Hosmanoglu
iyikus.com Üyesi
Ölçülerine baktım evet sabit yuvalık ölçüleri. 19x20x22 boyutlarında. Benim haricen kullandığım yuvalık boyu da 21x20x20. Çok bir fark yok ama Doğanayın folluğun yerlerinin uygun olmadığını söylemesi de aklıma takıldıHayır muhabbet kuşları için.
Sultanlar için folluk/yuvalık kısımları ufak gelebilir. Kafesleri 70'lik seçseniz bile yuvalık/folluk ölçüleri değişmiyor galiba sormanız lazım.
İstanbul kafese bakmamıştım hemen bakayım. Seba modelleri aklıma çok yatmadı ama İstanbul kafeste seçenek daha yok sanırım.Hamza, seba kafes, istanbul kafes gibi yerlerin ürünlerine de baktın mı?
Şöyle söyleyeyim. O konuda bir püf noktası yakaladım sanıyorum. Ben de takımları ilk BST kafese geçirdiğimde yeni kuluçkalarda altta olan yuvalık girişlerine meyletmek istemediler. Üstteki yuvalık girişlerinde sorun olmuyor zaten. Bunun üzerine tek yavrulu olarak yeni kafeslere geçiş yaptık ve yavrunun sesinden dolayı beslemek için içeri girmeye başladılar ve alışma süreci böylece 1-2 saat gibi çok kısa sürdü. Çok kontrollü olarak bunu uyguladım ve pek sorun yaşamadım. Şahsen tek gözden kaçırdığım konu bu olmuştu ve aldıktan sonra epey endişe yaşadım ama aştık bu şekilde.Ölçülerine baktım evet sabit yuvalık ölçüleri. 19x20x22 boyutlarında. Benim haricen kullandığım yuvalık boyu da 21x20x20. Çok bir fark yok ama Doğanayın folluğun yerlerinin uygun olmadığını söylemesi de aklıma takıldı
Artısını eksisini iyice anlayabilmek için inceleme yazınızı bekliyor olacağım.Şöyle söyleyeyim. O konuda bir püf noktası yakaladım sanıyorum. Ben de takımları ilk BST kafese geçirdiğimde yeni kuluçkalarda altta olan yuvalık girişlerine meyletmek istemediler. Üstteki yuvalık girişlerinde sorun olmuyor zaten. Bunun üzerine tek yavrulu olarak yeni kafeslere geçiş yaptık ve yavrunun sesinden dolayı beslemek için içeri girmeye başladılar ve alışma süreci böylece kısa sürdü. Çok kontrollü olarak bunu uyguladım ve sorun pek olmadı. Şahsen tek gözden kaçırdığım konu bu olmuştu ve aldıktan sonra epey endişe yaşadım ama aştık bu şekilde.
Tavsiyene uymaktan pişmanlık duymayacağımı biliyorumDemek istediğim şu: mdf^lama 3 bin verene kadar, kompozit ya da türevi bir kafes almak daha uygun.
İnan günün sonunda iyi ki dinlemişim diyeceksin
Yarın dönüş yapayım size. Biriyle yarına sözleştik.Elbette faydalı olur. Tel bulamazsanız bir isme yönlendirebilirim.