Bacakta yaralanma

Kuş Anasıı

Veteran
Ya bundan 10 gün önce kadar kafeste kavga edip birbirlerini yaralamışlar. Başta kanamayı durdurdum, bir hafta kadar antibiyotik kremle kantaron yağı kullandım ama sürekli kaşıdığı için orayı daha kötü hale getirip duruyor. Sarmayı denedim sargıyı atıyor. Buna nasıl bir tedavi uygulamak lazım? Enfeksiyon kapacak bu gidişle. Sürekli didiklediği için kanatıyor. Boyunluk takmak lazım ama onunla da yem vs yiyebilir mi bilemiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_0382.jpeg
    IMG_0382.jpeg
    498.1 KB · Görüntüleme: 8
çok kötü yapmış ya. Boyunluksuz düzeltmek çok zor olur :(
Yara iyileşir iyileşmez bu kemirme dürtüsünün sebebini aramak gerekiyor :(

Eczaneden rif alıp günde 2 kez dezenfekte edin. Kreme de devam edebilirsiniz. Boyunluk işe yarar. Yem yer merak etmeyin.
Hocam daha önce kullanmadım rif nedir tam olarak?

çok kötü yapmış ya. Boyunluksuz düzeltmek çok zor olur :(
Yara iyileşir iyileşmez bu kemirme dürtüsünün sebebini aramak gerekiyor :(
Hocam keçeyle kendim bir boyunluk yapıp takacağım artık. Kaşınıyor iyileştiği için yüksek ihtimalle o da uğraşıyor. Bir ara kendini yolma alışkanlığı edinen kuşum gibi başka taraflarına da dadanacak diye korkuyorum

Hocam daha önce kullanmadım rif nedir tam olarak?

Hocam keçeyle kendim bir boyunluk yapıp takacağım artık. Kaşınıyor iyileştiği için yüksek ihtimalle o da uğraşıyor. Bir ara kendini yolma alışkanlığı edinen kuşum gibi başka taraflarına da dadanacak diye korkuyorum
Rif dezenfektandır hızlı iyileştirir. Tendirdiot'un daha etkilisi diyebiliriz. Kuşlara çinko içeren bir takviye veriyor musunuz ? Hayırsa insanlar için olan çinko şurubundan birkaç gün verin sonra haftada 1-2 rutin olarak verin. Özellikle tüy dönemi 2 günde bir verin mutlaka

Geri