akşam ötme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan morpheus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

morpheus

iyikus.com Üyesi
dişi kuşum ışıkları kapatınca akşam karanlıkta ötüyor normalde karanlıkta ötmüyüor diye biliyorum

tüylerini kabartıp sirkeliyor ve tıksırma gibi sesler cıkartıyor
dışkısı ise ishal. kafeste kuş kumu var ama yanına bile gitmiyor ven veriyorum bazen
verdiğim yem karışık yem
ayakları ile kendini yanaklarını kaşıyor gagasıyla kanadını sırtını falan kaşıyor.
bu durumdan nasıl kurtulabilirim

Son düzenleme:
Oyla 0
Tıksırması ve ishal olması üşütmüş olduğunun göstergesidir. Ciddi bir durumdur. Oda sıcaklığının sabitlenmesi gerekiyor. Eğer durgunluk yoğun ise mutlaka veterinere götürülmelidir çünkü en çok kayıp bahsettiğiniz durumlarda yaşanıyor. Probiyotik ve multivitamin takviyesi yapmanızı öneririm öncelikle. Ardından karışık yemi haricinde aspur ve soyulmuş yulaf alıp vermeniz gerekir. İshali bir nebze önleyecektir.
Kuşlar tüylerini düzeltmek içinde kaşınırlar. Bazende parazitlerden dolayı kaşıntı şiddetlenir ve hep o halde olabilirler. Tavsiyem veterinerden ya da zira ilaç satan yerlerden vilmectin ense damlası almanız. Etkilidir. 2 ayda 1 kez uygulanması kafidir.

Oyla 0
bugün yıkadım kuşu yulafım var ama yemiyor yulafı içini ufalıyor.
bugün aspur alıcam. probiyotik ve vitamin nasıl verebilirim

Oyla 0
Suyuna çay kaşığı ucuyla, pirinç tanesi kadar probiyotik verebilirsiniz. Vitamini ise başka bir gün yarım dolu suluğa 5-6 damla civarı vermelisiniz ve 8 saat içinde suyu tazelemelisiniz. Eğer toz ise vitamin; mercimek tanesi kadar suyuna ekleme yapmalısınız. (tabi karışmış olmalı)

Oyla 0
galiba tüy dökme döneminde ondan dolayık afasında dik şekilde tüyler var aynısı yanklarındada var

Oyla 0
Multi vitamin almak yararlı olur. Ayrıca B vitamini fazlasıyla gerekli bu dönemde. B vitamini için Beforvel önerebilirim. Zirai ilaç satan yerlerden ya da veterinerden alabilirsiniz. 20 TL fiyatı

Oyla 0
Muhabbet kuşu ishal için petshoptan apex divitsol bağırsak florası aldim nasil kullanmalıyım ve etkilimidir

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri