Astim için başka ne yapmalıyım

Beyzanurr

Forum Sakini
Kuşum özellikle sabahları ıslık şeklinde nefes alıyordu. Avi ast kullandım bir hafta düzelmişti. Daha sonra iki kez daha Aynı durum oldu avi ast veriyorum bir hafta on gün kadar düzeliyor. Ama neredeyse her ay tekrarlıyor. Bu kadar avi ast vermem zararlı mı? Nefes alamıyor diye üzülüyorum çünkü. Üç gün önce yine avi ast a başladım. Yine biraz düzeldi şuan.

Son düzenleme:
muhtemelen solunum yolunda enfeksiyon (bakteri, mantar vb) var , aviast iyileştirmez geçici olarak rahatlatır.
Peki teşekkürler veterinere götürürüm ama 4 kez falan verdim sıkıntı olmaz değil mi. Çünkü bugun bir yorumda gördüm de fazla ilaç vermeyin karaciğer rahatsızlığı yapar vs yazıyordu. Korktum o yüzden sordum.

Oyla 0
Peki teşekkürler veterinere götürürüm ama 4 kez falan verdim sıkıntı olmaz değil mi. Çünkü bugun bir yorumda gördüm de fazla ilaç vermeyin karaciğer rahatsızlığı yapar vs yazıyordu. Korktum o yüzden sordum.
Aviast düşük miktarda antioksidan içerir ki vermeniz aralıklarla olmuş. Bi sorun olmaz ama veterinere kesinlikle götürün. Şimdilik düzeldi deyip götürmemezlik yapmayın çünkü solunumla ilgili problemler kronikleşebiliyor. O yüzden ilerlemeden tedavisini yapmak en iyisi

Oyla 0

ilaç değil o korkmayın. ayrıca bakteriyel enfeksiyon varsa ve ilaç verilmeyip vücuda yayılırsa karaciğer zaten iflas eder

isterseniz kuşun o sesi çıkarırken videosunu çekin, dışkıların net fotosunu da atın

Oyla 0
ilaç değil o korkmayın. ayrıca bakteriyel enfeksiyon varsa ve ilaç verilmeyip vücuda yayılırsa karaciğer zaten iflas eder

isterseniz kuşun o sesi çıkarırken videosunu çekin, dışkıların net fotosunu da atın
Şuanda yine hafifledi telefonda çıkacağını sanmıyorum sesin. Dışkısı normal ama ne cıvık ne poposuna yapışıyor. İkisi de yok. Veterinere de bugün soracağım inşallah tamamdir.

Oyla 0
Şuanda yine hafifledi telefonda çıkacağını sanmıyorum sesin. Dışkısı normal ama ne cıvık ne poposuna yapışıyor. İkisi de yok. Veterinere de bugün soracağım inşallah tamamdir.
Avi ast ı birkaç gündür veriyorum o yüzden hafifledi. Çok az duyuluyor arada. Telefonda çıkmaz muhtemelen ama denerim bir

Oyla 0

Şuanda kuluçkaya yatıyor dışkıları o yüzden büyük. Ama onun dışında normal herhalde. İshal gibi değil. Ses de dediğim gibi şuan çıkmıyor avi ast ile baya rahatladı yine. Sadece her ay tekrarlıyor.

Ekli dosyalar

• 16241848710294550394790869039622.jpg
    16241848710294550394790869039622.jpg
    873 KB · Görüntüleme: 6
Oyla 0
Muhtemelen kuşun sorunu kronikleşti. Uzun süredir ilaç tedavisi yapılmamış. Aviast benim bildiğim C vitamininden başka birşey değil..

Bu arada solunum sorunlarının bakteri, mantar, parazit, protozoa gibi birden çok sebebi olabiliyor. Bu yüzden nokta atışı tedavide pek mümkün olmuyor..

Bakteriyel sorunlar için doksisiklin iyi bir başlangıç tabi. Ama diğer ihtimalleride göz önünde bulundurarak tedavide planlı ve profesyonel bir şekilde ilerlemek gerekiyor..

İlave olarak doksisiklin reçeteli Doğanaycım :)

Ama çevrenizdeki veterinerlerden doksisiklin etken maddeli bir ilaç temin edebilirsiniz..

1624196612137.png

Oyla 0
Muhtemelen kuşun sorunu kronikleşti. Uzun süredir ilaç tedavisi yapılmamış. Aviast benim bildiğim C vitamininden başka birşey değil..

Bu arada solunum sorunlarının bakteri, mantar, parazit, protozoa gibi birden çok sebebi olabiliyor. Bu yüzden nokta atışı tedavide pek mümkün olmuyor..

Bakteriyel sorunlar için doksisiklin iyi bir başlangıç tabi. Ama diğer ihtimalleride göz önünde bulundurarak tedavide planlı ve profesyonel bir şekilde ilerlemek gerekiyor..

İlave olarak doksisiklin reçeteli Doğanaycım :)

Ama çevrenizdeki veterinerlerden doksisiklin etken maddeli bir ilaç temin edebilirsiniz..

Ekli dosyayı görüntüle 18135
Herkese teşekkürler ?

Oyla 0
Geri