Astim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Curcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Curcu

iyikus.com Üyesi
Bi yerde okumustum. Kus cok yorulunca nesef alirken ses cikarmis astimsa eger. Bugun dikkat ettim bayagi uctu cok yoruldu parmagima geldi hizli hizli nefes aliyodu ve ince ince ses cikiyodu. Bu gercekten astim belirtisi olabilir mi?

Kesin astım belirtisi diyemeyiz.Sonuçta biz de zaman zaman olabiliyor bu durum.Bir kez yoruluruz olmaz ama ikinciye olur gibi.Biraz gozlemleyin eğer her seferinde olmuyorsa degildir.Ancak astimin başka belirtileri de vardır.Bir tek anlattığıniz durumla olacağını sanmıyorum.Ama başlangıcı da olabilir.Dediğim gibi biraz gozlemleyin her seferinde olmuyorsa dert etmeyin.Ama oluyorsa ve farkli belirtilerde basladiysa tekrar yazin ve ayni zamanda bir veteriner yardımı alın

Oyla 0
Uzunca anlatayim. Daha once yazmistim yaklasik 3 ay oldu alali kanatlarini kesmistik cok ucamiyordu. Hemen hemen 10 gun oldu artik rahat ucuyo ama salonda aynanin ustune dadandi kafesten cikar cikmaz oraya gidiyo. Bende bugun orayi unutsun evi turlasin diye salonun kapisini kapattim. Oraya gitmek icin cok uctu cok yoruldu parmagima geldi o an fark ettim hizli hizli nefes aliyodu ve cok ince bi hırıltı duydum cok kisa surdu normale dondu hemen. Normal zamanda nefes alislarnda bi sıkintimiz yok ilk defa oldu herhangi bi soguk alginligi grip ihtimali olamaz bebek gibi bakiyoruz ona. Dediginiz gibi takip etcem. Baslangici olabilir dediniz onlemek icin yapabilcegim bisey var mi

Oyla 0
o zaman şöyle söyleyeyim ilk defa bu kadar çok uçtuğu için olmuştur. Zamanla azalacaktir.Kesin teşhis koymadan ilac vb başlamak dogru olmaz bence.Ama pratik yaptırın uçurun.Ilk kez bu şekilde uçtuğu için olur zamanla geçer diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Oyla 0
Bende kuşumu balkondan kaçırmıştım.Normalde sürekli evin içinde uçan bir kuş.Ancak geldiğinde onda da olmuştu hirilti.Astim olsa her uçtuğunda olacaktır.

Oyla 0
Ucuyo geziniyo ama ilk defa bu kadar cok uctu. Yani benim cicim degilde baska bi kus olsaydi oda cok yorulurdu. Insallah o yuzdendir. Tesekkur ederim

Oyla 0
Ucuyo geziniyo ama ilk defa bu kadar cok uctu. Yani benim cicim degilde baska bi kus olsaydi oda cok yorulurdu. Insallah o yuzdendir. Tesekkur ederim
Aynen bazen fazla uçmak fazlasıyla yoruyor.Bazen yiğenler geliyor.Oynamak istiyorlar çoğu zaman açmıyorum mesela.Çünkü yoruyorlar hayvanları.Yorulmalarındansa kafeste durmalarını tercih ediyorum.Bu geldiklerinde kıyamadım açtım ve özellikle tembihledim yormayın diye.Ana bi baktım içerden bizimkiler bağrıyor deli gibi.Gittim ki hayvanlar nefes alamıcak haldeler hemen aldım yanlarından ve o son olur bidaha açmam.Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama örneklerle anlatmak istedim.Bende sizin gibi telaşlıyım konu onlar olunca.Endişeleriniz gidermek adına tecrübe ettiğim şeyleri anlatmayı daha uygun buluyorum.

Oyla 0
Oyledir cicikusum cok tesekkur ederim hepsi oyle cok tatlilar ben ilk defa besliyorum cokta baglandik o yuzden cok korkuyorum birazda pimpirikliyim. Dun aksam saatleriydi cikardim yine salona uctu her uctugunda pesinden gidiyorum nereye gitcek diye iyiki gitmisim aynanin arkasina dustu duvarla ayna arasinda kaldi karanlikta gormedi yavrum cikardim hemen inan agliycaktim aklim gitti bisey olmusmudur diye Cok sukur iyiydi. Ben tecrubelerinizu paylasmanizdan cok mutluyum benim icinde tecrube oluyo

Oyla 0
Çok uçtuklarında oluyor. Astım için detaylı gözlemlenmesi lazım. Özellikle devamlı kuyruk sallaması(atması), gözlemlenmesi, normal dururken tıslamamsı sesler duyuyor olduğunuzda astım olabileceğine kanaat getirebilirsiniz.

Oyla 0
Tekrar merhaba. 2 gundur hirilti yok ama tek ucusla bile cok yoruluyo gibi geliyo bana cunku bi ucusla hizli hizli nefes alip veriyo yoruldugu belli oluyo kafesteyken bi sknti yok ama ucunca nefes alisi hosuma gitmiyo. iyice korkmaya basladim solunum sorunu olabilir mi acaba yada kuyruklari kanatlari tam degil o yuzden olabilir mi ne yapmami onerirsiniz

Oyla 0
Bence normal.Hani siz şu yüzden endişe ediyor olabilirsiniz.Yeni yeni uçmaya başladı.Daha önceden bu kdar uçup yorulmadığı için bu tür tavırlar sergilemiyordu.Doğru muyum?Ama bence gayet sağlıklı görünüyor.Ama eğer kafamda kalmasın derseniz yinede götürün veterinere. Ben denk getirebilirsem bizimkileri çeker atarım yorulduklarında

Oyla 0
Evet yeni yeni ucmaya basladi ne bileyim komsunun kusuyla yan yana gelince benim fukaram yorgun gorundu gozume. Bi sure kalsin o zaman normal bi kus gibi ucmaya baslasin insallah normale doner. Cok tesekkur ederim

Oyla 0
Geri