Ekli dosyalar
Son düzenleme:
Önceki konularınıza bakarak sözde kanatlı veterineri olan kişilere götürmüşsünüz Filiz hanım gerekli kontrolleri yapıp yorumlarını yapıp varsa tedavisine başlatacaktır.Öncelikle iki tane kanatlı hekime zaten götürdüm
Teşekkür ederim çok faydalı oldu. Veterinerden de yarın akşam için randevu aldım
Bir önceki bilgiler için teşekkrü ederim.Mesajınızı şimdi gördüm istanbulvetten mi randevu aldınız?
çok geçmiş olsun elinizden geleni yapıyorsunuz. umarım bu ilaçlar mamalar kuşa iyi gelirBugün acil olarak baktırmak ıstedıgımden (çünkü asla yem yiyemiyor etrafında geziyor yemeye çalışıyor ve asla yiyemediği için) vetforma gittim (ıstanbul-akatlar/beşiktaş. 24 saat açık yer)
Ve şimdi sorundan bahsedeyim. Aşırı duyarlılıktan reaksiyona bağlı olarak çene altı şişme ve kuruma hastalığı varmış. (Daha önceden o dilinin öyle olmadığını ve iki tane veteriner hekime gittimizi ve verilen ilaçların isimlerini söyledim. Ayrıca o iki veterinerden önce ağızda sorun yoktu.zaten Gözde hanımda verilen ilaçların yan etki yapılan ilaçlar oldugunu soyledı.)
Alt gagada ödem dil agzına gömülmüş ve dilini asla oynatamıyor. Kursak sondasıyla beslemek gerekıyor. Yoğun bakım tozuyla (görsellere eklediğim 2 büyük kutular) beslenılcek.
Yani günde toplam 5 cc (1.de 1 cc veya 2cc, 2.de aynı şekilde azar azar olmak üzere) kuruma hastalıgı oldugu ıcın zeolit toz (umarım dogru yazmısımdır. O küçük kutudaki görsellerde ki. Mercimek kadar eklenilcek.) ve toz mama ile beslenilecek.
(Orada Gözde hanım gösterdi nasıl yapmam gerektiğini ama kursagıda şiş oldugu için şırınganın o metal ucu tam inmediği için o bile zorlandı.) bu sebeple yavaş yavaş ve azar azar yapılacak. Aç kalmaması için.
Aşırı duyarlığı ödemi ağrıyı alıcak bir damla daha verdi. (Damlanın adının güncelleyeceğim aklımda değil. Görsellere ekledim. Mavi şişedeki) dil testi, röntgen falan olmadıgı ıcınde önce ilaçların etkisi beklicez. Bağışıklığı güçlendirmek ilk hedef.
Teşekkür ederim inşallahçok geçmiş olsun elinizden geleni yapıyorsunuz. umarım bu ilaçlar mamalar kuşa iyi gelir
O mamaların bir numarası yok elle besleme maması dediğinizde bir sürü farklı marka var.Ayrıca o büyük kutudaki toz mamalardan bulamadım. Başka bir mama önerirse yine ekleme yaparım
Kesinlikle yanlış ! Yukarıda kuruma diye tabir edilen durumun etkenlerini kısaca belirttim. Mikroskop ve kültür yapılmadan da ne olduğu kesin olarak bilinemez.Bu olayın ana etkeni mantar kaynaklıdır. Boyutlarından ötürü megabakteri ismini almışlardır .Siz ne kadar elle beslerseniz besleyin yıkım kursak ve mide -bağırsaklarda olduğu için boşa gider bütün olay.
Teşekkür ederim sizin dediklerinizi zaten not aldım. Elle besleme maması tarifinizi dün akşam yaptım. Yemek istemedi (ne versek yemek istemiyor) ağzına damlatınca anca öyle yedi.Anladığım kadarıyla veteriner kuşun sorununu pek anlamamış gibi görünüyor. Zaten bir veteriner kuşa kuruma teşhisi koyuyorsa oradan arkanıza bakmadan uzaklaşın Ağız içindeki oluşumların daha önce kullanılan ilaçlara aşırı duyarlılıktan ilaçların yan etkisi olduğunu düşünmüş. Belki haklıdır ama bence değil ve verdiği ilaçlarda tam olarak ilaçmı bilemedim. Verdiği ilaçları biraz araştırdım. Bulduğum bilgileri aynen kopyalıyorum;
Homeopati
Homeopati bitkisel, hayvansal ya da mineral bileşenlerin yüksek oranda seyreltilmesiyle elde edilen ürünlerin, vücutta birtakım bozuklukların giderilmesi amacıyla kullanıldığı bir tamamlayıcı ve alternatif tıp yöntemidir.
Alternatif ve tamamlayıcı tıp uygulamaları içerisinde bulunan “Homeopati”; Yunanca “Homoios” (Benzer) ve “Pathos” (Hastalık) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir. “Bir madde sağlıklı insanlara verildiğinde o insanlarda hangi hastalığa benzer belirtilere yol açıyorsa, o hastalığa gerçekten yakalanmış hasta kişiler bu etken madde ile tedavi edilebilir.” ilkesinden yola çıkar. Yani “Benzeri benzer ile tedavi” Homeopati’nin temel ilkesidir..
Homeopati'nin vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneğinin harekete geçirildiği düşünülmektedir. Şu ana dek yapılan klinik çalışmalarda homeopatinin herhangi bir sağlık durumunda kullanımına ilişkin güçlü kanıtlar elde edilememiştir. Pozitif sonuçlar elde edilen çalışmaların çoğu da metodolojik yönden eksiktir...
Zeolit (klinoptilolit)
Bu madde; toksin bağlayıcı olarak hayvan yemlerinde de kullanılan bir madde. Toksin bağlayıcı, hayvan yemlerinde oluşabilecek mikotoksinleri yüksek düzeyde bağlar. Mikotoksinlerin sindirim sisteminden emilimini engelleyerek zararsız bir şekilde vücuttan atılmasını sağlar.
Başta Aspergillus, Fusarium, Penicillium, Alternaria olmak üzere bilinen 300 cıvarında mantar türü zararlı mikotoksin üretirler. Bu toksinlerin en bilinenleri aflatoxinler, ochratoxinlerdir..
Toksin Bağlayıcı Faydaları;
Etkili bir aflatoksin bağlayıcısıdır,
Vitaminleri ve diğer besin maddelerini bağlamaz,
Yüksek gözenekli yapısı ile mikotoksinleri absorbe eder,
Serbest radikalleri bağlar,
Dışkı ile atılan kompleksler teşekkül edilir,
Sindirimin düzenlenmesinde etkilidir,
Zararlı bakterilerin kolonizasyonuna engel olur,
Bağırsak sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlar,
Bunları daha önce hiç kullanmadım kullananda duymadım, o yüzden kuşa bir faydası olurmu olmazmı bilemiyorum açıkçası. Veteriner ilaçların etkisini bekliyeceğiz falan demişte, bana kalırsa kuşun bekliyecek pek vakti yok malesef. Biran önce net teşhis konulmalı ve ilaç tedavisine başlanmalı..
Ayrıca o mamaların resmini çektireceğine azıcık bir kutuya koyup veremedi mi? En azından mama bulana kadar idare etseydi sizi. Neyse bu mamalar her petshopta bulunmaz bazı büyük petshoplarda var ve internette var sadece. İnternetten sipariş verin isterseniz. Mama gelene kadarda idareten benim tarifini verdiğim elle besleme mamasını yapıp verin kuşa aç kalmasın..
Teşekkür ederim sizin dediklerinizi zaten not aldım. Elle besleme maması tarifinizi dün akşam yaptım. Yemek istemedi (ne versek yemek istemiyor) ağzına damlatınca anca öyle yedi.
Bir de önerilen ilaçları kullansam burada yazılanlar çok ilaca yüklenmiş olur muyum ?