Mermer tozunun ne alaka olduğunu anlayamadım?
Kış-Yaz ayrımı, isimlendirmesi biraz daçma geliyor bana. Her defasında söylüyorum. Evde sabit ısılarda bakılan kuşlarda yaz-kış arası ne fark var? Yok.
Yazları nem ve yoğun sıcağın kapalı alanlara yansımasını da mecburen sabitlemek durumundayız.
Kışları da düşük nem ve düşük ısıyı dengeliyoruz.
O halde sorun nedir.
Zaten doğalarında da göçmen kuşlardır, belli bir iklime adapte olurlar, su besin neredeyse oraya giderler, ve bu da bir dengedir onlar için.
Neyse, çok mühim değil bunlar.
----
Ciddi Isı-nem değişkenliğiniz yok ise kış ayı maması diye, mamaya abanmaya gerek yok. Zaten hazır mamalar yeterince besin ögesi barındırıyor. Ayrıca buna yakın tarfileri de hazırlayabilirsiniz. Mermer tozu, tütsülenmiş ağaç kabuğu, portakallı pekin ördeği, 32 saat güneş ışığında kurutulmuş sonra marine edilmiş ıstakoz ayağının tırnağında ki kir vsvsvs... Bazen fantezisel boyutlar zorlanıyor gerçekten.
Yarım kalan çalışmamı bitirmem lazımİhtiyaç belliyse ötesi fantezisel boyuttur. Besin çeşitliliği adına ürünler değişebilir ama 50 bin çeşit mevzuya da gerek yok diye düşünüyorum.
Bu konuda royal çok profesyonel çalışıyor. Bir veteriner hekime yönlendiriyorlar doğrudan
Mermer tozunu güvercin kumlarında çok gördüm ama muhabbette ilk defa kullanıldığını gordüm. Ayrıca alçı tozunu kuşlar yemiyor gagaları için kullanıyorlar. Mermer tozu burada mamaya katılmış mecburen yiyecekler artık.Hayvan yemlerinde kalsiyum takviyesi olarak çokça kullanılırAlçı tozunu sorgulamazsınız bunumu sorguluyorsunuz
![]()
Mermer tozunu güvercin kumlarında çok gördüm ama muhabbette ilk defa kullanıldığını gordüm. Ayrıca alçı tozunu kuşlar yemiyor gagaları için kullanıyorlar. Mermer tozu burada mamaya katılmış mecburen yiyecekler artık.![]()
Benim kuşum sadece törpülüyor hatta artıkları kafes tabanında oluyor ama başka kuşlar yiyor olabilir. Ben gaga taşını kullanmayı bırakalı 6-7 ay oldu. Mineral blok daha iyi iş görüyor.Dikkatli izlerseniz gaga taşıyla gaga törpülemez kuşlar sadece yerler![]()
Mamayada ilaç sokuşturmuştur kuş cik dese ilaç verecek bilgili hoca sonuçta. İzlemiyorum bile izlenme sayısı artmasın diye yaÇok karışık buldum ben. Bazı eklediği ürünler oldukça bilinçsiz ekleniyor gibi
Örneğin ilaç ekleyip + grit ekleme + probiyotik ve diğer vitamin grupları var.