aynı kafese ne zaman alabilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WICARDO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WICARDO

iyikus.com Üyesi
benim bir jumbo erkek muhabbet kuşum var yaklaşık 14 aylık ve ona eş olması için dişi jumbo muhabbet kuşu aldım ve şuanda oda 7-8 aylık civarında. ikiside ayrı kafeslerde ancak 2 güne bir epeydir bi saat kadar kafeslerinden çıkarıyorum. anlaşmalarında felan bir sıkıntı yok. sadece acaba dişinin eş zamanına daha var mıdır ? aynı kafese ne zaman almalıyım ? yardımcı olursanız memnun olurum. teşekkürler şimdiden.

Bana göre 1 yaşına yakın eslenmeli ancak dişiler 5. Ayından itibaren üremeye elverişli oluyorlar. Birleştirme kararı tamamen size bağlı ama bu aylarda eslemeyin derim

Evet hocam. Eylül sonu gibi birlestirmekte yarar var
peki bir şey daha sorabilir miyim hocam size. Ben bu kuşları bir iki güne bir akşamları salıyorum odada birlikte vakit geçiriyorlar. Aynı kafese aldığım zaman da ben yine bunları arada çıkarsam uçsalar odada felan. çiftleşmesine ve yavru yapmasında sıkıntı olur mu ? Eğer yavru istiyorsak hiç bir zaman kafeslerinden dışarı salmamalı mıyız? Teşekkürler.

Ara ara birleştirip uçurabilirsiniz ya da birken de salabilirsiniz ancak kuluçka evresi genel anlamda kuşlar pek enerjilerini uçmaya ayırmıyorlar. Kafes dışına çıksalar bile daha çok sabit kalma eğilimi gösterirler. Hem bu nedenle hem de yumurtlama evresinde kuşlara bir zarar gelmemesi adına bu süreçte çıkarılmaz veya nadir çıkartılır. Bu gibi durumlarda da kafesin bana göre büyüklüğünün önemi ortaya çıkar. Ne yazık ki üreme evresinde daha minik kafeslere itiliyor kuşlar. 60 veya -80 lik bir kafes kuşlar için iyi bir üreme kafesi olacaktır.

Geri