Bu dışkı normal mi

Aleyna A

iyikus.com Üyesi
Bugün ikinci konum ancak ilk defa kuş bakıyorum. Hiçbir şey bilmiyorum. Bu dışkılar bana sulu gibi geldi normal mi? Sanki sabahta 1 kez hapşırdı. Ne olunca endişelenmek gerekir. Birde birisi bana kabaca nelere dikkat etmem gerektiğini anlatabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20220818_162119.jpg
    IMG_20220818_162119.jpg
    967 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_20220818_162110.jpg
    IMG_20220818_162110.jpg
    886.6 KB · Görüntüleme: 21
Bir miktar sıvı boyama yapması normal ancak zamanla o lekeli görünen dışkıların düzelmesi gerekiyor. Bu hafta probiyotik, vitamin desteğinin oranını biraz arttırır mısınız?
Düzelmez ise ağır olmayan bir iki ürün önerebilirim.

Bir miktar sıvı boyama yapması normal ancak zamanla o lekeli görünen dışkıların düzelmesi gerekiyor. Bu hafta probiyotik, vitamin desteğinin oranını biraz arttırır mısınız?
Düzelmez ise ağır olmayan bir iki ürün önerebilirim.
Ya ben çok yeniyim bu kuş bakma olayında :) normali nasıl lekelisi nasıl inanın bilmiyorum. 3-4 gündür bizde. Takviye hiç birşey vermiyorum. Önerirseniz sevinirim

kuş yeni geldiyse, ortam değisikliği nedeniyle dışkı bozulması olabilir. ancak 1 hafta kadar kuşu ve dışkıları takip ediniz. düzelme olmazsa ya da kötüleşirse mutlaka yaziniz. özellikle aşağıdaki gibi etrafı yeşil ya da sarı izli olanları

ortam degişikliğinde probiyotik ve multivitamin takviyesi faydalı olacaktır

Screenshot_20220818-202732_Samsung Internet.jpg

kuş yeni geldiyse, ortam değisikliği nedeniyle dışkı bozulması olabilir. ancak 1 hafta kadar kuşu ve dışkıları takip ediniz. düzelme olmazsa ya da kötüleşirse mutlaka yaziniz. özellikle aşağıdaki gibi etrafı yeşil ya da sarı izli olanları

ortam degişikliğinde probiyotik ve multivitamin takviyesi faydalı olacaktır

Ekli dosyayı görüntüle 25273
Önerebilir misiniz peki? Ya çok minik minik hapşırdı şimdi. Arka arkaya 7-8 kez hapşırdı. Hem hapşırık hem de dışkı çok korkuttu beni. Çok yemek yiyor, yemesinde hiç sorun yok. İştah ve dışkı harici neyi takip etmeliyim?
Kuşu almadan önce kafes ortamı, yıkanması vs çok şey araştırdım ama çokta eksiğim varmış onu farkettim :(

Ortam tozlu ise hapşırma olabiliyor usutmus te olabilir
Petsoptan aldıysanız klima ya maruz kalmış olabilir probyotik kullanmanızı tavsiye ederim (entrobac )
Vitamin OLARAK ta( gerwit )

Ortam tozlu ise hapşırma olabiliyor usutmus te olabilir
Petsoptan aldıysanız klima ya maruz kalmış olabilir probyotik kullanmanızı tavsiye ederim (entrobac )
Vitamin OLARAK ta( gerwit )
Petshoptan almadım. Kuzenimin papağanlarının yavrusu. Ama evimde klima var ve oğlum açmış ve kapamış sanırım. Kuş klimanın karşısında değil ve 2 dk sürmüştür açık kalması. Etkilemiş midir acaba?
Probiyotik ve vitaminleri sorunu olmayan kuşlara da devamlı olarak kullanmalı mıyım peki? Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Ayrıca moderatörlüğünüz hayırlı olsun :)

Öncelikle teşekkür ederim ☺️
Anladım o Zaman üşütme ile ilgili değil ortam değişikliği olarak gözüküyor
Probyotik ve gerwit hastalık dışında da verebilirsiniz
Probyotik haftada bir defa tam suluga bir mercimek tanesi Kadar
Gerwit ise haftada bir defa tam suluga 6 Damla şeklinde verebilirsiniz
Aynı gün ve aynı hafta vermeyin takviyeleri
Bir hafta gerwit verdiyseniz diğer hafta probyotik verebilirsiniz

Öncelikle teşekkür ederim ☺️
Anladım o Zaman üşütme ile ilgili değil ortam değişikliği olarak gözüküyor
Probyotik ve gerwit hastalık dışında da verebilirsiniz
Probyotik haftada bir defa tam suluga bir mercimek tanesi Kadar
Gerwit ise haftada bir defa tam suluga 6 Damla şeklinde verebilirsiniz
Aynı gün ve aynı hafta vermeyin takviyeleri
Bir hafta gerwit verdiyseniz diğer hafta probyotik verebilirsiniz
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)

Ekli dosyalar

• IMG_20220819_182555.jpg
    IMG_20220819_182555.jpg
    834.4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20220819_182604.jpg
    IMG_20220819_182604.jpg
    864.1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Zaman zaman burun bölgesi hassas olabiliyor. Basit bir üşütme durumu olabilir. Bu arada tıpkı bizlerde olduğu gibi kuşlarda ara ara öksürüp hıçkırabilir. Üşütme durumlarında vitamin ve probiyotik desteğ ivermeniz gerekiyor. Suyunu 8 saatte bir tazelemek şartıyla multivitamin sunulabilir. Bu evrede yumurta maması da seviyorsa iyi bir katkı olacaktır. Ayağında ben bir şey göremedim.

Zaman zaman burun bölgesi hassas olabiliyor. Basit bir üşütme durumu olabilir. Bu arada tıpkı bizlerde olduğu gibi kuşlarda ara ara öksürüp hıçkırabilir. Üşütme durumlarında vitamin ve probiyotik desteğ ivermeniz gerekiyor. Suyunu 8 saatte bir tazelemek şartıyla multivitamin sunulabilir. Bu evrede yumurta maması da seviyorsa iyi bir katkı olacaktır. Ayağında ben bir şey göremedim.
Yumurta maması denemedim. Sanırım üşüttü. Peki üşütme ne kadar tehlikeli?
Ayağını da şöyle göstereyim

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-08-19-22-51-27-677_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-08-19-22-51-27-677_com.android.chrome.jpg
    735.6 KB · Görüntüleme: 9
Ayağını biraz didiklemiş arkadaşları ya da anne babası. Bir süre sonra düzelecektir, ek bir şeye gerek yok. Üşütme durumu çok sık olabilir ve vücut direncine bağlı olarak seviyeleri değişebilir. Şuan sizin kuşunuz hafif atlatıyor gibi eğer öyleyse. Yoğun kabarma, uyuma halleri, ishal gibi ağır belirtilerin tamamı görünmüyor.

Ayağını biraz didiklemiş arkadaşları ya da anne babası. Bir süre sonra düzelecektir, ek bir şeye gerek yok. Üşütme durumu çok sık olabilir ve vücut direncine bağlı olarak seviyeleri değişebilir. Şuan sizin kuşunuz hafif atlatıyor gibi eğer öyleyse. Yoğun kabarma, uyuma halleri, ishal gibi ağır belirtilerin tamamı görünmüyor.
İştahı çok iyi. Hafif sulu dışkı ara ara görüyorum. Uyku hali ile ilgili bişey diyemicem ama enerjisi düşük gibi gelmedi bana. Çok sağolun. Ayağını kendisi yapmış olabilir mi? Aldığım yerde anne baba ayrı kafeste arkadaşı başka kafesteydi. Benim kuşum tekti kafeste. Bende de başka kuş yok

Kafes kuşlarının daima benzer ihtiyaç ve bakımları oluyor. Bu nedenle kategorilerde ki konulara zaman buldukça bakmanızı öneririm. Bir muhabbet kuşu bakımı ile sultan papağanı bakımı arasında yüksek farklılıklar yok. Bu nedenle aklınıza belki gelmeyecek bir çok detayı konuları incelerken edinebilirsiniz. Yardımcı olmaktan da keyif alıyoruz, seviniyoruz. Umarım onun için daha fazlasını yapabiliriz.

Geri