Ayrı Kafeslerde Dinlenmedeki Çiftim Çiftleşti Ne Yapmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Yaklaşık 20 gündür dinlenmedeydiler. Kafeslerim küçük olduğu için günde 1 kez erkeği ve dişiyi farklı zamanlarda salıyorum. Bugün erkeği saldım ve odadan çıktım. Tahmini 15 dakika sonra dişi nasıl olduysa kafesten kaçıp erkekle çiftleşmeye başlamış. Odaya girdiğimde de işin sonuna gelmişler galiba, küçük bir kısmını videoya alabildim:)

Benim asıl planım 1 ay dinlendirdikten sonra yeni alacağım Seba Kafes geldikten sonra birleştirip, kuluçka sürecini başlatmaktı. Çünkü şuan ki kafesleri çekmeceli değil, çıt-çıtlı olduğu için altını değiştirmek çok zor oluyor. Ayrıca kafes küçük olduğu için rahat edemediklerini düşünüyorum.

SORUM:
-Kafes gelene kadar süreci bozmayıp, kafes geldiğinde kuşları o kafese alsam, bir problem yaşarlar mı? (Stres, yumurta kırma, yumurta eritme vs.)
Sorumu 2 şekilde cevaplarsanız çok mutlu olurum;
1-) Yumurta Geldiğinde
2-) Yumurta Gelmeden Kafes Geldiğinde

Çözüm
Kimi kuşlar hiç aldırış etmez değişime ama bazilari stres yapıp yumurta varsa yatmıyor. Süreci bozmayın, onlar halinden memnun gibi. Birlestirmeni öneririm. Kafes gelinxe de hizlica degistirip tepkilere bakarsin
Kimi kuşlar hiç aldırış etmez değişime ama bazilari stres yapıp yumurta varsa yatmıyor. Süreci bozmayın, onlar halinden memnun gibi. Birlestirmeni öneririm. Kafes gelinxe de hizlica degistirip tepkilere bakarsin

Oyla 0
Çözüm
Doğanay Abi 2 saat önce kuşum yumurtladı:oops: Bugünkü çiftleşmeleri onu doldurmuş olabilir mi, yoksa bir etkisi olmuyor mu?
2 ya da daha önce gelen yumurta, 0 numaralı yumurta. Bugün gelen yumurta da kızgınlık yumurtası mıdır işler iyice karıştı ya?
Kafes gelince dediğin gibi tepkilerine bakayım, gerekirse tekrar yazarım teşekkürler ?
Screenshot_2021-04-12-00-10-10-993_com.google.android.apps.photos~2.jpg
Yazım da pek güzeldir ?

Son düzenleme:
Oyla 0
Doğanay Abi 2 saat önce kuşum yumurtladı:oops: Bugünkü çiftleşmeleri onu doldurmuş olabilir mi, yoksa bir etkisi olmuyor mu?
2 ya da daha önce gelen yumurta, 0 numaralı yumurta. Bugün gelen yumurta da kızgınlık yumurtası mıdır işler iyice karıştı ya?
Kafes gelince dediğin gibi tepkilerine bakayım, gerekirse tekrar yazarım teşekkürler ?
Ekli dosyayı görüntüle 15637
Yazım da pek güzeldir ?
Belki daha öncede çiftleşdiler gözden kaçırmış ola bilirmisin?

Oyla 0
Ayrıydılar çiftleşmiş olamazlar ki.. Galiba bu sefer kapının mandalını güzel geçiremedim oradan kaçtı ? Bakalım 1 hafta sonra belli olacak umarım doludur☺️

Oyla 0
Çile kuşlar için. Birleştirin mutlaka
Büyük olasılıkla 2. boştur
Doğanay Abi dediğin gibi 2 yumurta da kızgınlık yumurtasıymış galiba.. 2. yumurta Pazar günü saat 20:00 - 21:00 arası gelmişti, aradan 2 gün geçti fakat yeni yumurta gelmedi. Yumurtaları altından alayım mı, boşuna efor harcamasın diye? Zaten 1 hafta sonra yeni yumurta gelecek çiftleşme olduğu için.. Ne dersin?

Oyla 0
Geri