BST Kafes Kullanıcısı Var Mıdır?

Hosmanoglu

iyikus.com Üyesi
Daha önce Bst kafes kullanıp memnuniyet durumunu paylaşan arkadaşlara ihtiyacım var. Görseldeki ürünü ya da muadilini kullanan var mıdır ?

Ekli dosyalar

• IMG_20210103_202524.jpg
    IMG_20210103_202524.jpg
    195 KB · Görüntüleme: 11
Hayır muhabbet kuşları için.
Sultanlar için folluk/yuvalık kısımları ufak gelebilir. Kafesleri 70'lik seçseniz bile yuvalık/folluk ölçüleri değişmiyor galiba sormanız lazım.
Ölçülerine baktım evet sabit yuvalık ölçüleri. 19x20x22 boyutlarında. Benim haricen kullandığım yuvalık boyu da 21x20x20. Çok bir fark yok ama Doğanayın folluğun yerlerinin uygun olmadığını söylemesi de aklıma takıldı

Oyla 0
Ölçülerine baktım evet sabit yuvalık ölçüleri. 19x20x22 boyutlarında. Benim haricen kullandığım yuvalık boyu da 21x20x20. Çok bir fark yok ama Doğanayın folluğun yerlerinin uygun olmadığını söylemesi de aklıma takıldı
Şöyle söyleyeyim. O konuda bir püf noktası yakaladım sanıyorum. Ben de takımları ilk BST kafese geçirdiğimde yeni kuluçkalarda altta olan yuvalık girişlerine meyletmek istemediler. Üstteki yuvalık girişlerinde sorun olmuyor zaten. Bunun üzerine tek yavrulu olarak yeni kafeslere geçiş yaptık ve yavrunun sesinden dolayı beslemek için içeri girmeye başladılar ve alışma süreci böylece 1-2 saat gibi çok kısa sürdü. Çok kontrollü olarak bunu uyguladım ve pek sorun yaşamadım. Şahsen tek gözden kaçırdığım konu bu olmuştu ve aldıktan sonra epey endişe yaşadım ama aştık bu şekilde.

Son düzenleme:
Oyla 0
Şöyle söyleyeyim. O konuda bir püf noktası yakaladım sanıyorum. Ben de takımları ilk BST kafese geçirdiğimde yeni kuluçkalarda altta olan yuvalık girişlerine meyletmek istemediler. Üstteki yuvalık girişlerinde sorun olmuyor zaten. Bunun üzerine tek yavrulu olarak yeni kafeslere geçiş yaptık ve yavrunun sesinden dolayı beslemek için içeri girmeye başladılar ve alışma süreci böylece kısa sürdü. Çok kontrollü olarak bunu uyguladım ve sorun pek olmadı. Şahsen tek gözden kaçırdığım konu bu olmuştu ve aldıktan sonra epey endişe yaşadım ama aştık bu şekilde.
Artısını eksisini iyice anlayabilmek için inceleme yazınızı bekliyor olacağım.

Oyla 0
Demek istediğim şu: mdf^lama 3 bin verene kadar, kompozit ya da türevi bir kafes almak daha uygun.
İnan günün sonunda iyi ki dinlemişim diyeceksin :(

Oyla 0
Bir arkadaşım bana bugün MDF dolap kafes önerdi. Bit pire konusunda gerekli önlemi alabileceğini sağlıklı yapacağını garantiledi. Şuan kafes ön teli arayışındayım. Aşamaları faydalı olursa paylaşırım.

Oyla 0
Geri