Bu Guzel Kuş Kusuyor ve Halsiz? Ne Yapmaliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zeze06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeze06

iyikus.com Üyesi
mmerhabalar. Muhabbet kuşu eşimin is yerinden esini kaybettikten sonra geldi ve baslarda halsiz hep yuvasında kabarik yatiyordu,ishaldi Yuvayi cikardim. Haslanmis yumurta verdim oldukca yedi suyuna 2 damla sirke damlattim ishal gitti ama kabarikligi gitmedi. Kafesin yanindaki kapi hep islak sulu ve yemli idi. Kusuyormus ama ben gagasindan bulastiriyor sandim. Kendi kuslarimi acinca onu da actim uctu ama konamadi. Zorladi ucmada. Sonra kustu basini sallayarak. Ondan sonra anladim oncekilerin de kusma oldugunu. Suan cok yem yiyor aslinda ama kusuyor da. Kusma siddetli cok öğürme hareketi yapiyor. Suan kafesi battaniye ile sardim pelustan yatacak bir yer yaptim. Kabariklik iniyor.Gozleri oldukca yorgun. Yuzunde kusma lekeleri var yaklastirmiyor titredigini düşünüyorum. Fotograflarini ekleyecegim. Digerleri enerjikken onun boyle olmasi çok üzücü.Yardimlarinizi özellikle rica ediyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kanadi ve hareketleri bu sekilde baslarda tunekten ayrilmayan ve hep kabarik duran kus daha canli daha hareketli ve ötüyor. Ama kanadinu ucustan sonra toparlayamiyor uzun suredir ucmadigini tahmin ediyorum ama icinde kirmizilik vardi tekrar acmaya cesaret edemedim

Oyla 0
Kuş tüy döneminde. Tüyden kaynaklı kaşınıyor olabilir ve durgunluğu bundan olabilir. Dış parazit probleminiz de olabilir.

Oyla 0
Kanadi ve hareketleri bu sekilde baslarda tunekten ayrilmayan ve hep kabarik duran kus daha canli daha hareketli ve ötüyor. Ama kanadinu ucustan sonra toparlayamiyor uzun suredir ucmadigini tahmin ediyorum ama icinde kirmizilik vardi tekrar acmaya cesaret edemedim

benim gördüğüm, ağır antibiyotik vb kullanıp kuşu yoracak acil bi sorunu yok , daha önce yazdığım ilaç önerileri geçerli , çünkü hala kusuyor. ilave olarak ivermectin içeren ilaç deneyebilirsiniz (ense damlası: vilmectin,bitason) bir de mümkünse kuş biraz serbest uçsun.

beyin dediğiniz sorun hakkında yorumlanabilecek pek bişey yok. kuşa bt veya mr çekip nörolojik anlamda değerlendirebilecek merkez ve veteriner radyoloji uzmanı bulmanız lazım. türkiye'de bunu yapabilecek merkez/hekim yok

Son düzenleme:
Oyla 0
Ayrıca hala kabarık ve dağınık tüyleri. Dışkısına dikkatli bakın sindirimde bir sorun var bence. Aylardır öyle çok dışkı inceliyorum ki bakar bakmaz dikkatimi çekti hemen

Oyla 0
Ayrıca hala kabarık ve dağınık tüyleri. Dışkısına dikkatli bakın sindirimde bir sorun var bence. Aylardır öyle çok dışkı inceliyorum ki bakar bakmaz dikkatimi çekti hemen
Evet, sindirilmemiş yemlere kimse değinmemiş. Kuşun durumu nasıl kusma devam ediyor mu ?

Oyla 0
Esasinda sindirilmemis yemler diskida cikmiyor kus kendisi ogurerek ve sicratarak kusup yemi dagittigi icin uzerlerine geldigini dusunuyorum. Ama hemen temiz pecete ile gozlemleyecegim. Tesekkurler uyariniz icin. Kusma hala var fakat eskisi kadar yogun degil eskiden 9 kez falan ard arda ögürüp kusmasi vardi suan o kadar sık degil. Acaba yemi kusmasi yemi cok aşırı yemesi ile alakali olabilir mi?

Oyla 0
Esasinda sindirilmemis yemler diskida cikmiyor kus kendisi ogurerek ve sicratarak kusup yemi dagittigi icin uzerlerine geldigini dusunuyorum. Ama hemen temiz pecete ile gozlemleyecegim. Tesekkurler uyariniz icin. Kusma hala var fakat eskisi kadar yogun degil eskiden 9 kez falan ard arda ögürüp kusmasi vardi suan o kadar sık degil. Acaba yemi kusmasi yemi cok aşırı yiyor olabilir mi?bir de @neanderthalensis ucmasi icin actim ve düştü kanatlari kaldi geride ve cok korktum bisey olacak diye bir daha acamadim ucmasindan sonra kanadinda kirmizilik vardi onu da ekliyorum

Oyla 0
Esasinda sindirilmemis yemler diskida cikmiyor kus kendisi ogurerek ve sicratarak kusup yemi dagittigi icin uzerlerine geldigini dusunuyorum. Ama hemen temiz pecete ile gozlemleyecegim. Tesekkurler uyariniz icin. Kusma hala var fakat eskisi kadar yogun degil eskiden 9 kez falan ard arda ögürüp kusmasi vardi suan o kadar sık degil. Acaba yemi kusmasi yemi cok aşırı yemesi ile alakali olabilir mi?
Eczaneden metamid ve 2 enjektör alın biri 5ml diğeri ise 1mllik insülin enjektörü olsun. 9ml suya 1ml metamid ekleyin, insülin enjektörü ile 0.10ml çekip ağızdan verin.

Oyla 0
Esasinda sindirilmemis yemler diskida cikmiyor kus kendisi ogurerek ve sicratarak kusup yemi dagittigi icin uzerlerine geldigini dusunuyorum. Ama hemen temiz pecete ile gozlemleyecegim. Tesekkurler uyariniz icin. Kusma hala var fakat eskisi kadar yogun degil eskiden 9 kez falan ard arda ögürüp kusmasi vardi suan o kadar sık degil. Acaba yemi kusmasi yemi cok aşırı yiyor olabilir mi?bir de @neanderthalensis ucmasi icin actim ve düştü kanatlari kaldi geride ve cok korktum bisey olacak diye bir daha acamadim ucmasindan sonra kanadinda kirmizilik vardi onu da ekliyorum
uçma ve kanat sorunu hakkında yeterli tecrübem yok, yanlış bilgi vermek istemem. kanadı açıp o bölgenin net fotosunu çekebilirseniz daha tecrübeli arkadaşlar bakarlar. kurumuş kana benziyor, hassas bir durum mutlaka bakılması gerekir

Oyla 0
Geri