Bu dışkı normal mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mert111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mert111

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar.kuşum şekildeki gibi dışkıladı bugün.sulu gibi,ishal mi olmuş? Çıkardım bugün dışarıya uçtu normal bi şekilde. Kendini sevdirdi sonra kafese koyunca dikkatimi çekti sormak istedim sizlere. Bugünlerde dışarı çıkarmasam daha mı iyi olur?(yem yemesinde sıkıntı yok şuan,sadece arada multivitamin veriyorum )
Ne yapmam lazım? Teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

• IMG20220819180503_copy_1113x1485.jpg
    IMG20220819180503_copy_1113x1485.jpg
    1,021.5 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG20220819180515_copy_1095x1460.jpg
    IMG20220819180515_copy_1095x1460.jpg
    1,023.3 KB · Görüntüleme: 22
Sağlıklı görünüyor. Biraz ilgiye ihtiyacı var gibi. Ek olarak probiyotik geçici olarak evdeki maya ile yapabilirsiniz. Yakın zamanda veterinere yolunuz düşerse iç parazit için nilverm gibi ürünlerden alınız.
Nilverm ile ilgili şöyle bir video izledim bu parazit konusu baya karıştırılan bir konu kanalı takip etmenizi öneririm abimiz açıklayıcı ve bilgili bir şekilde anlatıyor her şeyi

@Frknnrgz , videoyu izledim. İç parazit konusunun karışıp karışmamasının bir önemi yok. Videoda özellikle kullanım şeklinin yanlış önerilmesine değinmiş ki haklıdır. Bir çok forum, video, blog, sosyal medya kanalları 5 gün üst üste kullanım önerse de yanlıştır. Forumumuzda böyle bir önerme de hiç olmamıştır. Dış ve iç parazit için yıl içinde mutlaka tedavi ya da kür mahiyetinde ürn kullanımını ben doğru bulmaktayım. Diğer ilaçlara nazaran öncelikleri bana göre fazladır. Bir çok ilaca göre de Ayhan hocanın dediği gibi karmaşık olmayan bir üründür. Yüksek dozu sakıncalıdır. Bu etken maddeli ürün kullanıldıktan yaklaşık 1 saat sonra % 90’ı idrarla atılır. Deri yoluyla uygulamasını yapmadığımızdan oral yolun etkisi daha düşük olmaktadır.
Ürün ideal dozda verildiğinde toksik etkisi bulunmamaktadır ve veteriner önerisine göre kullanım süresi de değişebilir. Her ilacın dozaj aşımında toksik olduğunu da unutmamak gerekir. Bu ilacın tek tedavi ettiği kurtcuklar değildir.

'Kullanıp kullanmama kararı tamamen konu sahibinin tekelindedir. Her hâlükârda veteriner ile iletişim kurulmalıdır.

Son düzenleme:
@Frknnrgz , videoyu izledim. İç parazit konusunun karışıp karışmamasının bir önemi yok. Videoda özellikle kullanım şeklinin yanlış önerilmesine değinmiş ki haklıdır. Bir çok forum, video, blog, sosyal medya kanalları 5 gün üst üste kullanım önerse de yanlıştır. Forumumuzda böyle bir önerme de hiç olmamıştır. Dış ve iç parazit için yıl içinde mutlaka tedavi ya da kür mahiyetinde ürn kullanımını ben doğru bulmaktayım. Diğer ilaçlara nazaran öncelikleri bana göre fazladır. Bir çok ilaca göre de Ayhan hocanın dediği gibi karmaşık olmayan bir üründür. Yüksek dozu sakıncalıdır. Bu etken maddeli ürün kullanıldıktan yaklaşık 1 saat sonra % 90’ı idrarla atılır. Deri yoluyla uygulamasını yapmadığımızdan oral yolun etkisi daha düşük olmaktadır.
Ürün ideal dozda verildiğinde toksik etkisi bulunmamaktadır ve veteriner önerisine göre kullanım süresi de değişebilir. Her ilacın dozaj aşımında toksik olduğunu da unutmamak gerekir. Bu ilacın tek tedavi ettiği kurtcuklar değildir.

'Kullanıp kullanmama kararı tamamen konu sahibinin tekelindedir. Her hâlükârda veteriner ile iletişim kurulmalıdır.
Hocam şimdi bu ilacın tek tedavi ettiği kurtçuklar değildir diye belirtiyorsunuz yalnız levamizol etken maddesinin kurtçuklar üzerinde etkili olduğu ve bununda muhabbet kuşunda nadir görüldüğü söyleniyor bunun yerine koksidyoz yada galinea gibi daha yaygın parazit çeşitlerinin üzerinde daha etkili olan ilaçlar varken levamizol etkili nilvermi önermek bana pek mantıklı gelmedi tabi sizin tecrübelerinize saygı duyuyorum ben sadece izlediğim videolardan hareketle yorum yapıyorum lütfen yanlış anlamayın beni

Sadece kurtçukları tedavi etmediğini kast ettim. Kelime anlamı olarak yanlış anlaşılıyor olabilir ancak parazit biraz daha genel kullanıma uygunken kurtçuk deyince işin rengi değişiyor. Bazı parazit ve kurtçuk türleri tedavisinde etkili bir ürün demek daha doğru olur gibi. Kurtçuklar üzerinde ki etkisi başarılı bir üründür Nilverm ancak kanatlılarda gözlemlenen bazı parazitlerin dökümünde de etkilidir. Elbette her parazit için etkili olduğunu savunmuyorum, farklı etken maddelerine sahip ilaçlarda gerekirse tercih edilebilir. Genel bir veteriner testinden sonra gerekiyorsa eğer nilverm ya da bahsettiğiniz türde ilaçlara yönelmek daha doğru olur. Koksidyoz gibi daha inatçı bir parazitin tedavisi daha uzun süreli ve yıpratıcı olabiliyor kuşlarda. Bunu göze alarak tedavi sürecine başlamak gerekiyor.
Koksidyoz tedavisi de ne yazık ki kendi içinde bölünüyor. Bağışıklığı zayıf bir kuşta hasar bırakabilecek türden etkilere neden olabilir yanlış kullanımı. Test yapılmıyorsa bu nedenle öneremem koksidyoz ilaçlarını. Çok geniş bir yelpazesi var:
Sulfonamidler, Primidinler, Dinitro bileşikler, Nitrofuranlar, Kinonlar, İyonofor vb.Geniş spektrumlu olan bir ilaç bile her birine etki etmeyebiliyor. Sadece önlemsel yıl içinde ürün kullanımı doğru olabilir (kısa süreli).

Bu arada estağfurullah. Düşüncelerinizi paylaşmanız güzel. Arkadaşlarda dahil olursa ne ala :)
@neanderthalensis @Ümit T. @Taha Aktaş

Son düzenleme:
ben konuyu takip etmedim ancak bu youtube videosunda anlatılanlarla burada @Doğanay Y. hocanin tavsiyeleri arasinda olumlu/olumsuz hiç bir bağlantı yok. buradaki uzman yetistirici ya da moderatör title'ina sahip kişiler parazit konusunu zaten ezbere biliyor. yani herhangi bir youtube videosu bizim açımızdan asla referans olamaz (konunun bu video ya da ayhan beyle ilgisi yok)

videoda uzun uzun ifade edilen kurtçuk, solucan vb özetle "helmint" tir. levamizol etken maddesi de "antihelmintik" tir.

ic parazit geniş bir tabirdir. helmintler ic parazittir, protozoalar ic parazittir. yine koksidiya (koksidiyoz) da bir tür protozoa ve dolayisıyla ic parazittir. hepsinin etken maddeleri farklıdır

koksidiyozun da yaşam döngüsü 3 evreden oluşur. her etken madde her aşamada ise yaramaz

Cevaplar için teşekkür ederim niyetim kimsenin bilgisini sınamak değil tabi ki sadece aklıma takılan bir kaç şey oldu onuda cevapladınız zaten arkadaşın konusu dağılmasın bence onunda hakkına girmeyelim :)

Nilverm ile ilgili şöyle bir video izledim bu parazit konusu baya karıştırılan bir konu kanalı takip etmenizi öneririm abimiz açıklayıcı ve bilgili bir şekilde anlatıyor her şeyi
Hocam şimdi bu ilacın tek tedavi ettiği kurtçuklar değildir diye belirtiyorsunuz yalnız levamizol etken maddesinin kurtçuklar üzerinde etkili olduğu ve bununda muhabbet kuşunda nadir görüldüğü söyleniyor bunun yerine koksidyoz yada galinea gibi daha yaygın parazit çeşitlerinin üzerinde daha etkili olan ilaçlar varken levamizol etkili nilvermi önermek bana pek mantıklı gelmedi tabi sizin tecrübelerinize saygı duyuyorum ben sadece izlediğim videolardan hareketle yorum yapıyorum lütfen yanlış anlamayın beni

@Frknnrgz öncelikle bu parazit konusu baya karıştırılan bir konu değil hatta çok basit bir konu.. Konuyu çorba haline getiren ve karıştıran ayhan otçuoğlu malesef :)

İç parazit bunlara denir👇 Ve ilacıda levamizoldür.

NEMATODA;
ROUNDWORMS (YUVARLAK SOLUCANLAR)
Ascaridia Columbae
Ornithostrongylus Quardriradiatus
HAİRWORMS (KIL KURTLARI)
Capillaria Obsignata
Capillaria Coudinflata (Columbae)
Trichostrongylus tenius
Amidostomum anseris
STOMACH WALL WORMS (MİDE DUVARI KURTLARI)
Tetrameres Americana
Dispharynx Nasuta

CESTODA;
TAPEWORMS (ŞERİTLER)
Hymenolepis Columbae
Raillietina Cesticulus (Columbae)

TREMATODA;
FLATWORMS (YASSI SOLUCANLAR)
Echinostoma revolutum

İç parazit muhabbet kuşlarında nadir görülüyor diye birşeyde yok. Bu bilgi tamamen yanlış! Aksine iç parazit hemen hemen her muhabbet kuşunda görülür.. Tabi güvercinlerdeki gibi dışkıda gözle görülmediği için olsa gerek Ayhan hoca nadir görüldüğünü sanıyor :D

İkincisi iç parazit ilacı (levamizol) düzenli uygulanması gereken birşey.. Ben 6 ayda bir düzenli uygularım (3 ayda bir uygulayanda var).. Levamizol öyle korkulucak bir ilaç değil. Kuşları oldukça rahatlatan, yaşam kalitesini arttıran birşey.. Ve gerekli!

Diğer bir konuda koksidiyoz yada protozoa her ne kadar parazit oalrak geçsede bunları iç parazit kategorisinde değerlendirmek yanlış bana göre.. Bunlar farklı hastalıklar ve ilaçları tedavi şekilleride farklı....

Forumumuzda bütün hastalıklarla ilgili detaylı anlatımlar var. İlgili kategoriyi inceleyebilirsiniz...

Geri