Alışma süreci

enscniba

Yeni Üye
Kuşumla 3 mayıstan beri bi türlü birbirimize alışamadık aşırı korkuyor benden ama elimden daldarı veya yem falan yiyor. 2 saat sonra tekrar elimi tekrar kafese yaklaştırsam yine kendini ordan oraya atıyor sanki beyni sıfırlanıyor hayvanın. Bugün ayın 18 i oldu hala bi gelişme yok. Geldiğinden beri aşırı kaşınıyordu parazit spreyi uyguluyorum 2 haftadır kullanım dozu haftada 1 şeklinde. Elimde çırpınıyor ama hiç ötmüyor sadece çırpınıyor. Normal kafeste dururken de hiç şarkı falan söylemiyor bi kuş sesi duyarsa ancak o zaman ötüyor. Henüz 40-50 günlük yavru bi kuş ama hiç alışamadık. Kendime alıştırmak için ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

Kuşumla 3 mayıstan beri bi türlü birbirimize alışamadık aşırı korkuyor benden ama elimden daldarı veya yem falan yiyor. 2 saat sonra tekrar elimi tekrar kafese yaklaştırsam yine kendini ordan oraya atıyor sanki beyni sıfırlanıyor hayvanın. Bugün ayın 18 i oldu hala bi gelişme yok. Geldiğinden beri aşırı kaşınıyordu parazit spreyi uyguluyorum 2 haftadır kullanım dozu haftada 1 şeklinde. Elimde çırpınıyor ama hiç ötmüyor sadece çırpınıyor. Normal kafeste dururken de hiç şarkı falan söylemiyor bi kuş sesi duyarsa ancak o zaman ötüyor. Henüz 40-50 günlük yavru bi kuş ama hiç alışamadık. Kendime alıştırmak için ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.
kuşun fotosunu ve kafesini atar mısınız?ele alıyorum derken avuca mı?parazit spreyini kullanmayın.spreyi nasıl kullanıyordunuz?

Oyla 0
Konu altında eğitim linkleri bulunmaktadır.

Oyla 0
kuşun fotosunu ve kafesini atar mısınız?ele alıyorum derken avuca mı?parazit spreyini kullanmayın.spreyi nasıl kullanıyordunuz?
Sprey zamanları haricinde avucuma almıyorum. Elimle yavaş bir şekilde yemi uzatıyorum önce biraz bekliyor sonra yemeye başlıyor. Spreyi de haftada 1 kez olmak üzere kanatlarının altına göğsüne ve sırtına birer fıs olacak şekilde uyguluyorum.image.jpg

Oyla 0
Sprey zamanları haricinde avucuma almıyorum. Elimle yavaş bir şekilde yemi uzatıyorum önce biraz bekliyor sonra yemeye başlıyor. Spreyi de haftada 1 kez olmak üzere kanatlarının altına göğsüne ve sırtına birer fıs olacak şekilde uyguluyorum.Ekli dosyayı görüntüle 17048
sprey için avuca almayın.kuşlar hemen alışmaz böyle devam edin.yanındayken sessiz ve yavaş olun.

Oyla 0
Merhaba, iyikus.com bloğu bu konuda makaleler hazırlamış,

iyi forumlar :)

Oyla 0
Kuşu ilk başta hemen elinize almayın. Bu ele alma durumu, henüz güven oluşturulmamış kuşlarda sizden uzaklaşmasına neden olur.

Siz onun yanına yaklaştığınızda güzel şeyler, onun hoşuna gidecek şeyler olduğunu anlamalı ve buna alışmalı önce.

Örneğin yaklaştığınızda ona yemek vereceğinizi öğrensin. Daldarıyı bir tek elinizden yiyebildiğini öğrensin. Yanına gittiğinizde sebze ve meyve vereceğinizi öğrensin. Yulaf da severler, onu da kararında verebilirsiniz. Yine yanına gittiğinizde onunla konuştuğunuzu öğrensin. Oyuncaklarını tanıştırın, beraberken oyun oynadığınızı öğrensin.

Mesela benim de kuşlarım var ve ben onları elime alıp ters çevirip sevebiliyorum. Ya da masada duran elimin altına girip oyun oynuyorlar çünkü elim onlar için oyun oynamayı, iyi şeyleri, yemek yemeyi ifade ediyor. Aramızda belirli bir güven oluştuğu için ha onları parmağıma alıp tüneklerine koymuşum, ha ele alıp koymuşum. Artık ikisi de eşit derecede normal geliyor. Tabii güven olsa da abartmamak gerekiyor, rahat bir durum değil bu onlar için, ele alınmak yani.

Önce güven önemli. Ele alıp, bak zarar görmüyorsun demek değil. Sizi ve onunla iletişime, temasa geçen uzuvlarınızı iyi şeylerle ilişkilendirmeliler.

Haftada bir dahi olsa avuçlayıp hiç hoşlarına gitmeyecek bir şey yapıyorsunuz. Sizi hiç tanımıyor, güven duymuyor ve hanenize eksi yazılıyor.

Oyla 0
Geri