Bakımım Yeterli Midir?

Kaan Omurtak

Yasaklanmış Kişilik
Cicikuşumun kafesi 60x40x35 boyutlarında üretim kafesi. Kuşum erkek maalesef eşi yok. Aslında ona eş almayı istiyorum ancak annem izin vermiyor. Kafesi haftada 1 defa temizliyorum. Kafes tabanını ise 2 günde bir temizliyorum. Kafesinde çok sevdiği zilli topları var, onunla çok güzel oynuyor. Ayrıca boncuklu salıncağı var ama üstüne hiç çıkıp sallanmıyor. Sadece zilleriyle oynuyor. Kafeste 3 adet ahşap tünek var. Suyunu her gün tazeliyorum (içme suyu kullanıyorum) ve suluğunu da haftada 1 fırçalayarak temizliyorum. Kafeste mineral blok, kalsiyum blok ve mürekkep balığı kemiği var. Kuş kumunu da sürekli ayrı bir sulukta kafeste bulunduruyorum.
Kuşumu sirkeli su ile spreyleme yöntemiyle haftada 1 kez yıkıyorum ayrıca kuşumu her saldığımda su dolu bir kapta kendini ıslatıyor yıkanmaya çalışıyor. Yem olarak Witte Molen Expert kullanıyorum. Benim beyefendi tohum seçiyor. Aspur ve Japon darısı dışındaki yemleri genellikle ayırıp atıyor. Ben de sokak kuşlarına ikram ediyorum. Haftada 2 kez yumurta maması yapıyorum. Yumurta ve etimeği karıştırıp içine yumurta kabuklarını da atarak mama yapıyorum. Haftada 3 kez dal darı veriyorum. Toplamda haftada 1 uzun dal ediyor verdiğim dal darılar. Haftada 2 gün de yeşillik veriyorum. Haftada 1 gün de vitamin veriyorum. Vitamin olarak ise Fit Fly’ın 5 TL’lik vitaminini kullanıyorum. Kuşa pek bir yarar sağladığını düşünmüyorum ama nedense enerjik gibi oluyor verdiğimde. Yakında Tollyamin Forte’ye geçiş yapacağım ve ayrıca Röhnfried Entrobac probiyotik almayı düşünüyorum. Şu anda kuşum tüyde ama çok enerjik, bütün gün konuşuyor susmak bilmiyor. Herneyse bu bakım yeterli midir? Fazla ya da eksik yaptığım bir şey var mıdır acaba? @Doğanay Y. @Ümit T.

Böylece tezim doğrulanıyor yani.

5 TL’lik vitamini satan kâr etmiyor yani senin mantığa göre. Beni mi kekliyorsun sen de? ;)

Şimdi şöyle bir hesap yapalım. Benim vitamin 25 mL ve 5 TL. Bunun 1 litrelik versiyonu için 25x40 yapmalıyım. 40 tane 25 mL lazım. 25 mL= 5 TL ise 1000 mL’yi 5x40’tan 200 buluruz. Tollyamin 240 TL, benim vitamin 200 TL oluyor. 40 TL’lik fark var sonuçta.

Senin mantık kısmen doğru. Karşılaştırdığımız vitaminlerin üretim maliyetlerini bilmeden ne kadar kâr ettiğini falan hesaplayamayız. Vitaminlerin 1 mL üretim maliyeti lazım yani. Tek derdimiz bu olsa keşke.

Sonuç olarak Tollyamin daha güzel ve kaliteli bir vitamindir ve daha pahalıdır.

Oyla 0
uZM12G.jpg

Yem güzel görünüyor ama aspur oranı fazla gibi.

Oyla 0
Geri