Ayağı kırık mı incinmemi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaramanN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KaramanN

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. Muhabbet kuşum dünden beri bir ayağı hava da duruyor. Bazen havaya kaldırdığı belli oluyor bazen tam belli olmuyor. Yani fotoğraf vs isterseniz tam belli olmayabilir. Neyse devam edeyim tellere falan çıkınca ayağıyla kavrayabiliyor. Ama mesela dışarı çıkardık yürürken kafası yere düşüyor. Yani tam denge de duramıyor. Kırık mı incinmemi anlayamadık yardımcı olursanız sevinirim.

Genelde ellemenize izin vermiyor ve çığlık atıyor ayak sorunu oluştuysa. Rengi morlaşıyor tıpkı biz bir yere çarptığımızda olduğu gibi. Şişme durumları da belirgin gözlemlenebiliyor. Bir kaç gün çıkartmamak uygun olur kuşu.

Genelde ellemenize izin vermiyor ve çığlık atıyor ayak sorunu oluştuysa. Rengi morlaşıyor tıpkı biz bir yere çarptığımızda olduğu gibi. Şişme durumları da belirgin gözlemlenebiliyor. Bir kaç gün çıkartmamak uygun olur kuşu.
Ayağına hiç dokunmaya çalışmadım ama kafeste örneğin elimi uzatıyorum geliyor biraz bağırıyor sonra ufak ısırıyor birşeyler yapıyor ama biz dişi olmasına verdik bu durumu ve eskiden de yapıyordu zaten. Bu bir belirti olmaz değil mi

hala düzenli basmıyor mu? Biraz renk değişimi var gibi geldi bana ancak gözle görülür bir kırılma durumu yok gibi.

Sol ayağında hafif morarma var gibi. Kanatlı veterineri görmesi iyi olur.

Evde serbest gezen kuşlar biz görmeden kendine istem dışı zararlar verebiliyor. Bu durumdan dolayı @Doğanay Y. nin kuşun bir süre kafesinde kalması fikrine aynen katılıyorum.

Bizde ki gibi düşünün. Ağrısı olur, bir süre sonra o kırık tedavi edilmezse yanlış kaynayıp ayağının uygun kullanmasını engelleyebilir. Ufak darbelerle tekrar sorun yaratabilir. Geçmiş olsun size de. Vazelin ya da deri kremleriyle ayağını çekiştirmeden günde 1 kez masaj yapabilirsiniz şu aşamada. Bunun haricinde ayak problemleri için mutlaka veterinere danışmak gerekiyor :(

Geri