antibiyotik tedavisinde şiddetli kusma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bengs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bengs

iyikus.com Üyesi
tekrardan merhabalar, öncelikle bu aralar forumu çok meşgul ediyorum kusura bakmayın.😔 dişi muhabbet kuşumun solunum sıkıntısını aranızda bilmeyen yoktur. ne yaptık ettik doxymix bulduk. dün vermeye başladığımdan beri kusuyor. önceleri ilaç tadından dedim ama ilaç vermediğim zamanlarda da kusuyor. kusmuğu köpüklü ve salyalı şekilde. kokusu nasıl olmalı bilmiyorum ama kusmuğunu kokladığımda evet bir koku alıyorum. ağır ve mide bulandıran bir koku değil ama kokusu var. antibiyotiğin mantarı şiddetlendirdiğini okudum bir yerde. bu ilacı almadan bu kusma hareketi hiç yoktu yeni başladı. dışkısı sulu, olması gereken gibi değil ama yemli de değil. bu kusmasının sebebi nedir sizce?
bu arada dipnot: bir hafta önce triflucan tedavisi uyguladım. entrobac ve vitamini de verildi. doxymix’e dün başlandı.

dışkı fotoğrafını da ekledim.

Ekli dosyalar

• 3444511D-E1BB-4D62-9D1D-B421B7E7BD94.jpeg
    3444511D-E1BB-4D62-9D1D-B421B7E7BD94.jpeg
    215.4 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Triflucan ağır bir ilaç ve kuruma için etkili. kombi mix med tollyamin forte ikili kullanımı ilaçlardan birisi ağır olduğu için diğeri vücuttaki akciğeri koruyor. Kuşunuzda siyah dışkı görduyseniz eğer tek çözüm bu. 9 tane kuşum var ve bu ilaçları daha önce kullandım ilk iki gün zor geçiyor. kombi mix med tollyamin forte yi kullanınız şuan kuşunuzun sağlığı için eğer bulamazsanız. 4 in 1 mix bulmaya çalışınız. Kuruma hastalığı 1 hafta sonra geçen bir hastalık değil uzun bir tedavi süreci mevcut. Antibiyotik kurumada işe yaramaz mantar türevli hastalıklarda daha çok kuşun mental sağlığını ve metabolizmasini zayıflatır.
Peki bu tollisan kombi mix ve 4 in 1 de antibiyotik içermiyor mu? Ben içlerinde bir kaç farklı etken maddede var diye biliyorum.Ayrıca siz de bilirsiniz ki,kuruma bir hastalık değil sonuçtur.Yani hayvan bir çok sebepten yemeden kesilebilir,kas dokuyu kaybetmeye başlar.Bu illa sindirim ya da solunum sorunu olmaz diye biliyorum.

Ayrıca solunum sorunlarında antibiyotik asla verilmez yaklaşımına katılmıyorum.Madem öyle gittiğimiz hekim dahil bir çok avian veteriner neden kullandırıyor? Evet antibiyotikler her durumda kullanılacak ilaçlar değil.Ama vücutta bakteriyel bir enfeksiyon varsa başka türlü nasıl tedavi edebiliriz? Evet mantarı tetikliyorlar maalesef bunu biliyoruz.Ama fayda/zarar kısmında bazı riskleri göze almak zorundayız bence.

Bu konu özelinde değil,genel olarak böyle düşünüyorum.Fikirlerinize ve tecrübenize sonsuz saygım var.Ama özellikle,“triflucan” kurumaya iyi gelir gibi yaklaşımları kendimce doğru bulmuyorum.Mesela hayvan mega bakteriyle ve/veya bağırsak enfeksiyonuyla savaşıyorsa o an,triflucan hiç bir işe yaramaz.Ve tedavi edilmezse önünde sonunda kurumaya girer.

Konu sahibi arkadaşın kafasını karıştırmak istemem asla.Onun şu an ki ruh halini çok iyi anlıyorum.Baştada dediğim gibi genel olarak fikrimi belirtmek istedim.Hangi ilacı kullanıp kullanmamasını önerecek durumda değilim yetkinlik olarak.İnşallah şifa bulur yavrum,insan perişan oluyor gerçekten böyle durumlarda.

tekrardan merhaba. minik kuşum dün gece hayata gözlerini yumdu. son anına kadar çareler aradım, o da son anına kadar çok mücadele etti ama olmadı. hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum maalesef kurtaramadık. ben inanıyorum ki şu an daha mutlu ve özgürce uçuyor. lütfen tartışarak birbirinizi daha fazla üzmeyin. umarım bir daha bu kadar çaresizliği yaşamam, yaşamayız. çok zormuş. minicik bir kalp hayatınıza inanılmaz dokunuyormuş. Allah minik dostlarınıza uzun ömürler versin. hoşçakalın.

Son düzenleme:
tekrardan merhaba. minik kuşum dün gece hayata gözlerini yumdu. son anına kadar çareler aradım, o da son anına kadar çok mücadele etti ama olmadı. hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum maalesef kurtaramadık. ben inanamıyorum ki şu an daha mutlu ve özgürce uçuyor. lütfen tartışarak birbirinizi daha fazla üzmeyin. umarım bir daha bu kadar çaresizliği yaşamam, yaşamayız. çok zormuş. minicik bir kalp hayatınıza inanılmaz dokunuyormuş. Allah minik dostlarınıza uzun ömürler versin. hoşçakalın.
Başınız sağolsun 😔 kaybınız için çok üzüldüm

tekrardan merhaba. minik kuşum dün gece hayata gözlerini yumdu. son anına kadar çareler aradım, o da son anına kadar çok mücadele etti ama olmadı. hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum maalesef kurtaramadık. ben inanamıyorum ki şu an daha mutlu ve özgürce uçuyor. lütfen tartışarak birbirinizi daha fazla üzmeyin. umarım bir daha bu kadar çaresizliği yaşamam, yaşamayız. çok zormuş. minicik bir kalp hayatınıza inanılmaz dokunuyormuş. Allah minik dostlarınıza uzun ömürler versin. hoşçakalın.
Allah'ım Yarabbim çok üzüldüm 😥 gerçekten sanki kendi kuşum ölmüş gibi içim cız etti. Allah sabırlar versin. Başınız sağolsun 😢

Geri