama bir şey olursa diye korkuyoru

Benim erkek kuşumun 2. Damlası dişinin de 1. Damlasını damlatmıştım bir problem olmadı. Ensesine gagasıyla ulaşmayacağı bir yere tüylerini aralayıp deriye gelecek şekilde damlatın üzerine bi kaç saniye damlattığınız yeri parmağınız ile ovalayın kuşu 1-2 saat gözlemleyin. Ve 2-3 gün yıkamayın ki ilaç etkisini kaybetmesin. 15 gün sonra tekrar aynı işlemi tekrarlayın

Geri