Avi-Vit Toz Multivitamin Kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Arkadaşlar merhaba,

Şu ürüne sahibim.

1_org_zoom.jpg

Avi-Vit Multivitamin toz adlı ürün.

Bu üründen kullanacağım muhabbet kuşuma ama kutuda yazan kullanım şekli kafamı karıştırdı.

Çünkü kullanımda muhabbet kuşları gibi küçük kuşlarda 100 ml için 1 gr, papağan gibi büyük kuşlarda 250 ml için 2 gr yazıyor. Normalde, büyük kuşlara daha çok doz verildiğini biliyorum. Ama burada tam tersi yazıyor. Sadeleştirirsek,

küçük kuşlarda 100 ml için 1 gr,
büyük kuşlarda 100 ml için 0,8 gr oluyor. Aslında tam tersi olması gerekmez mi? Bana bu şekilde kullanım tuhaf geldi, o yüzden kullanmadan buraya da yazayım dedim. 100 ml suluğa 1/4 çay kaşığı çok değil mi?

Bu şekilde mi kullanmalıyım yoksa 0,5 gr civarı ayarlayıp (1/8 çay kaşığı) mı kullanmalıyım?

2. sorum ise, vitaminli su 2 gün süreyle değiştirilir, yazıyor. Bu tarz kullanımı da sabah koyup, akşam geç olmadan 1 gün içerisinde vitaminli su değiştirilmeli diye biliyorum. Bunda da nasıl kulllanayım? Ne yazıyorsa o mu, yoksa kendi bilgime göre mi kullanayım?

Şimdiden teşekkürler.

@Doğanay Y.

Merhaba, bu ürünü daha önce kullanmış biri olarak 1 g bu ürün için fazla olmuyor. Ben genelde yarım g kullanıyordum sulukta.
Vitaminli su için eskiden böyle önerileri oluyordu herkesin ancak güncel de maalesef bunu artık uygulamıyoruz. 12 saat üstü kalmamasını tavsiye ederim.

bende bu ürünü kullanmıs biri olarak hiç bir faydasını görmedim bu ürünlerin kulalnım ölcüleri daha fazla olmalıdır üstündeki ölcüleri yetersiz gelmektedir

Geri