Anlaşılmayan Davranış Değişikliği

TRG Findikci

iyikus.com Üyesi
Merhabalar Efendim, Yaklaşık 9 aylık erkek bir muhabbet kuşumuz var.İlk geldiğinden beri hep mutlu ve konuşkan biriydi.Hiç ilgisiz bırakmadık.Oyun oynamak istediği zaman şarkı açıyorum ama bazen en ufak bir sesten yada kapı açılmasından sonra dikkati dağılıyor,ürküyor ve oyun oynamıyor.Zorla oynatamadığım için kafasını okşuyorum,öpüyorum ve konuşuyorum günüm öyle son buluyor bir sonraki gün ise eve geldiğimde tamamen sessiz heykel gibi durup tepki vermez bir halde karşılıyor.Donuk halde ve değişik davranışlar sergiliyor sanki beni tanımıyor gibi,oyun oynamak istiyor ama yapamıyormuşçasına bir tutum... üzgün olduğunu düşünüp şarkı vs. açıyorum bir iki minik sesinden başka bir tepki vermiyor.Moralini tekrar düzeltmem için yaklaşık 2 gün sadece mutlu etmeye çalışıyorum.Özet olarak ne zaman kafasını okşasam ya da öpsem bir sonraki gün donuk ve sessiz buluyorum bu halini anlamlandıramıyorum.Sizce normal mi?

Merhaba,9 yaş bence kabuğuna çekilmesi için olağan bir yaş
Evcil kuşlarda olsalar 6@7 yaş sonrası bazı kuşlarda
Sahibine karşı soğuk davranışlar görünüyor
Sanırım sizinde öyle bir durum

Merhaba, durgunluğun sebebi hastalık durumu olabilir. Kuşlar ses ve hareketlere çok duyarlıdır ve rahatsız oldukları şeylere tepkileri nettir. Kısa bir video + dışkı görseli atabilir misiniz?

Geri