Bugün aldığım sultan papağanı hasta çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Saendos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Saendos

Yeni Üye
Bugün aldığım sultan papağanı eve getirdiğimde gözünde tükürük benzeri bir şeyle başladı bir süre sonra yok oldu. sonrasında dışkısı sulu şekilde yapmaya başladı nefes alırken hırıltıları var ve arada hapşırıyor bulunduğum yerde kuşlara bakan veteriner yok. Biraz darı yedi suyunu içti ama kabarık duruyor arada çok nadir olsa da öttü. Aldığım yeri arayıp konuştum soğuk almış olabilir dedi kapının önüne kadar taksi getirip evimin kapısının önünde indim. Benden kaynaklı pek soğuk alacağını sanmıyorum. kuşlar kapının girişinde duruyordu büyük ihtimal ceyranda kaldı ve kafeslerin içi aşırı kuşlarla doluydu . isterseniz değiştiririz dendi bende kabul etmedim. Ne yapacacağıma dair önerileriniz var mı nasıl iyileştirebilirim hangi vitaminler daha etkili olur yada bir ilaç tedavisi.

Merhaba, ortama yeni gelen kuşlarda genelde benzer davranışlar olabilir. Hasta gibi bir izlenim sergileyebilirler bazen de gerçekten de hasta olabilirler. Kuştan kısa bir video, dışkısından görsel ekler misiniz?

Merhaba, ortama yeni gelen kuşlarda genelde benzer davranışlar olabilir. Hasta gibi bir izlenim sergileyebilirler bazen de gerçekten de hasta olabilirler. Kuştan kısa bir video, dışkısından görsel ekler misiniz?
Dışkısı daha da kötü olmaya başladı 1 haftayı buldu iyileşmedi peteğin yanında sıcakta tutuyorum uyurken de üstünü örtüyorum arka arkaya sürekli hapşırıyor burun akıntısı var yemek yiyor arada kuş sesi açtığımda ötüyor. Aldığımız yerle tekrardan görüştük ama kabul etmiyorlar kendilerinden kaynaklı olduğunu oysaki aldığım yerin dükkanının kapısının önüne kadar taksi getirttim eve getirdiğimde de akıntısı vardı burnunda aynı şekilde. Vitaform toz aldım suyuna karıştırıyorum ama pek etki etmedi gibi iyileştirecek önerileriniz var mı bulunduğum yerde kuşlara bakan veteriner yok. Geçen gün temizledim kafesini akşam eve geldiğimde daha da ishali artmış bu kadar değildi. Dışkısını da şimdi paylaşıyorum

kuş ve dışkılar NET gözükecek şekilde 30 sn kadar video çekermisiniz

videoyu youtube ya da streamable.com üzerinden paylaşabilirsiniz
Suyuna koyduğum vitaformu baya içiyor daha dün koydum ama bir kaç günden beri hiç etki etmedi arka arkaya hapşırıyor ağzından tıkır tıkır sesler yapıyor. Normalde örmesi için telefondan ses açıyorum bugün kendi kendine öttü ilk defa ama sonra yine sessizleşiyor aldığımız günden beri de bize tıslıyor gibi ses çıkartıyor hala korkuyor. Videoyu da aşağıya bırakıyorum. Aldığımız yerle de tekrar görüştük iğnesi varsa yaparız diyorlar bende ilk defa iğne yapıldığını duyuyorum. İlaç adı soruyoruz cevap vermiyorlar tersliyorlar.

vitaform bu tür durumlarda maalesef yeterli olmaz

veteriner kliniginden herhangi bir marka "enrofloksasin etken maddeli antibiyotik" satın alabilirsiniz

alırsanız kullanımını yazarız

Geri