cede mamanın çeşitleri hakkında bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emirhan

iyikus.com Üyesi
İlk defa muhabbet kuşuma cede mama alıcam. Mamaya alışık bir kuş değil versele laganın ve cedenin mamalarını alıcam ama cede mamanın bir kaç çeşiti var ve hangisinin ne gibi özelliği var bilmiyorum.
Cede eggfood
Cede egg patee morbido
Cede allround
Bu mamaların özelliği nedir muhabbet kuşuma hangisini almalıyım ?
Mesela, ilk fotoğraftak mama tüm kuşlara özel yapılmış ama paketin üstündeki fotoğrafa baktığınız da tozdan ibarer ve tohum bile gürünnüyor ama 2. fotoğraftaki kuru mamaya baktığımızda taneleri iri ve tohumlar gözüküyor.
Kuşumu komşumdan sahiplendiğim için daha önce versele mama denemiştim ama yememişti uzun bir aradan sonra bize daha fazla alıştığı için tekrar deneme kararı aldım, bir kuru bir nemli almak istiyorum hangisini severse ama cedenin fazla çeşiti var ve isimlerle fotoğraflar birbirini tutmuyor. Forumda geziyorum ve bazılarına toz gibi gelmişken bazılarına tüm kuşlar için aldığı mama bile kuru mamanın nemlisi olarak gelmiş. Petmarketburada da sadece ilk fotoğrafda görünen tüm kuşlara özel mama varken akyolkardeşler de biraz daha fazla çeşit var ama muhabbet kuşları özelin de sadece bu kuru mama var. Siz de girip inceleyebilirsiniz ve lütfen bana net bir cevap verip şu siteye git ve söylediğim bu 2 mamayı al diyin yoksa ben kararsız kalıcam.

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220202-052945_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220202-052945_Chrome.jpg
    692.4 KB · Görüntüleme: 3
  • SmartSelect_20220202-053059_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220202-053059_Chrome.jpg
    480.3 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Merhaba, morbido nemli mamasi, diğer ikisi ayni ancak cede eggfood olarak siniflananlarda muhabbet kuşu görseli olmalı. Kanarya ağırlıklı satiliyor o ürün daha çok. Alleround da her kuş için tercih edilebilir. Genelde bunu kullaniyoruz

ilk görsel alleround fakar paketin üstündeki mama fotoğrafı sanki daha çok yavru kuşlar kullanımı için uygun gibi geldi ve içinde tohum yok gibi. Valla kafam çok karıştı bir nemli bir kuru alıcam ama görsel ve isimler kafamı karıştırıyor.

Dostum bu kadar üzerinde durulacak bir konu değil. Attığım linkteki mamayı alabilirsin. Çoğu kişinin tercih ettiği mamadır.....
Kuşumu komşumdan sahiplendiğim için mama yemeye alışık değil, belki nemli değil de kuru mamayı sevecek. Senin söylediğin mamayı zaten alıcam ama bu mama nemli bir de kuru mamasını alıcam ama hangisi kuru hangisi muhabbet kuşuna göre bilmiyorum.

Kuşumu komşumdan sahiplendiğim için mama yemeye alışık değil, belki nemli değil de kuru mamayı sevecek. Senin söylediğin mamayı zaten alıcam ama bu mama nemli bir de kuru mamasını alıcam ama hangisi kuru hangisi muhabbet kuşuna göre bilmiyorum.
Kuru mamasının fiyatı bir hayli uçmuş. Bence nemliyi denemekten zarar gelmez. Hem bunu severse ayrıyeten kuru almana gerek yok.

Kuru mamasının fiyatı bir hayli uçmuş. Bence nemliyi denemekten zarar gelmez. Hem bunu severse ayrıyeten kuru almana gerek yok.
Kuş bize geldikten 8 10 ay sonra versele laganın meyveli nemli mamasını aldım ama aç kaldı bir kere bile yemedi yemleri yer kafasını sallardı kuşu sahipleneli 2 yıl oldu şimdi tekrar denicem çünkü alışmadığı için ne meyve ne sebze yiyor sürekli de vitamin vermek istemiyorum bu yüzden hem kuru hem nemli almak istiyorum belki kuru olanı sevecektir. Fiyatı önemli değil yeter ki yesin çünkü şuan da kabız ve dün entrobac elime ulaştı hem dün hemde bugün suyuna kattım ama hala kabız, dışkısı ağırlıklı olarak siyah ama bazen de siyah beyaz karışık dışkılıyor kabız olduğu için zorlanıyor ve gagasıyla çıkartmaya çalışıyor bazen de ayağını kalçasına sürtüyor, çok hafif de olsa kuyruğu da aşşağı yukarı sallanıyor.

Abi yeşillik vermelisiniz. Marul ve havuç muhakkak yer siz hergün marul koyunuz yiyecektir. Doğal şekliyle koyunuz. Yemine de 1 damla zeytinyağı damlatabilirsiniz.
...

Abi yeşillik vermelisiniz. Marul ve havuç muhakkak yer siz hergün marul koyunuz yiyecektir. Doğal şekliyle koyunuz. Yemine de 1 damla zeytinyağı damlatabilirsiniz.
...
İnanın inat olan kuş yemiyor. Ne yapsan yemiyor. Yavruyken alışmadı mı ileride çok zor. Ölen kuşum Turşuya ne yapmamıştım ki.. asla yaklaşmıyordu

İnanın inat olan kuş yemiyor. Ne yapsan yemiyor. Yavruyken alışmadı mı ileride çok zor. Ölen kuşum Turşuya ne yapmamıştım ki.. asla yaklaşmıyordu
valla elmayı yuvarlak şekilde kesip yeme bandırdım kafesin tabanına koydum yemedi, ıspanak marul verdim yemiyor, suyuna entrobac koydum nasıl anlıyorsa içmiyor halbuki gözle görünemeyecek kadar az koyuyorum yine de anlıyor. Şuan da doğru düzgün yem yemiyor ve kabız durumun da, yemine cevizi robottan geçirip koysam kabızlığına iyi gelirmi ? Şunu da gözlemledim ama erken konuşmamak lazım. Bugün çok nadir en fazla 2 kere kafası seker gibi oldu kusma hareketi diyorlar galiba. Bir de kursağı çok az şiş durumda onu da yem yemesine bağlıyorum. Vitamini de fazla verdiğim için galiba vücudu kaldırmıyor, doğal yollardan da ne versem yemiyor. @doğanay
Yardımcı olursanız sevinirim. Kabızlığı devam ediyor, ıkınıyor ama çıkartamıyor, kafeste dışkısı siyah beyaz şeklinde katı olarak yapıyor. Yemine ceviz koysam faydası olurmu ya da sizin bir tavsiyeniz varmı ? Keyfi yerinde uçuyor sağa sola konuyor ama dediğim gibi kabız.

Ben biraz pinpirikli,tezcanlı ve titiz bir insanım. Cevizi unufak hale getirip yeminin üstüne serpiştirdim yem yerken arada az da olsa cevizleri de yiyor, dışkısını kolayca yapamasa da ıkındığın da çıkartabiliyor. Şuan tek sorunum entrobaclı suyu içmemesi ne kadar az koysam da 1 2 kere içip bırakıyor, kabız olduğu için susuz da bırakmak istemiyorum ve 6 saat sonra değiştirip su koyuyorum, entrobacı çok az yeminin üstüne serpiştirsemmi diye düşünüyorum ama size sormadan yapmak istemiyorum. Şuan iştahı yerinde keşke benimde kuşum sizlerin kuşu gibi herşeyi yese ama ben hayatım da bu kadar inatçı ve kurnaz kuş görmedim umarım mama aldığım da mamaya alıştırabilirim. @Doğanay Y.

Merhaba, versele lagayı kuşlar fazlaca seçiyor. 4 yıldır düzenli şekilde mama kullanıyorum ve yemedikleri ya da az yedikleri (isteksiz) tek mama versele laga oldu. Bir de beautiful food.
linkleri inceleyiniz.
Sebze yemediği için nemli mama mantıklı olabilir ama kuru mama bir çok açıdan daha sağlıklı bana göre.
Bu üstteki konuda aklıma gelenlere değindim. Farklı yöntemler elbette var ancak kuş karakterlerine göre çalışıp çalışmama durumu var.
@Merve Kıratlı ayna ile kandırdığı bir konu paylaşmıştı. Onu bulamadım, kendisi gördüğünde yazacaktır.

Merhaba, versele lagayı kuşlar fazlaca seçiyor. 4 yıldır düzenli şekilde mama kullanıyorum ve yemedikleri ya da az yedikleri (isteksiz) tek mama versele laga oldu. Bir de beautiful food.
linkleri inceleyiniz.
Sebze yemediği için nemli mama mantıklı olabilir ama kuru mama bir çok açıdan daha sağlıklı bana göre.
Bu üstteki konuda aklıma gelenlere değindim. Farklı yöntemler elbette var ancak kuş karakterlerine göre çalışıp çalışmama durumu var.
@Merve Kıratlı ayna ile kandırdığı bir konu paylaşmıştı. Onu bulamadım, kendisi gördüğünde yazacaktır.
Kuşum kabız olduğu için biraz ceviz dövüp verdim sonrasın da elmayı yuvarlak kesip yemle buladım önceden elmanın kokusunu aldığın da kaçan kuşum şimdi elmanın üstünden bir kaçtane yem yedi hatta üstün de felan gezdi önceden bunları yapacağını hayal bile etmezdim, her sabah yeni bir elmayla bunu tekrarlıcam, galiba elmanın kokusu vanilyamsı ve pudra kokulu olduğu için kokusu da ilgisini çekmiş olabilir tabi elmayı direkt gagalamadı ama üstünde olan yemlerden bir kaçtane yedi. Cede mamaya gelirsek petmarketburada da sadece allround bütün kuşlar için kullanıma hazır nemli maması var ama yanında bir de cedenin muhabbet kuşları için olan kuru mamasını almak istiyorum ama petmarketburada da stokta yok akyolkardeşler de bir çok cede mama var ama hangisinin kuru hangisinin nemli olduğunu yazmamışlar ya da sizin güvenle önerebileceğiniz bir site varsa oradan da hem nemli hem kuru cede mama sipariş verebilirim. @Doğanay Y.

Merhaba, facebook üzerinden Çirpan Kuş Evi
bu arkadaşla iletişime geçebilirsiniz. Yeni ürünler gelmişti. İsteklerinizi sorarsanız ona göre yardımcı olabilir. Güvenilirlerdir.
kuru olan üstteki link. Bence bunu almalısınız
buda nemli olan allround mamadır. Ancak çuvaldan bölünme ürün bu.

bu arkadaşla iletişime geçebilirsiniz. Yeni ürünler gelmişti. İsteklerinizi sorarsanız ona göre yardımcı olabilir. Güvenilirlerdir.
Petmarketburada da tüm kuşlar için nemli mama var ama paket üstündeki mama fotoğrafı tamamen sarı gibi geldi bana. Kuru mamayı alıcam ama nemli mamayı petmarketten almak istiyorum çünkü bir kaç ürün daha alıcam ama dediğim gibi paketin üstünde mamanın fotoğrafı tamamen sarı gibi.

İyi akşamlar. Ben kuşlara bişey yedirecekken ilk başta kendim de yiyormuş gibi yapıyorum. Zorlarlarsa da ayna jokerini kullanıyorum. Aynayı bir yere yaslayıp önüne yemesini istediğim şeyleri serpiştiriyorum. Kuşlar çok uyanık canlılar sizde onların sevdiği şeyleri kullanarak istediğinizi yaptırabilirsiniz :)

@doğanay
Yani demek istediğim. Allround mamanın attığınız linke girip paketin üstündeki mama fotoğrafına bakarsanız diğer kuru mamayla alakası yok sapsarı ve tohum yokmuş gibi. Allround mama kuru mamanın nemli halimi ? Kuru mamayı alıcam ama allround nemli mamanın üstündeki görsel yüzünden güvenemiyorum.

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220203-214746_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220203-214746_Chrome.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 1
@doğanay
Yani demek istediğim. Allround mamanın attığınız linke girip paketin üstündeki mama fotoğrafına bakarsanız diğer kuru mamayla alakası yok sapsarı ve tohum yokmuş gibi. Allround mama kuru mamanın nemli halimi ? Kuru mamayı alıcam ama allround nemli mamanın üstündeki görsel yüzünden güvenemiyorum.
görsele aldırış etmeyiniz. Hepsi aynıdır allroundların.

Geri