Ayak ve gagasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melisatk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melisatk

Forum Sakini
Merhaba ayaklarında bir sıkıntı var mı acaba beyazlik ve pürüzlülük var gibi gut hastalığı bu şekilde olmuyor demi erkeğin ayağında şişlik var mı acaba erkek olanın gaga uzunluğu nasıl birde dişi kuşta erkek kuşa gore yem yerken çıtırti duymuyorum ve erkeğe göre yavaş yiyor daha aylık olduğu için olabilir mi acaba şimdiden teşekkür ederim 🙂
IMG_20221226_212824.jpgIMG_20221226_212347.jpgIMG_20221226_213220.jpgIMG_20221226_212532.jpg

Gaga ve ayaklar olması gerektiği gibi olağan

Gut Boyle birşey
Korkmayın bazı kuşların ayakları diğerlerine göre tontik olabiliyor benim 4 kusumdan biri iri ayaklı ☺️

Ekli dosyalar

• IMG_20221226_231906.jpg
    IMG_20221226_231906.jpg
    180.5 KB · Görüntüleme: 7
Gaga ve ayaklar olması gerektiği gibi olağan

Gut Boyle birşey
Korkmayın bazı kuşların ayakları diğerlerine göre tontik olabiliyor benim 4 kusumdan biri iri ayaklı ☺️
Çok sağolun tedirgin oldum biran içimi rahatlattıniz erkek kuşumun ayaklarında bir ara sıkıntı vardı iç organından dolayı öyle olduğu soylenmisti yine biraz şişik gibi gelince hastalık tekrar mi başladı dedim sol ayağındaki şişlik gibi bu eski hali hastayken sağ parmağında vardi sislik IMG_20220228_194326.jpg

O bölgeleriyle çok uğraşıyor olabilir. Dış parazit (bit sorunu) yoktur umarım. Gaga ve ayaklar normal

Çok sağolun tedirgin oldum biran içimi rahatlattıniz erkek kuşumun ayaklarında bir ara sıkıntı vardı iç organından dolayı öyle olduğu soylenmisti yine biraz şişik gibi gelince hastalık tekrar mi başladı dedim sol ayağındaki şişlik gibi bu eski hali hastayken sağ parmağında vardi sislik Ekli dosyayı görüntüle 27553
Şiş olan parmak incinmiş veya kırılmış gibi bana gut gibi gelmedi kuş kendini neden bu hâle getirdi
Önceki hali olduğunu biliyorum
Ama Merak ettim
Şuan ki dışkı resmini görebilirmiyiz temiz peçete üzerinde olacak şekilde

Şiş olan parmak incinmiş veya kırılmış gibi bana gut gibi gelmedi kuş kendini neden bu hâle getirdi
Önceki hali olduğunu biliyorum
Ama Merak ettim
Şuan ki dışkı resmini görebilirmiyiz temiz peçete üzerinde olacak şekilde
Hocam mantar hastalığı ve iç organında sorun vardı aynı zamanda ilk gittiğim veteriner yanlış tedavi uyguladığı için vücut çok yorulmustu tüyler yipranmisti ucamiyordu eşi ölünce dahada kötüleşmisti kafese tutunarak ayakta durabiliyordu iyi bir tedavi ile kendine geldi şuan tüylerde iyi ama dışkıları bende size aticaktim pek iyi değil bence peçetedekilerde küçük olan dişinin büyük olan erkeğin suan attiklarim güncel diskilari son olarak dişi kuş bugünlerde çok bağırıyor sonra kafa sallayıp erkeğe yanasiyo birbirlerinin ağızlarına kusuyorlar ama ciftlesme yok yuvaligi cikarmistim geri takmam gerekir mi bide neden bu kadar sinirli olabilir 3 gündür kediyi isiriyo o kadar sinirli oluyor 😂🙂IMG_20221227_124628.jpgIMG_20221227_124553.jpgIMG_20221227_124601.jpgIMG_20221227_130906.jpgIMG_20221227_130903.jpg

Son düzenleme:
Hocam mantar hastalığı ve iç organında sorun vardı aynı zamanda ilk gittiğim veteriner yanlış tedavi uyguladığı için vücut çok yorulmustu tüyler yipranmisti ucamiyordu eşi ölünce dahada kötüleşmisti kafese tutunarak ayakta durabiliyordu iyi bir tedavi ile kendine geldi şuan tüylerde iyi ama dışkıları bende size aticaktim pek iyi değil bence peçetedekilerde küçük olan dişinin büyük olan erkeğin suan attiklarim güncel diskilari son olarak dişi kuş bugünlerde çok bağırıyor sonra kafa sallayıp erkeğe yanasiyo birbirlerinin ağızlarına kusuyorlar ama ciftlesme yok yuvaligi cikarmistim geri takmam gerekir mi bide neden bu kadar sinirli olabilir 3 gündür kediyi isiriyo o kadar sinirli oluyor 😂🙂Ekli dosyayı görüntüle 27556Ekli dosyayı görüntüle 27557Ekli dosyayı görüntüle 27558Ekli dosyayı görüntüle 27559Ekli dosyayı görüntüle 27560
Dişinin dışkısı kabul edilebilir entrobac probyotik verebilirsiniz tedbir amaçlı
Ama erkeğin dışkısını beğenmedim
Yem yeme durumu nedir
Kısa bir video paylaşırsanız iyi olur
Hocalarım ne yapmanız gerektiğini söylerler.
Yeterli beslenme yoksa takviye gerekir

Dişinin dışkısı kabul edilebilir entrobac probyotik verebilirsiniz tedbir amaçlı
Ama erkeğin dışkısını beğenmedim
Yem yeme durumu nedir
Kısa bir video paylaşırsanız iyi olur
Hocalarım ne yapmanız gerektiğini söylerler.
Yeterli beslenme yoksa takviye gerekir
Yem yeme durumu iyi hocam bir sıkıntımız yok o konuda probiyotik ve multivitamin hep kullandığım şeyler ama dişinin üst taraftaki sulu dışkıları beni korkuttu açıkçası sürekli değişiklik gösteriyor ikisinin dışkıları bir normal bir sulu oluyor Streamable Video

Yem yeme durumu iyi hocam bir sıkıntımız yok o konuda probiyotik ve multivitamin hep kullandığım şeyler ama dişinin üst taraftaki sulu dışkıları beni korkuttu açıkçası sürekli değişiklik gösteriyor ikisinin dışkıları bir normal bir sulu oluyor Streamable Video
Sadece peçete üzerinde olanlar dişi ye ait olduğunu düşünerek kabul edilebilir dedim ama Beyaz sulu da yapıyorsa ilaç tedavisi gerekebilir

Streamable Video Streamable Video Streamable Video hocam sinirliligi bu şekilde dişinin bu arada
Maşallah sağlıklı gözüküyorlar ama hastalıkları saklayabilen canlılar bunlar
Erkek çok güzel kur yapıyor
İkna çabaları var
Ama dişi henüz hazır değil gibi
Hayır hazır değilsen niye kur yapıyorsun 😁demi Erkek yapınca kovala hirpala sen yapınca birşey Yok 😂
Böyle bir dişim var gel git akıllı diyorum ben ona
Erkek hazır ama dişi değil bana kalırsa
Öncelik sağlık hocalarım baksın dışkıya tedavi gerekiyorsa uygulanır SONRA yuvalık takarsanız neden olmasın tünek sayısı fazla geldi bana

Sadece peçete üzerinde olanlar dişi ye ait olduğunu düşünerek kabul edilebilir dedim ama Beyaz sulu da yapıyorsa ilaç tedavisi gerekebilir
Anladım hocam ne önerirsiniz peki
Maşallah sağlıklı gözüküyorlar ama hastalıkları saklayabilen canlılar bunlar
Erkek çok güzel kur yapıyor
İkna çabaları var
Ama dişi henüz hazır değil gibi
Hayır hazır değilsen niye kur yapıyorsun 😁demi Erkek yapınca kovala hirpala sen yapınca birşey Yok 😂
Böyle bir dişim var gel git akıllı diyorum ben ona
Erkek hazır ama dişi değil bana kalırsa
Öncelik sağlık hocalarım baksın dışkıya tedavi gerekiyorsa uygulanır SONRA yuvalık takarsanız neden olmasın tünek sayısı fazla geldi bana
Katılıyorum 😂 Hocam iki tünek taktım yoksa tabana inip dışkıları yiyiyor dişi çıkarım mi bir tane kalması daha iyiyse bende diskilardan sonra yuvaligi çıkardım insallah ciddi bişey yoktur çok yoruldu hastalıklardan erkek olan çünkü yeni yeni toparliyor 😔

Anladım hocam ne önerirsiniz peki

Katılıyorum 😂 Hocam iki tünek taktım yoksa tabana inip dışkıları yiyiyor dişi çıkarım mi bir tane kalması daha iyiyse bende diskilardan sonra yuvaligi çıkardım insallah ciddi bişey yoktur çok yoruldu hastalıklardan erkek olan çünkü yeni yeni toparliyor 😔
İki tane ise kalsın ben daha fazla gördüm sanki yanıldım sanırım

Kızgınlık dönemi muhtemelen dişinin. Sağlıkları iyi ise yuvalık takılabilir. Dışkılar biraz bozuk ancak doğrudan şu sorun demek güç.

Kızgınlık dönemi muhtemelen dişinin. Sağlıkları iyi ise yuvalık takılabilir. Dışkılar biraz bozuk ancak doğrudan şu sorun demek güç.
Peki hocam yapmam gereken ne mama takviyesi falan yapim mi yada başka onerebileceginiz bişey var mi dışkılar için yoksa sadece yem dal darı probiyotik ve multivitamin ile mi devam edim mesela şuanki dışkıları böyle nirmal çok garip 🤔IMG_20221227_154430.jpg

Son düzenleme:
Hepsi verilebilir. Probiyotik, mama, vitaminler (d2 içerenler hariç). Mama hazırlanacaksa içerisine bunların tamamı ilave edilebilir. Tek taşla çok şey yapılabilir.

Hepsi verilebilir. Probiyotik, mama, vitaminler (d2 içerenler hariç). Mama hazırlanacaksa içerisine bunların tamamı ilave edilebilir. Tek taşla çok şey yapılabilir.
Anladım hocam suanlik yuvayı taktım dişi kenarlarini kemiriyor bide hocam internet sitelerinde özel karışım üretici yemi buldum sizce kapalı yem mi almaliyim yoksa üretici yemi alsam olur mu VERSELE LAGA CLASSİC KLASİK NEMLİ BALLI YUMURTA MAMASI var bide onu almayı düşünüyorum ama bal var içinde bu yüzden kararsız kaldım sizce almalı mıyım alan arkadaşlar var mı resimlerini ekledim Screenshot_20221227-184136~2.pngScreenshot_20221227-184150~2.png

Ben ballı veya değil hazır yumurta mamasına karşıyım cede hariç
Diğerleri beni tatmin etmiyor
Evde az sayıda kuşunuz varsa ev yapımı en iyisi

Yemin içeriği güzel alınabilir

Geri