Muhabbet Kuşları Baba kuş sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nerii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

Nerii

iyikus.com Üyesi
Merhaba herkese , benim çiftim güzel yavrular verdiler maşallah fakat erkek kuş dişiye çiftleşme olsa bile huzur vermiyor . Anlamadığım şekilde yavruları öldürdüğüde oldu . Ayırdım bu kez dişi kuş erkeği aradı yumurtaları bosladi ne yapacağımı şaşırdım başka nasıl önlem alabilirim lütfen yardımcı olun . Bu arada sürekli yuvaliga girip cikiyorlar yavrunun birini tırnakları doymuş doğduğu gibi öldü yavru :(

Nasıl beslediğinizi verdiğiniz takviyelerin içerikleri de dahil detaylı yazın.
Belli aralıklarla karışım yapıyorum yumurtalı salata az miktarda , bir sap dal darı , yemleri var içinde tek tük kızıştırıcı bulunuyor karistirilmis almıştım vitamin olarak iki damla suya limon bazen de vitamin olarak Golvit kullanıyorum

Kuşlar duvarda asılı duruyor . Ele aliskin değil çiftim . Bu yaz içinde 11 bir kez 10 kez bir daha yavru verdi ( bunları kırdılar ) şuan da 2 yumurta var

Hocam sorumu bir daha okuyup cevaplar mısınız. Piyasadaki ütünlerin hepsinin içeriğini bilemeyiz haliyle.
Golvit'i ne sıklıkta ve ne dozda verdiğinizi yazmamışsınız. İçeriğinde çinko D vitamini kalsiyum var mı ?

Açık olsun diye yazayım bir kuluçka da 11 yumurta 3 tanesi yaşadı 2. Kuluckada 10 yumurta hepsini kırdılar doganlarida yaralayarak öldürdüler . Şuan 3.kulucka 3 yumurta var biri bugün çıktı fakat derisi sıyrılmış tırnak değmiş galiba sürüklenmiş oyuktan

Goldvit bayadir vermedim bir ayı geçmiştir yalan olmasın önceden vermiştim. İçeriği içeriğinde D3,vitaminC vitaminE vitamin B1 vitamin B6

Stres yaşıyor olabilirler. Çevrelerinde onları korkutacak ses vs gibi bir durum olabilir mi ?
Probiyotik başlayın mutlaka. ( powermax probiotica olabilir, prozim plus olabilir ) Yemlerini çimlendirerek verin. Versele laga colombine vita bölünmüş olarak 100 gr kadar sipariş edin. Eczaneden Çinko şurup alıp takviye edin.

Evimiz küçük stres olacak TV sesi var elektrikli süpürge sesi başka öyle ses yok bilemedim ben kontrol ediyorum yuvaligi bazen ondan olabilir mi acaba hani önlem amaçlı baktım yumurtaya yavruya zarar verirmi diye bakmak zorunda kalıyorum

Evimiz küçük stres olacak TV sesi var elektrikli süpürge sesi başka öyle ses yok bilemedim ben kontrol ediyorum yuvaligi bazen ondan olabilir mi acaba hani önlem amaçlı baktım yumurtaya yavruya zarar verirmi diye bakmak zorunda kalıyorum

Kafesi yukarı astım bide salma kafesten küçük kafese gecirdim hata mı ettim iki yemlikli kafes

Süreçte bir sürü hatanız var. Kafes küçültmek, elektronik aletlerinin sesleri, insan hareketliliği , kafes konumunun değişimi vb. durumlar her zaman süreci olumsuz etkiler. Ayrıca dişi kuşunuzda yumurta durdurmayı da beceremiyor belli ki. 11 yumurtalı kuluçkalar çoğu zaman aşırı yıpratıcı ve ani ölümlere sebep olabilir. Bebek ölümlerini geçtim dişi kuşun kaybı da söz konusu olabilir. Bebekler eğer tutunamaz ise tereddüt etmeden ayırmanız ve uzun süre bir araya getirmememiz gerekiyor.

Çok teşekkür ederim halledicem 🙏🏻 dediğiniz vitamini de aldım . Kafesin yukarıda mi olması iyi göz hizamizdami olması iyi bizden urkmesinlern

Profesyonel değilim elimden geldiğince yetmeye calistim o yüzden bu siteye geldim öğrenmek için hiç bir şey için geç değil

Çok teşekkür ederim halledicem 🙏🏻 dediğiniz vitamini de aldım . Kafesin yukarıda mi olması iyi göz hizamizdami olması iyi bizden urkmesinlern
daha çok göz hizası önerilir ancak sallanmayan, sabit bir konum daha önemlidir. Cereyandan biraz uzak

Geri