Boş muhabbet kuşu yumurtası

3 kuluçkadır boş yumurta oluyor şu an 8 yumurta var içleri boş erkeğin popo tüylerinide kestim ama yine boş çıktı yaşlarını tam olarak bilmiyorum
Dişi kısır olsaydı yumurta yapmazdı
Bu durumda erkeği değiştirmeniz gerekiyor erkekte sorun var
Ya dölleme yapamıyor yada kesin kısır

Dişi kısır olsaydı yumurta yapmazdı
Bu durumda erkeği değiştirmeniz gerekiyor erkekte sorun var
Ya dölleme yapamıyor yada kesin kısır
İpek hocam kısır dişiler de yumurta olusturabiliyor ancak dolum olmuyor 😔 beslenme şartlarını kuvvetlendirip dinlendikten sonra son bir eşleme yapmanızı öneririm. Suni tohumlama ile de destek sağlarsanız süreciniz olumlu olabilir.

İpek hocam kısır dişiler de yumurta olusturabiliyor ancak dolum olmuyor 😔 beslenme şartlarını kuvvetlendirip dinlendikten sonra son bir eşleme yapmanızı öneririm. Suni tohumlama ile de destek sağlarsanız süreciniz olumlu olabilir.

Doğanay hocam benim kuşlarım 3ay Kadar ciflesme oldu ama yumurta gelmedi bu yüzden çok detaylı araştırma yaptım
İzlediğim tüm videolarda dişinin yumurta yapıyorsa görevini yerine getirildiğini geri Kalan ise erkeğin döllenmesi gerektiği yazıyor ve söyleniyordu buda mi yanlış bilgi ❗dişilerin kısır olması çok nadir gözlenen bir durum olduğunu da biliyorum genelde erkeklerde kısırlık görünüyormus hatta videolari bulursam atarım yani şaşırdım 🙄
Geçen veteriner Burak uçar kahverengi cereli bir muhabbet kuşunun paylaşarak Erkek kuş dedi 😄 DNA sonucu anlaşılmış Erkek olduğu falan bu mümkün mü
Ne kadar çok bilgi dolanıyor ortalıkta benim emin olduğum konular bir bir çürüyüp gitti
Mantıken de düşününce yani bu benim fikrim dişi yumurta yapıyor yapması gerekeni bu durumda nasıl kısır olurki

Kısmen doğru ama eksik bilgi hocam. Kısırlık çok nadir görülür bu doğru ancak kısır olsa bile dişiler yumurtluyor. Embriyonun gelişmesini sağlayacak uygun bir ortam olmuyor yumurta içinde. Berrak yumurta diyorlar bu yumurtalara fakat ayrımı çok güç. Anlayacağınız olay tamamen dişi yumurtayı oluştururken yaşanan fizyolojik bir sorunla alakalı. Eşleşme işlemi çok başarılı geçse bile bu tarz problemi olan bir dişi spermleri depolayamıyor, taşıyamıyor.
Kısır bir dişiyi çözmek için yoğun çalışmalar yapmak gerekiyor. Eş değişimleri, yaş faktörleri, beslenme iyileştirmeleri, hastalıklardan arındırılmaları, uygun çevresel etkilerin sağlanması gibi bir çok etken var.
Cere rengi bazen yanıltabiliyor çünkü hormonal dengesizliklerde erkek veya dişi ceresi farklı görünebiliyor. Erkeklerde genelde kahve kabuklu bir hal alıyor ve ya yeşeriyor.
Bu konuyla ilgili güzel bir tez buldum. Bir ara çevirisi yapılabilir :)
Müsaitseniz @ipek hocam güzel bir kaynağa dönüşebilir. :giggle:🤩

Son düzenleme:
Kısmen doğru ama eksik bilgi hocam. Kısırlık çok nadir görülür bu doğru ancak kısır olsa bile dişiler yumurtluyor. Embriyonun gelişmesini sağlayacak uygun bir ortam olmuyor yumurta içinde. Berrak yumurta diyorlar bu yumurtalara fakat ayrımı çok güç. Anlayacağınız olay tamamen dişi yumurtayı oluştururken yaşanan fizyolojik bir sorunla alakalı. Eşleşme işlemi çok başarılı geçse bile bu tarz problemi olan bir dişi spermleri depolayamıyor, taşıyamıyor.
Kısır bir dişiyi çözmek için yoğun çalışmalar yapmak gerekiyor. Eş değişimleri, yaş faktörleri, beslenme iyileştirmeleri, hastalıklardan arındırılmaları, uygun çevresel etkilerin sağlanması gibi bir çok etken var.
Cere rengi bazen yanıltabiliyor çünkü hormonal dengesizliklerde erkek veya dişi ceresi farklı görünebiliyor. Erkeklerde genelde kahve kabuklu bir hal alıyor ve ya yeşeriyor.
Bu konuyla ilgili güzel bir tez buldum. Bir ara çevirisi yapılabilir :)
Müsaitseniz @ipek hocam güzel bir kaynağa dönüşebilir. :giggle:🤩
Tmm hocam ben çevirisini yapayım müsait bir zamanda bu sayede daha detaylı bilgi sahibi olmuş olurum sanırım öğrendiklerim doğru kaynak değildi

Böyle durumlarda neyin farklı gittiğini bulmanız gerekiyor. Yavru alınmış bir çiftte bu tarz bir sorun gozlemleniyorsa mutlaka gözden kaçan bir eksiklik var. İlk adımda bakımı, beslenmeyi kuvvetlendirmelisiniz. Kuşların yaşlarını biliyor musunuz?

Böyle durumlarda neyin farklı gittiğini bulmanız gerekiyor. Yavru alınmış bir çiftte bu tarz bir sorun gozlemleniyorsa mutlaka gözden kaçan bir eksiklik var. İlk adımda bakımı, beslenmeyi kuvvetlendirmelisiniz. Kuşların yaşlarını biliyor musunuz?
Yaşlarını bilmiyorum beslenmelerine ek gıda takviye yapıp bir öyle deneyeceğim biraz dinlensin yumurtalara son defa kontrol edip alacağım artık

Geri