Burun temizliği

cennet_kuşu

iyikus.com Üyesi
Katılım
22 Kas 2023
Mesajlar
53
Konum
Sakarya
Kuşumun burnunda tozlar doluşmuş. Kendisi temizleyebiliyor mu bilmiyorum. Veterinere götürmeden kendim temizleyebilir miyim ?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20240403_180750.jpg
    IMG_20240403_180750.jpg
    182.8 KB · Görüntüleme: 8
Ben hafif hareketlerle iğnenin topuzu ile bazen müdahale ediyorum. Bazen de attığım linkteki pençeleri kullanıyorum
 
Ben hafif hareketlerle iğnenin topuzu ile bazen müdahale ediyorum. Bazen de attığım linkteki pençeleri kullanıyorum
Kürdan iğne vs onlardan korkuyorum çünkü elde hiç durmuyor kıpır kıpır. Zarar veririm diye korkuyorum. Ama peçete kağıdı ile yapabilirim en azından keskin değil.
 
Çok hafif çekilirse bir zararı olucağını sanmıyorum. Doğanayın dediği gibi peçetede kullanılabilir..
Dün denedim peçete ile ama alamadım. Tuzlu Su yaptım biraz nemlendirdim sonra da peceteyle almaya çalıştım ama olmadı. En sonda badem yağı ile burnunu gagasını nemlendirdim. Ama nefes alıp veriyorum, tıkanık değil burnu
 
Kuşların burunlarının içinde basıncı dengeleyen bir et parçası var. Bu et parçası bazen tıkanıklık olarak değerlendirilebiliyor. O parça ise almaya çalıştığınız gelmeyecektir.
 
Merhaba o bölge vazelin sürmeyi denediniz mi?
Vazelin sürmedim hiç. Ama iki üç günde bir tatlı badem yağı sürüyorum. Nefes alışında hiç bir sorun görmedim. Doğanay hanımın dediği gibi et parçası olabilir. Ve bir şey daha fark ettim kaşınır iken tırnağı ile burnunu da temizliyor çok şaşırdım 😂 kafasını kaşırken burnuna da denk getiriyor tırnaklarını. Ve sonrasında hapşırarak iyice temizliyor burnunu.
 
Üst