Aspur ve yeme alistirma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ruyaC.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ruyaC.

iyikus.com Üyesi
Arkadaslar merhaba, yine ben. 🙈 ilk kez sultan besledigim ve cok iyi bakip uzun yillar yasatmak istedigim icin her seyi size sormak ve oyle yapmak istiyorum 😊 2 aylik yavru sultanim var. Yem kirmaya basladi fakat yemiyor. A21 mama aldim Siringayla besliyorum hatta oyleki acikinca mutfak tezgahina gidip bagiriyor mama yapayim diye. Simdi aspur aldim petshoptan. Yemligine ne kadar aspur koymaliyim? Ben simdilik 2 cay kasigi ekledim ama normalde ne kadsr koymam lazim? Yemligin gorselini ekledim. Bir de sorum su, az once tatmasi icin 5 10 tane aspur tanesini onune koydum icinede biraz normal yeminden koydum. Aspurlarin hepsini bitirdi yemini birakti. Ne yapabilirim yeminide yemesi icin?

Ekli dosyalar

• 16736059442225986075572095818363.jpg
    16736059442225986075572095818363.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 6
Sanırım bir baş belası ile karşı karşıyasin 😂😂
Seni ugrastiracak gibi aspur oranını ben evde ayarlıyorum sade yem alarak
Bir kilo ya 250 gram civarında koyuyorum benim şuan kuşlar kulukcada olduğu için ve kış ayında olduğumuz için oranı bazen yüksek tutuyorum
Senin aldığın yem miktarı ne kadar

Sanırım bir baş belası ile karşı karşıyasin 😂😂
Seni ugrastiracak gibi aspur oranını ben evde ayarlıyorum sade yem alarak
Bir kilo ya 250 gram civarında koyuyorum benim şuan kuşlar kulukcada olduğu için ve kış ayında olduğumuz için oranı bazen yüksek tutuyorum
Senin aldığın yem miktarı ne kadar
Off hemde nasil bir bas belasi anlatamam 🤭 kafeste kapali tutamazsin kiyameti koparir. Acsan koltukta petekte tutamazsin ille senin ustunde olcak, hangi odaya gitsen bulur. Napcam bu bucurukle bilemiyorum 🤷🏻‍♀️🤦‍♀️🤭

Suan icin yeni yem almadim kusu alirken verilen yemi kullaniyorum dedigim gibi yemligine yem koyup 1 2 cay kasigida aspur ekledim simdilik. Ama aspuru ayikladi bitirdi bile. Yeme dokunmadi. Yemi sevmemis olabilir mi? Petshop ac birakmami soyledi yeme alismasi icin ama onada gonlum el vermiyor

Tesekkur ederim hocam. Peki yemin icinden sadece aspuru ayiklayip yemi yememesi nedendir ne yapmam gerek bi oneriniz var mi acaba?
yem yemeyi yeni yeni öğrenen kuşların kolay kırabilmesinden kaynaklı bir de kendilerine göre daha özel bir tadı olsa gerek onu tercih ediyorlar. En sert kabuklu darı çeşidi olan sarı darı var yem karışımınızda ağırlıklı olarak. Birde aldığınız yerdeki kişinin yem karışımını öğrenmenizi tavsiye ederim. Muhtemelen aspur ve ak darı ağırlıklıdır. Alıştığı yemi arıyor olabilir

yem yemeyi yeni yeni öğrenen kuşların kolay kırabilmesinden kaynaklı bir de kendilerine göre daha özel bir tadı olsa gerek onu tercih ediyorlar. En sert kabuklu darı çeşidi olan sarı darı var yem karışımınızda ağırlıklı olarak. Birde aldığınız yerdeki kişinin yem karışımını öğrenmenizi tavsiye ederim. Muhtemelen aspur ve ak darı ağırlıklıdır. Alıştığı yemi arıyor olabilir
Anladim. Ben onerdiginiz yemi alayim umarim yer. Tesekkur ederim hocam 🙏

Geri