Camda kuş yakaladım ne yapmam lazım

Onurkaplan

Yeni Üye
Selamlar

3 gün önce cama geldi bu sevimli şey kafese koyduk yem aldım ama yem yemiyor gibi öyle duruyor ara sıra bir kere ötüyor o kadar hastamı acaba bilemedim

Cinsi erkek sanırım büyük gibi duruyor başka ne yapmam lazım

Ekli dosyalar

• IMG20211116191358.jpg
    IMG20211116191358.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG20211116191331.jpg
    IMG20211116191331.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 23
dışarıda oldukça korkmuş olmalı az yem yemesi ve hareketsiz kalması normal. Siz yinede kafes tabanına peçete koyup üstüne yaptıgı dışkı resmini buraya yükleyin

Oyla 0
dışarıda oldukça korkmuş olmalı az yem yemesi ve hareketsiz kalması normal. Siz yinede kafes tabanına peçete koyup üstüne yaptıgı dışkı resmini buraya yükleyin

İshal durumunu soruyorsanız ona baktım gözlemledim katı yapıyor ishal değil

Kafesinin kapağını açmalı miyim yada böyle kalması iyi mi

Oyla 0
Dışarısı oldukça soğuk, üşümüştür, yorulmuştur. Tüylerini kabartmış gibi görünüyor. ?
Bence bir süre kafesin içinde ve sıcakta durması daha iyi olacaktır.
Vitamin ve probiyotik varsa verseniz. Bilgili kişilerin başka önerileri de olacaktır belki.

Oyla 0
İshal durumunu soruyorsanız ona baktım gözlemledim katı yapıyor ishal değil

Kafesinin kapağını açmalı miyim yada böyle kalması iyi mi
Bir kaç gün daha bu şekilde kafes içinde kalsın hem ortama alışsın hem size alışsın daha fazla strese girmesin. Korkak bi kuş değilse eğer avcunuzun içinde önüne doğru yem sunabilirsiniz belki o şekilde yem yiyebilir

Oyla 0
Kırgın bir görünüm veriyor ve çok normal. 3 gün multivitamin ardından bir gün boş ve 2 günde probiyotik veriniz. Yem konusuna değinecek olursak da darıdan ziyade aspur ve dal darı vermenizi öneririm.

Son düzenleme:
Oyla 0
Bir kaç gün daha bu şekilde kafes içinde kalsın hem ortama alışsın hem size alışsın daha fazla strese girmesin. Korkak bi kuş değilse eğer avcunuzun içinde önüne doğru yem sunabilirsiniz belki o şekilde yem yiyebilir
Korkak değil ama çekingen gibi elimle sevmem izin veriyor ama yem verince elimle kafasını kaçırıyor

Oyla 0
Korkak değil ama çekingen gibi elimle sevmem izin veriyor ama yem verince elimle kafasını kaçırıyor
yem seçen bir kuş olabilir. Daha doğrusu beslendiği yem içeriğini arıyor olabilir. Eğer zamanınız varsa yumurta maması hazırlayınız. Ek olarak ortam ısısını onun için biraz arttırabilirseniz şu süreçte iyi olacaktır.

Oyla 0
Geri