Merhaba herkese. Biz malesef 1 hafta önce 4 yaşındaki dişi kuşumuz Dino'yu kaybettik. Günlerdir ağlıyorum, nasıl oldu anlatmak istiyorum ve her kuşunu kaybeden insan gibi kendimi de suçluyorum, bir yandan da yapılması gerekeni yaptım diyorum rahatlamak için.. Kuşumuzun temmuz ayında karninda yumurta oluşumu oldu, 18 gün çıkmayınca veterinere götürdük, meğerse tam oluşturamamis ve oluşan da karnında kırılmış, iltihap olmuş vücudunda, hemen çıkarttılar, kuşumuz ölmeden atlattı ve sağlığına kavuştu. 3 hafta sonra yeniden karnında yumurta oluşumu başladı , bekledik, 16 gün sonra veterinere muayeneye götürdüğümde röntgen sonucu yine yumurtayı normal oluşturamadiğını ve yamuk olduğunu, bunu da cikaramayacagini ve alınması gerektiğini , kuşta kalsiyum eksikliği olduğu için böyle olduğunu söyledi, kuşta da artık öğürme hareketi de başlamıştı, kabul ettim, yine çıkarıldı, ancak bu sefer hayvanın halini beğenmedim, iyi görünmüyordu ve 12 saat sonra kaybettik malesef. 2.operasyonu kaldıramadı. Gözüm gibi baktığım kuşun içi deşildi ne acı çekti kimbilir. O gün götürmesem 2 güne daha da kotulesebilirdi belki de. Normalde kuşların 12-15 gun içinde yumurtayi çıkartması gerekiyor. Daha ne kadar bekleseydimm.. Cok da keyifsiz değildi, hep 1 gün daha bekleseydim diye yiyorum kendimi, İçime ateş düştü sanki, sağlıklı hayvanın yumurta operasyonu yüzünden ölmesini hiç istemezdim. Sonuçta hayvanlarimizin iyiliğini istiyoruz ve yaşam kalitelerini arttırmaya çalışıyoruz. Kayıpları çok ama çok acı oluyor