Anaçlar yavru beslerken kafeste neler olmalı

minikmichael

Forum Sakini
Kalamar kemiği
Gaga taşı/ kalsiyum taşı
Grit kumu
Normal yem düzenlerine ek günde 1 kaşık yulaf
2 günde bir bütün dal darı koyuyorum dişi dal darıyı çok seviyo diye
Brokoli elma muz kırmızı biber gibi meyve sebze de veriyorum
Bunlara ek olarak ne yapmam gerek? Uzun süredir banyo yapmıyolar su koysam mı? Bir de probiyotik-multivitamin-b vitamini konusunda fikrinize danışmak istiyorum. Haftada kaç defa vermeliyim? Yavruya ağır gelmesinden korkuyorum.

Günde 1 kaşık yulaf fazla, haftada 3 gün -3 çay kaşığı- kafi. Premiksler konusunda ise; haftada iki gün probiyotik, bir gün multivitamin, iki haftada 1 de b vit. verebilirsiniz... Diğer saydıklarınız da uygundur..

Oyla 0
Kuluçka sürecinde temiz suyun önemini atlamayiniz. Vitamin verilecekse bile kisa süreli verilmeli. 3,4 saat max. Yapilmasi gerekeni yapiyorsunuz gibi. Başka bir şeye gerek yok. Çimlendirme yapilabilir belki

Oyla 0
Teşekkür ederim:) Yumurtalar hakkında da bi sorum var. İlk yavru 9 gün önce çıkmıştı bugün ikinci yavru çıktı ve anne hala yumurtaların üstüne yatıyo. Büyük yavrunun ayakları ayrık olur diye korkuyorum. Umarım dediğimi anlamışsınızdır düzeltmek için sünger ya da kelepçe yardımıyla tedavi yapılıyodu ama çok stresli bi süreç. Sizce yumurtaları almalı mıyım?

Oyla 0
Bazen olabiliyor çok yüklü yatmasından kaynaklı ancak yumurta genel anlamda bebekler için sayı çok değilse yastık görevindedir. Bu nedenle tüm bebekler çıksa bile 1-2 yumurta koymak iyi olabilir en küçüğün ilk 2-3 gününü atlatana kadar. Kaç yumurta var?

Oyla 0
Bazen olabiliyor çok yüklü yatmasından kaynaklı ancak yumurta genel anlamda bebekler için sayı çok değilse yastık görevindedir. Bu nedenle tüm bebekler çıksa bile 1-2 yumurta koymak iyi olabilir en küçüğün ilk 2-3 gününü atlatana kadar. Kaç yumurta var?
3 yumurta 2 yavru var şuan. Daha çıkacağını da zannetmiyorum. Anne çok üstlerine yatıyo ve büyük olan yavruyla küçük arasında baya fark var. Küçüğün altta sıkışmasından da korkuyorum.

Oyla 0
Yani yumurtalara ışık kontrolü yapmadan almayınız. Eğer gelişim varsa çıkabilir günü geçmediyse. Gözlemleri yapıp alınadabilir. Tamamen size bağlı

Oyla 0
Kalamar kemiği
Gaga taşı/ kalsiyum taşı
Grit kumu
Normal yem düzenlerine ek günde 1 kaşık yulaf
2 günde bir bütün dal darı koyuyorum dişi dal darıyı çok seviyo diye
Brokoli elma muz kırmızı biber gibi meyve sebze de veriyorum
Bunlara ek olarak ne yapmam gerek? Uzun süredir banyo yapmıyolar su koysam mı? Bir de probiyotik-multivitamin-b vitamini konusunda fikrinize danışmak istiyorum. Haftada kaç defa vermeliyim? Yavruya ağır gelmesinden korkuyorum.
Yavrular saglikla buyusun. ?
Burada bahsedilen mama icerisine yulaf unu mu? Yemin icerisine normal yulaf mi?

Oyla 0
Geri