Ayırma yöntemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zugoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zugoo

iyikus.com Üyesi
Kısmen anlaşan muhabbet kuşlarına ayırma yöntemini deniyorum birbirlerini görsünler diyen var görmesinler diyen var ama izlediğim ve okuduklarımın çoğunda görsünler deniliyordu bende oyuzden iki kafesi yan yana koydum erkek yuvanın bulunduğu kafeste dişi ise farklı bir kafeste 15-20 gün dişi tam kızıştığı zaman dişiyi erkeğin yanına koyucam. Bu süreçte 2 günde bir mama haftada 2 defa filizlendirilmiş buğday vericem. Aldığım yuva sultan yuvasıymış ? giriş deliği çok büyük kuşlarım da hiç ama hiç alışmadılar yuvaya 3 aydır yuvanın yanında bulunan tüneğe çıkmadılar bile önümüzdeki gunlerde yeni yuva alıcam.
Herhangi eksik birşey varmı bu yaptığımda ona göre şimdiden müdahale edeyim ?

Merhaba, sultan papağanı yuvalığı kullanılabilir sorun olmaz. Ben hep büyük yuvalık kullanırım, hiç sorun yaşamadım. Süreç bana göre doğru şekilde yapılmış

Oyla 0
Merhaba, sultan papağanı yuvalığı kullanılabilir sorun olmaz. Ben hep büyük yuvalık kullanırım, hiç sorun yaşamadım. Süreç bana göre doğru şekilde yapılmış
Yuva beğenmeme diye birşey duymuştum ? ki dediğim gibi 3 aydır ne yuva ile ilgileniyor ne de yuvanın yanında bulunan tünekte duruyor korkuyor diyebilirim

Oyla 0
Yuva beğenmeme diye birşey duymuştum ? ki dediğim gibi 3 aydır ne yuva ile ilgileniyor ne de yuvanın yanında bulunan tünekte duruyor korkuyor diyebilirim
hocam ben tek tünek denemiştim. başarılı oldu. yuvalığa hiç girmeyen kuş yuvalığa girmeye başladı. sonra yumurta aldık.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211031-143553_Gallery.jpg
    Screenshot_20211031-143553_Gallery.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
hocam ben tek tünek denemiştim. başarılı oldu. yuvalığa hiç girmeyen kuş yuvalığa girmeye başladı. sonra yumurta aldık.
Kullandığım kafes 60 lık üretim kafesi içinde rahat hareket edip ucsunlar diye bu kafesi almıştım paralel şekilde 2 tünek kullanıyorum biri yuva önünde diğeri ise kafesin diğer kenarında ayırma işlemi bittikten sonra dediğinizi yapabilirim

Oyla 0
Yuva beğenmeme durumu olabiliyor ancak çok nadir. Yuva konumunu değiştirmek genelde bu sorunu çözüyor. Örneğin kimi kuş sağ kapı girişine asıldığında daha ilgili. Ya da tam tersi :) Solak ya da sağ'lak olmak gibi. Bunun da çözmenin tek yolu var. İki taraflı yuva asımı. Hangi tarafa yöneliyorsa genelde o kısım ona daha uygun.

Oyla 0
Yuva beğenmeme durumu olabiliyor ancak çok nadir. Yuva konumunu değiştirmek genelde bu sorunu çözüyor. Örneğin kimi kuş sağ kapı girişine asıldığında daha ilgili. Ya da tam tersi :) Solak ya da sağ'lak olmak gibi. Bunun da çözmenin tek yolu var. İki taraflı yuva asımı. Hangi tarafa yöneliyorsa genelde o kısım ona daha uygun.
?? Valla hocam 2 taraftada yuvayı denedim ama ne tarafa takarsam ona uzak olan tüneğe konuyorlardı

Oyla 0
...

Ekli dosyalar

• IMG_20211031_113355.jpg
    IMG_20211031_113355.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 7
  • 16356810179615380251984408110117.jpg
    16356810179615380251984408110117.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
Erkeğin yanından aldığım dişi tünekte full uyku halinde ara ara erkeğin bulunduğu taraftaki tellere çıkıyor yapmam gereken bişey varmı sizce

Oyla 0
Bu işin kötü yanı o. Diğer tarafa geçme isteği ? yapacak bir şey yok

Oyla 0
Geri