Aşırı Kaşınma Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Andrea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Andrea

Forum Sakini
Merhaba, yavrumuzun sık kaşınmasi bugün dikkatimi çok çekti. Yaklaşık 5 gündür bizimle ama bugün siklasan bir kaşınma hareketi dikkatimi çekti. Nasil tarif edilir bilemiyorum ama böyle köpeklerin yaptığı gibi kafa arkasını çok seri kasıma hareketini kastediyorum. Eğer bu açıklayıcı olmadıysa gorsel eklemeye çalışayım. Bugün bu hareketi çok sık yaptığını fark ettim, hemen kafesini inceledim ve dezenfekte ettim. 2 günde bir temizliyorum aslında kafesini ama yavru olması sebebiyle dal dari, mama vs kafes zemini kalabalık bir hale bürünüyor ve çabuk kirleniyor. Sitede yaptığım araştırmalarda siyah noktaciklar ile ilgili bilgilere ulaştım gözlemledim ancak kirlilikten ayırt edemedim, simdi temiz zeminde sabah gozlemleyecegim yeniden. Bu arada biraz abartmış olabilirim ama örnek vermek gerekirse 5 dk boyunca kaşınma hareketi gözlemledim sonrasında bunları yapmadı, erken reaksiyon alabilmek için sanırım biraz huylu davranıyorum ancak dediğim gibi normalde yapmadığı bir hareketti. Belki tüyleri yeni yeni çıkıyor falan da ondan mı yapıyor acaba bilemedim. Kirli kafes zemininde dikkatimi çeken birkaç noktayı çekmeye çalıştım kamera zoom ile ancak mobilden yazıyorum şu anda en yakın zamanda dosya boyutunu ayarlayıp eklemeye çalışırım.

Ilık su dolu bir kapla banyo deneyimledik ama pek banyo yapmak istemedi. 😁 Zoraki çabalarımla ıslattım biraz, yaşlı teyzeler gibi suya ayaklarını soktu sadece ben elimle üstünden döktüm biraz ama yine de hoslanmadi ıslanmaktan, sürekli kaçtı yine getirdim birazcık paklandi en azından. Şimdi kaloriferin yanında kuruyor.

Ilık su dolu bir kapla banyo deneyimledik ama pek banyo yapmak istemedi. 😁 Zoraki çabalarımla ıslattım biraz, yaşlı teyzeler gibi suya ayaklarını soktu sadece ben elimle üstünden döktüm biraz ama yine de hoslanmadi ıslanmaktan, sürekli kaçtı yine getirdim birazcık paklandi en azından. Şimdi kaloriferin yanında kuruyor.
Benim kuşta özenle hazırladığım banyolardan hoşlanmıyordu ama bir bardak su uzatınca içinden çıkmıyordu. Sizinkinin de huyunu çözersiniz yakında bu daha başlangıç 😃

Çok fazla kaloriferin yanına koymayın cereyan yapmadığı sürece kendiliğinden kurur zaten sıkıntı olmaz banyo yapmka istemiyorsa kapta zorlamayın fisfis yardımıyla da yikayabilirsiniz 🙂

Bugün elimde kasinirken yine videosunu çektim hareketli kaşınıyordu. Strecten falan bir şey çıkmayınca kötü bir şey olmadığına ikna oldum ama böyle şiddetli kasinmasi beni yine huylandiriyor. Ayrıca kasinip gittikten sonra üzerimde nokta nokta beyaz şeyler kaldı ama sanirim tüy parçacıkları falan. Fotoğrafını ekliyorum ama sadece birkaç parçayı yakın çektim.

Ekli dosyalar

• IMG-20230319-WA0007.jpg
    IMG-20230319-WA0007.jpg
    255.3 KB · Görüntüleme: 3
Tüneği değiştirmelisiniz. Tahta veya dal tünek almalısınız. Plastik tünekler ayaklarinda mantar enfeksiyonunu başlatıyor genelde.
Merhaba, plastik tünek hiç kullanmadım, tahta tünekler var yalnızca kafeste. Ancak ayaklarını temizlemekle fazla uğraştığını gözlüyorum. Belki normal bir davranıştır ama dikkatimi çekti.

Merhaba, plastik tünek hiç kullanmadım, tahta tünekler var yalnızca kafeste. Ancak ayaklarını temizlemekle fazla uğraştığını gözlüyorum. Belki normal bir davranıştır ama dikkatimi çekti.
Mantar olabilir zamanını çok fazla ayağını isirmakla geciriyorsa ama mantar değildir diye düşünüyorum vazelin sürebilirsiniz önlem amaçlı gece yatmadan önce rahatlatır

Geri