Bakımım Yeterli Midir?

Kaan Omurtak

Yasaklanmış Kişilik
Cicikuşumun kafesi 60x40x35 boyutlarında üretim kafesi. Kuşum erkek maalesef eşi yok. Aslında ona eş almayı istiyorum ancak annem izin vermiyor. Kafesi haftada 1 defa temizliyorum. Kafes tabanını ise 2 günde bir temizliyorum. Kafesinde çok sevdiği zilli topları var, onunla çok güzel oynuyor. Ayrıca boncuklu salıncağı var ama üstüne hiç çıkıp sallanmıyor. Sadece zilleriyle oynuyor. Kafeste 3 adet ahşap tünek var. Suyunu her gün tazeliyorum (içme suyu kullanıyorum) ve suluğunu da haftada 1 fırçalayarak temizliyorum. Kafeste mineral blok, kalsiyum blok ve mürekkep balığı kemiği var. Kuş kumunu da sürekli ayrı bir sulukta kafeste bulunduruyorum.
Kuşumu sirkeli su ile spreyleme yöntemiyle haftada 1 kez yıkıyorum ayrıca kuşumu her saldığımda su dolu bir kapta kendini ıslatıyor yıkanmaya çalışıyor. Yem olarak Witte Molen Expert kullanıyorum. Benim beyefendi tohum seçiyor. Aspur ve Japon darısı dışındaki yemleri genellikle ayırıp atıyor. Ben de sokak kuşlarına ikram ediyorum. Haftada 2 kez yumurta maması yapıyorum. Yumurta ve etimeği karıştırıp içine yumurta kabuklarını da atarak mama yapıyorum. Haftada 3 kez dal darı veriyorum. Toplamda haftada 1 uzun dal ediyor verdiğim dal darılar. Haftada 2 gün de yeşillik veriyorum. Haftada 1 gün de vitamin veriyorum. Vitamin olarak ise Fit Fly’ın 5 TL’lik vitaminini kullanıyorum. Kuşa pek bir yarar sağladığını düşünmüyorum ama nedense enerjik gibi oluyor verdiğimde. Yakında Tollyamin Forte’ye geçiş yapacağım ve ayrıca Röhnfried Entrobac probiyotik almayı düşünüyorum. Şu anda kuşum tüyde ama çok enerjik, bütün gün konuşuyor susmak bilmiyor. Herneyse bu bakım yeterli midir? Fazla ya da eksik yaptığım bir şey var mıdır acaba? @Doğanay Y. @Ümit T.

Suluğunu haftada bir değil. En az 2 günde bir fırçalayarak temizlemen lazım. Virkon s ile temizlersen daha iyi olur. Ben normal kalıp sabunla ve süngerle temizliyorum.

Witte molenin yemini bilmediğim için yorum yapmıyacağım. Ama vitamini değiştirmeni tavsiye ederim. Daha kaliteli bir vitamine geç ;)

Oyla 0
Suluğunu haftada bir değil. En az 2 günde bir fırçalayarak temizlemen lazım. Virkon s ile temizlersen daha iyi olur. Ben normal kalıp sabunla ve süngerle temizliyorum.

Witte molenin yemini bilmediğim için yorum yapmıyacağım. Ama vitamini değiştirmeni tavsiye ederim. Daha kaliteli bir vitamine geç ;)
Vitamini değiştireceğim, 5 TL’lik üründen ne hayır gelir ki zaten. Suluğu da daha sık temizleyeceğim teşekkür ederim. Yemimden memnunum. Benimki çok seviyor ama beyefendi tohum seçmeye başladı. Bir dahakine Garden Mix alacağım, bir de onu deneyeyim.

Oyla 0
Vitamini değiştireceğim, 5 TL’lik üründen ne hayır gelir ki zaten. Suluğu da daha sık temizleyeceğim teşekkür ederim. Yemimden memnunum. Benimki çok seviyor ama beyefendi tohum seçmeye başladı. Bir dahakine Garden Mix alacağım, bir de onu deneyeyim.

Fiyat önemli tabi ama sadece fiyatı için söylemedim.

Oyla 0
Yem tazemi? Yemi bir tabağa döküp resmini çekermisin bi bakalım nasılmış.
Yem taze. Fotoğrafını çekip yarın atarım. Yem buzdolabında. Buzdolabının da en üst kısmına ulaşmaya boyum yetmiyor yarın atarım. Kafesteki yemden de almayım şimdi. Benimki uyuyor şu anda. Rahatsız etmeyeyim, yarın atarım.

Oyla 0
Şimdi 6 liralık tollyamin iyi oluyor ama diğer vitamin 1 lira eksik oluncamı kötü oluyor?

Oyla 0
Senin hesap uymuyor ama. 20 ML Tollyamin 17.90 TL ?

Ekli dosyalar

• 12C3E572-D499-4A52-B130-064DB037F288.png
    12C3E572-D499-4A52-B130-064DB037F288.png
    761.3 KB · Görüntüleme: 13
Oyla 0
5 TL’lik vitaminin parasının içinde de kâr payı var. Örneğin 5 TL’lik vitaminin 3 lirası kâr olsa ürünün değeri 2 TL olur. Ama Tollyamin’in değeri 6 TL.

Oyla 0
Geri