merhabalar çift sultan papağanım var birbiriylede gayet iyi anlaşıyorlar ama geçtiğimiz cuma gecesi bir aksilik yaşadım ufak bir deprem sarsıntısı yaşadık o sıra ikisi çok fazla kanat çırptılar sese uyandım çığlık çığlığa bir ses koptu kuşlarımdan erkek papağanım alt kafes tabanı aralık olduğu için çırpınırken kanadını sıkıştırmış dişisi o panikle üstüne basarak bi sağa sola bir sola koşturuyordu ortam karanlıktı garibim erkekte kendini koruma iç güdüsüyle dişinin bir parmağını baya ısırmış kanatmış derin ısırmış şok oldum görünce kanıyordu yan kanat tüylerinide çekmiş kanatmış 3-4 tanesini tamda üreme zamanındalardı çiftleşiyorlardı yuvalık vardı öncesindede 2 kez yumurtladı yavrularını aldım hatta dişinin ayağını gazlı bezle baskı yaptım anca durdu ayağının kanaması kafama göre değişik krem sürmedim açıkçası sadece Fucidin sürdüm çok az bir defaya mahsus mikrop kapmasın diye şimdi 5 gün geçti üstünden basıyor fakat topallama var ayağında yemesi içmesi normal neşeli. akıllı yemlik üzerinde duruyor düz zemin olduğu için düz zeminlerivtercih ediyor Kafeste hareket ederken o ayağı kısıtlanıyor tünekleri ahşap temizliyorum mikrop kapmasın diye görüntüleri yükleyeceğim siyahlık var Orayı ısırmış komple ne yapsam bilemedim kabuk bağlamış kangren zannettim ama öyle bir morarma yok yada diğer parmaklara dağılan birdurumda yok hafif şişlik dışında bişey göremedim ama kısıtlı o ayağın hareketi önerebileceğiniz birşey varmı elimde vitamin gervit w var birde probiyotik entobac sanırım bir öncekini yanlış başlıkta açmısım kusura bakmayin silemedimde