Cede kullanıma hazır nemli mama

Taha Avcu

Yasaklanmış Kişilik
Bu mamayı kullanan varmı. Powermax ve mamamiamix yemedi kuşlar güvercinlere attım en son mamaları. Kendi havuçlu yumurtalı yaptığımı seviyorlar genelde yapıyorum ama bazen vaktim olmuyor günü kurtaracak mama arıyorum. Hazır nemli olması da iyi geldi. Birde nemli olduğu için buzdolabı şart mı

Ben Versele Laga nın orlüx nemli ballı gold patee ürününü kullanıyorum. 5 kg lık. İçerisin den az miktarda hava geçirmeyen kaba alıyorum, gerisini orjinal kutusun da serin ve kuru yerde muhafaza ediyorum. Bu markaya güvenim kaliteli hammaddeler kullanmasından kaynaklanıyor.
.
Bu gibi ürünleri serin ve kuru yerde muhafaza etmeniz kafi, yine kısa vadede kullanacağınız ürün miktarını ayrı hava geçirmeyen bi kap kavanoz benzeri birşeye aktarabilirsiniz.

Oyla 0
Versele laga'nın mor kapaklısını kullanıyorum şuan bende ama memnun değilim. Daha doğrusu kuşlar değil :D
Nedenini ne olarak düşünüyorsunuz hocam? Köpekler konusun da epey araştırmalarım oldu. Keza mamaları konusunda da. Uzun araştırmalarım neticesin de Orijen marka mama kullanmaya başlamıştım. Fakat Orijeni köpekler bayıla bayıla yemiyor, hatta farklı mamalar önlerine koyun Orijenle birlikte, Orijenin suratına bile bakmıyorlar. Bu Orijeni kalitesiz yapmıyor. Katkı maddesi, tatlandırıcı vs.vb. gibi şeyler içermiyor, tamamen doğal ve organik içeriğe sahip olduğundan köpeklerin tercihi olmayabiliyor. Benim yaklaşımım her mamaya aynı durumdadır, kalite. Eğer kalite yerindeyse, eksik ögeler tamamlanabilir. Alıştırılabilir. Köpeğimi mecburen sahiplenmek zorunda kaldım 28 günlükken, henüz sütten kesilmemişti. Herkes gelişiminin eksik kalacağını söyledi doğal olarak. Fakat zorlada olsa orijeni dayadım önüne, zorla yedirdim içirdim takviyesiz. Maşallah, bir kere hasta olmadı ve her gören şaşırdı. Kendi ayarında olanlardan çok daha sağlıklı bir fiziğe ve duruma erişti.
.
Mevzu içerik çeşitliliği olmamalı temel de. Kalitesi, nerde üretildiği, hammaddesi vs. Olmalı. İçerik eklenebilir.
.

Oyla 0
Versele laganın kurtlu böcekli yemi mor kapaklısı. Kokusu cezbedici olmayabilir. Kuşlar genelde taze ve iyi kokan gıdalara yönelme eğilimindedirler. Bu engel oluyor olabilir. Belki mamayı ben yetersiz hazırlıyor da olabilirim diyeceğim ama üretici kesimden genel anlamda bu mamadan verim alabilen pek rastlamadım. Verimden kastım tüketim oranında. Bundan öncesinde rotipet deneyimim oldu ve kaba koyduğumla tamamen sıyırmaları bir olurdu. Cede ve witte molende de öyle. Lakin VL mamalarında sadece içine koyduğum sebzeleri yiyorlar. Buna da şükür ama 185 liralık (5kg alıyorum) bir mamanın bu şekilde tüketilmemesi üzüyor. Az mama yiyen kuşlara ek takviye gerekiyor. Mama kullanışlı olduğunda bu ek ihtiyaçlara pek gerek kalmıyor.
Sizin kuşlarınız hakkıyla yiyorsa, mama kısmı çöpe dökülmüyorsa ne güzel. İçeriği ve değerleri iyi bir mama VL.

*Atlamışım, içeriği değiştirerek, zaman zaman azaltarak o kadar deneme yaptım ki :D 2 kg mamayı SKT'si de dolduğu için dökmek zorunda kaldım. Bir mama bu kadar mı beğenilmez :(

Oyla 0
Versele laganın kurtlu böcekli yemi mor kapaklısı. Kokusu cezbedici olmayabilir. Kuşlar genelde taze ve iyi kokan gıdalara yönelme eğilimindedirler. Bu engel oluyor olabilir. Belki mamayı ben yetersiz hazırlıyor da olabilirim diyeceğim ama üretici kesimden genel anlamda bu mamadan verim alabilen pek rastlamadım. Verimden kastım tüketim oranında. Bundan öncesinde rotipet deneyimim oldu ve kaba koyduğumla tamamen sıyırmaları bir olurdu. Cede ve witte molende de öyle. Lakin VL mamalarında sadece içine koyduğum sebzeleri yiyorlar. Buna da şükür ama 185 liralık (5kg alıyorum) bir mamanın bu şekilde tüketilmemesi üzüyor. Az mama yiyen kuşlara ek takviye gerekiyor. Mama kullanışlı olduğunda bu ek ihtiyaçlara pek gerek kalmıyor.
Sizin kuşlarınız hakkıyla yiyorsa, mama kısmı çöpe dökülmüyorsa ne güzel. İçeriği ve değerleri iyi bir mama VL.

*Atlamışım, içeriği değiştirerek, zaman zaman azaltarak o kadar deneme yaptım ki :D 2 kg mamayı SKT'si de dolduğu için dökmek zorunda kaldım. Bir mama bu kadar mı beğenilmez :(
Hocam, mama ve yem konusun da senin kadar geniş yelpaze kullanımım olmadığından temel köpek maması üzerinden örneklendireceğim. Kusuruma bakma lütfen.
Proplan diye orta ayar da köpek maması mevcut, arkadaşım köpeğine önerim üzerine Orijen marka balıklı mama aldı. Bu ürün marka içerisin de en pahalı olan çeşidindendir bu arada. Köpek ağzına bile sürmedi. Birçok köpek yemiyor... Proplana döndü... Bunun gibi çokca örnek var. Malesef bu gibi durumlar çokca yaşanıyor. Üzücü gerçekten. Orijen yemeyen o köpeğe en kalitesiz mamayı koy önüne, saniyeler içerisin de bitiriyor. Benim için bir mamanın kalitesi tüketimiyle kıstas alınabilecek birşey değil. Enginar da yararlı bizlere, çoğumuz suratına bakmayız mesela:) bunun gibi birçok örnek verilebilir... Araştırılası bir konu:))

Oyla 0
Bir video izlemiştim geçenlerde. Bu tarz mamaları iyi kaplarda kokusunu kaçırmadan saklamak gerekiyormuş yoksa kediler yemezmiş. Sanırım kuşlarda bir miktar buna yöneliyorlar. Tada yöneldiklerini düşünmüyorum onun içinde bir bilimsel açıklama vardı da aradım ulaşamadım. Bulursam konu olarak siteye eklemeye çalışırım. Kuşların bazı gıdalarda farklı tatlar almadıklarıyla ilgili bir makaleydi.
Dediğin gibi elbette ama marka tercihini de kötünün iyisi yapmak gerekiyor. Tamam cede yiyor ama güvenebilir miydim? Evet.
Kuş o mamayı yemiyorsa kullanmanın bir anlamı yok :D

Oyla 0
Bir video izlemiştim geçenlerde. Bu tarz mamaları iyi kaplarda kokusunu kaçırmadan saklamak gerekiyormuş yoksa kediler yemezmiş. Sanırım kuşlarda bir miktar buna yöneliyorlar. Tada yöneldiklerini düşünmüyorum onun içinde bir bilimsel açıklama vardı da aradım ulaşamadım. Bulursam konu olarak siteye eklemeye çalışırım. Kuşların bazı gıdalarda farklı tatlar almadıklarıyla ilgili bir makaleydi.
Dediğin gibi elbette ama marka tercihini de kötünün iyisi yapmak gerekiyor. Tamam cede yiyor ama güvenebilir miydim? Evet.
Kuş o mamayı yemiyorsa kullanmanın bir anlamı yok :D
Ahaha evet. O başka bir konu, eğer kaliteli bir mamayı ne yaparsanız yapın yemiyorsa, başka güvendiğiniz kaliteli bir mamayla değiştirmek kadar normal birşey yok elbette. Adı versele olsun, Cede olsun, x olsun y olsun...Kalitesi üretim standartları belli olan bir ürün olduktan sonra çok mühim değil esasen marka farkı. Öyle bir intiba oluştu ki, sanki amcamın oğlunun markası versele...

Oyla 0
Hazır mamalarda, o büyük paketlerden bölünmüş ürün alıyoruz ama büyük paketler açıldıktan sonra (kapağı vs kapatılsa dahi) nekadar süre dayanır ve bozulmaz? Yada bizim aldığımız bölünmüş şekli nasıl saklamaloyız ve kaç gün/haftada bitirmeliyiz acaba?

Oyla 0
Hazır mamalarda, o büyük paketlerden bölünmüş ürün alıyoruz ama büyük paketler açıldıktan sonra (kapağı vs kapatılsa dahi) nekadar süre dayanır ve bozulmaz? Yada bizim aldığımız bölünmüş şekli nasıl saklamaloyız ve kaç gün/haftada bitirmeliyiz acaba?
Mamayı bolunmus almanizi tavsiye etmem. Alirsanizda orjinal kutuda skt tarihine ve depolama kosullarina bakmaniz gerek.

Oyla 0
Ben nemli mama kullanıyorum. Serin ve kuru yerde muhafaza ediyorum. Orjinal kutusundan hava almayan kaba geçiriyorum bir miktar. Ordan kullanmaya devam ediyorum. Bu işlemi her defasında aktardığım miktar bittikçe uyguluyorum. Yine de kuru mamalara oranla, nemli mamaların bozulma riski daha fazla. Özellikle yaz aylarında.

Bu sebeple kuş sayısınıza göre 1 ay gibi bir sürede bitirebileceğiniz bir miktarı temin etmeniz herzaman daha garanti olacaktır.

Saklama koşullarını sağladığınız takdirde bu süre uzayabilir. Yazları ise buzdolabında kavanoza koyma gibi hava ve nem tutmayacak şekilde saklanabilir. Kuru mamalar skt. Tarihine yakın zamana kadar kullanılabilir.

Nemliler ise daha az süreye tekamül eder.

Oyla 0
Benım kuşum vardı ama artık yavru kopek sahıplenmek ıstıyorum kuşumun cok ses cıkarması benı çileden cıkarrttı.
Bu tip olaylar sizi sinir ediyorsa hayvan beslememeniz daha sağlıklı olur. Çok istiyorsanız balık ya da kaplumbağa size daha uygun. Ses çıkarmaz.

Oyla 0
Benım kuşum vardı ama artık yavru kopek sahıplenmek ıstıyorum kuşumun cok ses cıkarması benı çileden cıkarrttı.
Bu tip olaylar sizi sinir ediyorsa hayvan beslememeniz daha sağlıklı olur. Çok istiyorsanız balık ya da kaplumbağa size daha uygun. Ses çıkarmaz.
Bazen gerçekten rahatsız edici seviyeye gelebiliyor ötmeleri. Sizi çok rahatsız ediyor ise Akvaryum, hamster, tavşan,kedi tarzı hayvanlar besleyiniz.

Oyla 0

Çöpe dökmediniz degilmi?

Oyla 0
Geri