Bana alışsın istedim kuşumla eş oldu 🤣

htchaticeonem9

Forum Sakini
Bugün bana Limon adını koyduğum yeni bir erkek kuş hediye geldi. Halihazırda iki dişi kuşum daha vardı. Limon'u kendime alıştırmak için ayrı bir kafeste ilgilenecektim ama şimdilik yeni kafesi ayarlayana kadar dişilerimin arasına koydum. İçlerinden Menekşe Limon'u geldi geleli hiç rahat bırakmadı. Önce çok sert yapmadan gagalarını birbirlerine vurdular sonra da birbirlerinden hiç ayrılmadılar. Limon nereye Menekşe oraya. Kendini kaşıtıyor, ilgi istiyor, Limon'u şaşkına çevirdi. Saldık yine Menekşe hep Limon'un peşindeydi. Ben de sinir oldum çünkü Menekşe bana alışıktı oysa Limon'u gördüğünden beri benden kaçıyordu artık. Limon da onu çok sevdi. Bayağı arkadaş oldular.

Ancak Maviş de dişi olduğu için Limon'u pek paylaşamadılar. Menekşe Maviş'i gagaladı, Maviş de Limon'u kafesteki salıncaktan aşağı attı. Böyle bir çekişme oldu aralarında. Daha ilk günden Menekşe ile Limon çok hızlı bir şekilde kaynaştılar ama Maviş hep sürekli bir köşede uyuyor. Fazla aralarına karışmıyor ama arada kavga da ediyorlar. Limon'a güya yeni kafesi hazırlayacağım için birtakım kafes eşyaları da sipariş vermiştim. İptal de edemedim. Sizce Maviş'i mi ayırsam acaba? Limon'la Menekşe artık ayrılmaz ikili oldular. Maviş'i ayırmama annem karşı çıktı. Ben ise bana alışan, konuşan kelime ezberleyecek potansiyelde bir kuş istiyorum. Annem ayırmasam da alışabileceğini konuşabileceğini söyledi. Acaba Maviş'i ayrı bir kafese koysam yalnızlık çeker mi? Aynı odada bulunacakları için, birbirlerinin yanına gitmek isterler mi? Gerçi her gün salıyoruz odada üçü uçacaklar o zaman Maviş yalnızlık da çekmez değil mi?

Eş tutan kuşları bir kafese diğerini ise başka kafese koy sorun olacağını yanlizlik çekeceğini sanmıyorum tek olan kuşun kafesine oyuncak koyun arada bir daldari ve Yulaf verin sorun olmaz

Eş tutan kuşları bir kafese diğerini ise başka kafese koy sorun olacağını yanlizlik çekeceğini sanmıyorum tek olan kuşun kafesine oyuncak koyun arada bir daldari ve Yulaf verin sorun olmaz
Haklısınız. Peki hariç olarak, kafes temizliğini illa her gün ya da 2-3 günde bir mi yapmak gerekir? Mesela iki kafesi temizlemek zor olacak biraz. Benim ve abimin alerjisi olduğu için annem temizliyor ama o da çok yoğun evde işleri var yoruluyor. İki kafese birden bakmak zor olacak ona. 4-5 günde bir yapılsa problem olur mu? 🤔

Haklısınız. Peki hariç olarak, kafes temizliğini illa her gün ya da 2-3 günde bir mi yapmak gerekir? Mesela iki kafesi temizlemek zor olacak biraz. Benim ve abimin alerjisi olduğu için annem temizliyor ama o da çok yoğun evde işleri var yoruluyor. İki kafese birden bakmak zor olacak ona. 4-5 günde bir yapılsa problem olur mu? 🤔
Ben haftada bir yapıyorum
Sorun olmuyor

Çok sağolun. Burası kadar samimi ve sıcak bir forum görmedim. Gerçekten hem hızlı cevap veriyorsunuz hem de çok naziksiniz
O senin güzel düşüncen 🤩 senin yaşında kardeşim var çok heyecanlı ve meraklı olman çok güzel 😍 öğrenme yolunda iyi ilerliyorsun 💗

Mavişle diğer kızınız iyi anlaşıyorlar. Ben olsam onları bitişik tutardım. Yeni gelen ayrı kalmalı
Haklısınız da ayırırsam Menekşe depresyona girer çünkü bayağı alıştı. Maviş'le alakası kalmadı sadece Limon'la vakit geçiriyor peşinden hiç ayrılmıyor. Beni bile unuttu çok fena bu Menekşe 😅

menekşe erkeğini seçmiş anlaşılan :)
Aynen öyle gelir gelmez Limon'u sevdi. Üstelik dün saldığımızda da sürekli beraberdiler. Maviş'im bir köşede uyurken onlar uçup uçup keyif çattılar birlikte 😀 Üst üste çıktılar tül perdenin içine girdiler acayip acayip işler yapıyorlar 😂😂😂

Bence geniş bir kafes alma ihtimaliniz varsa üçü beraber dursunlar. Aşırı kavga durumunda ayırmak bana mantıklı geliyor bir tek. Eş olsalar gibi görünse de ortama yeni gelen kuşa genelde ılımlı davranıyorlar. Erkek ortama alıştıktan sonra asıl o zaman gerçeği görmeye başlayacaksınız hocam :D .

Son düzenleme:
Bence geniş bir kafes alma ihtimaliniz varsa üçü beraber dursunlar. Aşırı kavga durumunda ayırmak bana mantıklı geliyor bir tek. Eş olsalar gibi görünse de ortama yeni gelen kuşa genelde ılımlı davranıyorlar. Erkek ortama alıştıktan sonra asıl o zaman gerçeği görmeye başlayacaksınız hocam.
Kafesim zaten geniş. 60 cm genişliği var. Epey uzun ve büyük. O yüzden şimdilik ayırmasam iyi olur. Peki mesela, kavga ettiklerinde "Şşşt şşşt" diye müdahale etmek, kızmak, bağırmak doğru mu? Bunlar kuşları ürkütür mü?

Kafesim zaten geniş. 60 cm genişliği var. Epey uzun ve büyük. O yüzden şimdilik ayırmasam iyi olur. Peki mesela, kavga ettiklerinde "Şşşt şşşt" diye müdahale etmek, kızmak, bağırmak doğru mu? Bunlar kuşları ürkütür mü?
Örneğin benim kuşum bu çıkartığım şşşleri ezberlemiş. Dikkatimi çekmek için kullanıyor arada :D
İlk başlarda gerilebilirler ama bir süre sonra alışıyorlar

Örneğin benim kuşum bu çıkartığım şşşleri ezberlemiş. Dikkatimi çekmek için kullanıyor arada :D
İlk başlarda gerilebilirler ama bir süre sonra alışıyorlar
İyi bari biz bazen ufak çaplı kavgalarında böyle şşşt şşşt yapıyorduk kavgayı bırakıyorlardı. Yanlış bir şey yapmayalım diye sordum. Teşekkürler.

Geri