Bu Guzel Kuş Kusuyor ve Halsiz? Ne Yapmaliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zeze06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeze06

iyikus.com Üyesi
mmerhabalar. Muhabbet kuşu eşimin is yerinden esini kaybettikten sonra geldi ve baslarda halsiz hep yuvasında kabarik yatiyordu,ishaldi Yuvayi cikardim. Haslanmis yumurta verdim oldukca yedi suyuna 2 damla sirke damlattim ishal gitti ama kabarikligi gitmedi. Kafesin yanindaki kapi hep islak sulu ve yemli idi. Kusuyormus ama ben gagasindan bulastiriyor sandim. Kendi kuslarimi acinca onu da actim uctu ama konamadi. Zorladi ucmada. Sonra kustu basini sallayarak. Ondan sonra anladim oncekilerin de kusma oldugunu. Suan cok yem yiyor aslinda ama kusuyor da. Kusma siddetli cok öğürme hareketi yapiyor. Suan kafesi battaniye ile sardim pelustan yatacak bir yer yaptim. Kabariklik iniyor.Gozleri oldukca yorgun. Yuzunde kusma lekeleri var yaklastirmiyor titredigini düşünüyorum. Fotograflarini ekleyecegim. Digerleri enerjikken onun boyle olmasi çok üzücü.Yardimlarinizi özellikle rica ediyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ekli dosyayı görüntüle 9719Ekli dosyayı görüntüle 9720mEkli dosyayı görüntüle 9722merhabalar. Muhabbet kuşu eşimin is yerinden esini kaybettikten sonra geldi ve baslarda halsiz hep yuvasında kabarik yatiyordu,ishaldi Yuvayi cikardim. Haslanmis yumurta verdim oldukca yedi suyuna 2 damla sirke damlattim ishal gitti ama kabarikligi gitmedi. Kafesin yanindaki kapi hep islak sulu ve yemli idi. Kusuyormus ama ben gagasindan bulastiriyor sandim. Kendi kuslarimi acinca onu da actim uctu ama konamadi. Zorladi ucmada. Sonra kustu basini sallayarak. Ondan sonra anladim oncekilerin de kusma oldugunu. Suan cok yem yiyor aslinda ama kusuyor da. Kusma siddetli cok öğürme hareketi yapiyor. Suan kafesi battaniye ile sardim pelustan yatacak bir yer yaptim. Kabariklik iniyor.Gozleri oldukca yorgun. Yuzunde kusma lekeleri var yaklastirmiyor titredigini düşünüyorum. Fotograflarini ekleyecegim. Digerleri enerjikken onun boyle olmasi çok üzücü.Yardimlarinizi özellikle rica ediyorum.
Ben dışkısında tam olarak kötü bir durum göremedim. Fakat o tünekler ne öyle? İp gibi tünek kullanıyorsunuz ve plastik!!! Yarin acilen gidip tahta tunek alin. Yazik o hayvana. Bu arada kafes altina pecete koyun yeni diski yaptığında tektar cekin @Doğanay Y. Bu konularda bilgili o yardim eder

Oyla 0
Aslinda kafesinde 2 adet normal plastik ve 1 adet tahta var ve o hep orada duruyor. Onlar da karakterlerinden olanlari asmışlar bana bu sekilde geldi bikacini cikardim ama onu hep kullandigindan cikarmamistim ama haklisiniz cikarayim onu da. Simdi yeni pecete koydum ve yaptiginda guncelleyecegim . Tesekkur ederim

Oyla 0
Kuşunuz gördüğüm kadarıyla yoğun tüyde. Dışkılar kötü gözükmüyor. Tüy dönemi kuşlarda halsizlik ve hafif kabarma gibi durumlar gözükebilir...

Kusma ise bakteriyel ya da mantar kökenli gibi peşisıra birçok hastalığın göstergesi olabilir.

Öncelikle iyi bşr veterinere gözükmesini öneririm. Haricinde

Kısa bir video yüklerseniz daha sağlıklı yoeumlar yapılabilir

Oyla 0
Dışkı yoğun kötü değil ancak kursak enfeksiyonu ya da hava kesesi mantarı olabilir. Kabarıklığı, şişkin göğüsü ve kusması buna bağlı gelişiyor olabilir.

Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 9719Ekli dosyayı görüntüle 9720mEkli dosyayı görüntüle 9722merhabalar. Muhabbet kuşu eşimin is yerinden esini kaybettikten sonra geldi ve baslarda halsiz hep yuvasında kabarik yatiyordu,ishaldi Yuvayi cikardim. Haslanmis yumurta verdim oldukca yedi suyuna 2 damla sirke damlattim ishal gitti ama kabarikligi gitmedi. Kafesin yanindaki kapi hep islak sulu ve yemli idi. Kusuyormus ama ben gagasindan bulastiriyor sandim. Kendi kuslarimi acinca onu da actim uctu ama konamadi. Zorladi ucmada. Sonra kustu basini sallayarak. Ondan sonra anladim oncekilerin de kusma oldugunu. Suan cok yem yiyor aslinda ama kusuyor da. Kusma siddetli cok öğürme hareketi yapiyor. Suan kafesi battaniye ile sardim pelustan yatacak bir yer yaptim. Kabariklik iniyor.Gozleri oldukca yorgun. Yuzunde kusma lekeleri var yaklastirmiyor titredigini düşünüyorum. Fotograflarini ekleyecegim. Digerleri enerjikken onun boyle olmasi çok üzücü.Yardimlarinizi özellikle rica ediyorum.
Tüneği çıkarın. Plastik olanınıda. Dışkılar bana çokta kötü gelmedi.

Oyla 0
Kafesindeki plastikleri cikardim ve tahta tunekler aldim. Kumu yemediginden yemine karistiriyorum. Hala herhangi bir duzelme yok yoğun öğürme ve sıçramalarla kusuyor. Videoyu yukleyememistim ancak yyukledim.Bakabilirseniz cok sevinirim. Tesekkurler herkese

Oyla 0
kendi kuşlarınızla aynı odaya koymayınız. ben eczaneden triflucan ve flagyl alıp birlikte kullanmanızı öneririm. mantar ya da protozoal bir duruma benziyor

Oyla 0
Dun merkeze gittigimde petshop ve veteriner ayni yer bahsettim durumdan getiremedigimi ilk firsatta bir aracla getirecegimi belirttim. Kisi bana numara yapiyordur dedi. Onemli bisey degildir dedi. Ben de bugun benimkilerle arkadas olsun diye kafesler arasi yol yaptim ve benim bir kusum gitti kafesinde biraz kaldi geri cikti. Bir iki saat kadar sonra kendi kusumda da öğürme gozlemledim. Kusmamak icin direniyor agzini etrafa sürüyor ama dili ve kafasi hep ögürüyor. Bir tanidigimiz cuma gunu gelecek ve veterinere goturecegiz. Çok üzüldüm biraz daha iyiydi durumu. Attigim video 2 hafta oncesinden becerememistim yuklemeyi

Oyla 0
Evet kus hala kusuyor. Esimin is yerinden arkadaslari hasta olsa ölürdü demisler. Bu foruma 2 hafta once yazmistim ve video istediklerinde beceremedim. Daha sonra petshop da numara yapiyordur. Bulanti onleyici eczaneden ilac alin dedi cocuklar icin olani sorun olmaz dedi. Ben de buna istinaden kendi kuslarim ile arkadas olsunlar diye yakinlastirdim bugun sanirim buyuk bir hata yaptim.

Oyla 0
uzun süredir böyleyse kuşta mantar ya da protozoa vardır. bakteriyel enfeksiyona benzemiyor. bu durumda önce mantar(triflucan) sonra protozoa (flagyl) tedavisi yapılır. veterinere götürecekseniz daha iyi tabi ki

bu durumda kafesleri aynı odada bulunabilir ama kuşların temas etmemeleri gerekir

Oyla 0
Sevgili arkadaslarim güncelleme paylasmak isterim. Bir arkadasimiz vasitasi ile veterinere götürdük kusu eline almadi pek muayene ettigi soylenemez ama strese girmis dedi yapilacak bisey yok zamanla gecer dedi ve b vitamini aldik. Vitamini suya damlatiyorum ama icmek istemiyor cok kokulu. Kafesi dezenfekte ettim. Kusmasi hala var gecmedi. Ama biraz iyi gibi. Bu siteye cok tesekkur ederim ilginiz icin ve edindigim bilgiler icin. Bir de truflucan alip tum kuslarimda uygulayacagim.
Bir de ucamiyor konmasinda sorun var kanatlari geride kaliyor ve bagiriyor ic kisimlarinda kirmizilik gordum. Yara alacagindan artik acamiyorum acikcasi. Digerleri ucarken de bakiyor ve uzuluyorum. Veterinere soyledigimde bu kus 2 yasinda var ucar dedi. Ucma konusunda da tavsiyelerinize açığım.

İlerleyen zamanlarda b vit ve truflucan ile sonuc durum revizesi yapacagim. Herkese cok tesekkurler.

Oyla 0
son paylaşımın üzerinden 10 gün geçmiş, kuşun ve dışkıların güncel fotosunu paylaşıp güncel durumu hakkında kısa bilgi verirseniz daha iyi olur. yanlış tedavi olmaması için

Oyla 0
Öncelikle merhaba
Ve geçmiş olsun. Bulunduğunuz yerde kanatlılardan anlayan bir vete götürmenizi rica ederim. Lakin o yavrucak belki de günlerdir acı içinde ve bu çok üzücü bir durum.
Diğer semptomlara bilgili arkadaşlar gereken şeyleri yazacaktır yazmışlardırda fakat günlerdir bu halde olması hastalığının ilerlediğini ağırlaştığını da gösteriyor olabilir ki zaten minnacıklar :(
Kanatlılardan anlayan bir hekime götüremiyorsanız da burada ki deneyimli arkadaşlarla birlikte önerilen doğru tedaviyle sağlığına kavuşturun o güzel yavruyu:(

Oyla 0
Merhaba bulundugum yerdeki veteriner ya anlamiyor ya da soyledikleri dogru bilemiyorum. Simdi kusla alakali bazi videolar atacagim ve gozlemlerinize ihtiyacim var. Eskisi kadar halsiz ve mutsuz degil bu arada kusmasi da azaldı çok şükür. Kursaginda şişlik var mi emin degilim. Bir de beyin hasari vs konusunda bilgilerinize ihtiyacim var ucuslardaki performansindan dolayi . Tesekkur ederim

Oyla 0
Geri