cede mamanın çeşitleri hakkında bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emirhan

iyikus.com Üyesi
İlk defa muhabbet kuşuma cede mama alıcam. Mamaya alışık bir kuş değil versele laganın ve cedenin mamalarını alıcam ama cede mamanın bir kaç çeşiti var ve hangisinin ne gibi özelliği var bilmiyorum.
Cede eggfood
Cede egg patee morbido
Cede allround
Bu mamaların özelliği nedir muhabbet kuşuma hangisini almalıyım ?
Mesela, ilk fotoğraftak mama tüm kuşlara özel yapılmış ama paketin üstündeki fotoğrafa baktığınız da tozdan ibarer ve tohum bile gürünnüyor ama 2. fotoğraftaki kuru mamaya baktığımızda taneleri iri ve tohumlar gözüküyor.
Kuşumu komşumdan sahiplendiğim için daha önce versele mama denemiştim ama yememişti uzun bir aradan sonra bize daha fazla alıştığı için tekrar deneme kararı aldım, bir kuru bir nemli almak istiyorum hangisini severse ama cedenin fazla çeşiti var ve isimlerle fotoğraflar birbirini tutmuyor. Forumda geziyorum ve bazılarına toz gibi gelmişken bazılarına tüm kuşlar için aldığı mama bile kuru mamanın nemlisi olarak gelmiş. Petmarketburada da sadece ilk fotoğrafda görünen tüm kuşlara özel mama varken akyolkardeşler de biraz daha fazla çeşit var ama muhabbet kuşları özelin de sadece bu kuru mama var. Siz de girip inceleyebilirsiniz ve lütfen bana net bir cevap verip şu siteye git ve söylediğim bu 2 mamayı al diyin yoksa ben kararsız kalıcam.

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220202-052945_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220202-052945_Chrome.jpg
    692.4 KB · Görüntüleme: 3
  • SmartSelect_20220202-053059_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220202-053059_Chrome.jpg
    480.3 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
görsele aldırış etmeyiniz. Hepsi aynıdır allroundların.
Bu konu da teşekkür ederim. Başka bir konu açmak yerine direkt burada bir soru daha sormak isterim.

1. Kuşum kabız olduğu için ve bugün daha şiddetli devam edip yem yemediği için sevdiği dal darına zeytinyağı sürüp verdim ve baya bi iyileşme oldu kuş kendine de geldi.

2. entrobacı suyuna ne kadar az koysam da bir şekilde anlayıp 1 2 kere içip bırakıyor bu yeterlimidir ? Çünkü su ihtiyacını da gideremiyor çünkü suyun tadından ya da kokusundan anlıyor, entrobacı nasıl verebilirim ?
3. Kuşumun temizlenmesi için haftada 1 kere sprey sıkıyorum spreye bazen B12 vitamini bazen de çok az sirke ekleyip sıkıyorum. Versele laganın özel spreyi var türkiyede olsa alıcam ama olmadığı için alamıyorum sizin önerebileceğiniz bir karışım varmıdır sprey için ?
Şimdiden teşekkür ederim.

1-2 yudum bile işlevsel olur ama daha yoğun tüketim elbette şart. Mama ile mümkün ya da yemlerinin üzerini hafif yağ sıkıp probiyotik dökülebilir.
B12 vitamini suya eklemek işlevsel olmaz. Bu nedenle eklemenize gerek yok. Banyo için tek önerim temiz su olacaktır.

1-2 yudum bile işlevsel olur ama daha yoğun tüketim elbette şart. Mama ile mümkün ya da yemlerinin üzerini hafif yağ sıkıp probiyotik dökülebilir.
B12 vitamini suya eklemek işlevsel olmaz. Bu nedenle eklemenize gerek yok. Banyo için tek önerim temiz su olacaktır.
Şimdi bir tohum gördüm kenevir tohumu gereksiz bir tohummu almalımıyım ? Faydası nedir ? Kuşum kabız kabızlığı ilerlermi ?

Ya da siz bana şu şu tohumları kuşlar yiyor faydalı tohumlardır diye tohumları sıralarsanız onları alayım. Özellikle sindirim, ciğer, bağırsaklara iyi gelen tohumlar önemli. Aklımda sadece kinoa tohumu var. Kuşum biraz iri ama hareketli.

Ya da siz bana şu şu tohumları kuşlar yiyor faydalı tohumlardır diye tohumları sıralarsanız onları alayım. Özellikle sindirim, ciğer, bağırsaklara iyi gelen tohumlar önemli. Aklımda sadece kinoa tohumu var. Kuşum biraz iri ama hareketli.

detaylı konularda forumda arama yapmanızı arastırmanızı öneririm

detaylı konularda forumda arama yapmanızı arastırmanızı öneririm
araştırdım ama herkesin kuşu herşeyi yemiyor, burada benim kuşumun yiyip yemediği şeyleri anlattım kenevir tohumunun muhabbet kuşlarına verildiği ve kabız olan bir kuşa verilmesi uygunmu tarzında bir şey bulamadım. Arama kısmına tohumları yazıp bakıyorum. Doğanay bey bir linkde gönderdi tohumların özellikleri hakkında ama orada genel şeyler anlatılıyor. Kinoa alıcam çünkü kabızlığa iyi geldiğini öğrendim, kuşum sebze ve meyve yemediği için mecburen tohum almak zorundayım o yüzden soruyorum kenevir yermi kabızlığını ilerletirmi yoksa gereksizmi...

araştırdım ama herkesin kuşu herşeyi yemiyor, burada benim kuşumun yiyip yemediği şeyleri anlattım kenevir tohumunun muhabbet kuşlarına verildiği ve kabız olan bir kuşa verilmesi uygunmu tarzında bir şey bulamadım. Arama kısmına tohumları yazıp bakıyorum. Doğanay bey bir linkde gönderdi tohumların özellikleri hakkında ama orada genel şeyler anlatılıyor. Kinoa alıcam çünkü kabızlığa iyi geldiğini öğrendim, kuşum sebze ve meyve yemediği için mecburen tohum almak zorundayım o yüzden soruyorum kenevir yermi kabızlığını ilerletirmi yoksa gereksizmi...

meyve sebzeli mamanın üzerine birazcık vanilya serpip deneyebilirsiniz (muhabbet kuşları çok sever)

meyve sebzeli mamanın üzerine birazcık vanilya serpip deneyebilirsiniz (muhabbet kuşları çok sever)
ah ah zamanında versele laga meyveli mama aldım üstüne yem serpiştirdim tabi o zamanlar vanilyadan felan haberim yoktu bu forum sayesinde haberim oldu. Kuşumu komşumdan sahiplendim komşum süs gibi bakmıştı ilk geldiğin de büyük bir salma kafes aldım ( seba 65cm ) yemlerini değiştim herşeyini eksiksiz versele laga marka aldım, herkesten korkuyordu şuan kafeste durmuyor zor tutuyoruz. 2 yıl oldu 9 10 ay önce mama yapıp vermiştim mama almıştım sade sebze meyve vermiştim ama nafile şimdi bize daha fazla alıştığı için tekrar alıştırmaya başlıcam. Evimde entrobac ve gervit w var yiyebileceği şeylerden versele laga sağlık tohumu yem dal darı var ( diğer taş kum, kemik saymıyorum ) Şimdi cede kuru ve nemli mama siparişi verdim tohum yemeye alışık olduğu için faydalı tohumlardan da faydalanmak istiyorum aklımda kinoa - yulaf - ve kızıl darı tohumları var kinoayı kabızlığı için alıcam diğer tohumları da mamaya alışması için vericem ama hiç bir şeyden eksik kalmasını istemiyorum, çoğunlukla bütün kuşların sevdiği ve faydalı olan tohumları da almak istiyorum bu yüzden size sordum. Hayatını sadece yem dal darı ikilisin de sürdüremez. Mama alıcam ama onuda yemesi muamma bu yüzden mamanın yanına alacağım tohumları da ekleyip hepsini birden almak istiyorum. Kafesin fotoğrafını yüklücektim ama ne yaptıysam olmadı boyut büyükmüş. Düzenle yapıp fotoğrafı ss aldım hallettim :)

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220205-000541_Gallery.jpg
    SmartSelect_20220205-000541_Gallery.jpg
    628.7 KB · Görüntüleme: 10
@Doğanay Y.
Bey, Kafesim gördüğünüz üzere böyle eğer bir eksik varsa söylerseniz sevinirim. ( Tabanda kağıt havlu var )

Şimdi bende yem, sağlık tohumu, dal darı, gervit w, entrobac var bunlardan ayrı olarak cedenin kuru ve nemli mamalarını aldım yanında ise 1 kg G1 yulaf ve kızıl darı tohumları aldım, kinoa tohumu aldım yem az kaldığı için versele laga yem aldım. Bunlardan ayrı olarak sizin önerebileceğiniz, şunu da kullanırsan daha iyi olur çok iyidir dediğiniz tohumlar varmıdır ?Tabi bununla birlikte kafeste eksik birşey varsa onu da tedarik edeyim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kafes genel olarak iyi görünüyor ancak yemliğinizin biraz daha büyük versiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim. Kenevir tohumu karışımlar içinde genelde olmaz ancak üretici yemlerinde özellikle %1 oranında ekliyorlar. Hemen hemen yok gibi anlayacağınız. Bir de pahalı bir tohumdur. Kg 50-60 tl civarı olması lazım şu sıralar.

Muhabbet kuşlarının ayırt etmeden yedikleri (ortalama bir kuş için diyorum) tohumlar: sarı darı, ak darı, aspur (kanarya yemi ya da sade yem diye de geçebiliyor), yulaf, nijer ( çok fazla verilmesi uygun değildir. İshali arttırır ve yağlandırır), japon darısı, panicium (dal darıların elenmiş halidir. Bana göre yemde olmalıdır ancak bulmak zor. ). Bunlar öncelik verilebilecek tohumlardır. Diğer tohumlar eklenebilir sağlık tohumlarıyla birlikte ama ayrı vermek daha uygun olur .

Kafes genel olarak iyi görünüyor ancak yemliğinizin biraz daha büyük versiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim. Kenevir tohumu karışımlar içinde genelde olmaz ancak üretici yemlerinde özellikle %1 oranında ekliyorlar. Hemen hemen yok gibi anlayacağınız. Bir de pahalı bir tohumdur. Kg 50-60 tl civarı olması lazım şu sıralar.

Muhabbet kuşlarının ayırt etmeden yedikleri (ortalama bir kuş için diyorum) tohumlar: sarı darı, ak darı, aspur (kanarya yemi ya da sade yem diye de geçebiliyor), yulaf, nijer ( çok fazla verilmesi uygun değildir. İshali arttırır ve yağlandırır), japon darısı, panicium (dal darıların elenmiş halidir. Bana göre yemde olmalıdır ancak bulmak zor. ). Bunlar öncelik verilebilecek tohumlardır. Diğer tohumlar eklenebilir sağlık tohumlarıyla birlikte ama ayrı vermek daha uygun olur .
Yemliği büyütücem. Kuşların ayırt etmeden yediği tohumlar sürekli aldığım versele laganın içeriğin de bulunuyor ama yulaf bulunmuyor yulafı da daha önce dediğiniz gibi kuşlar sevdiği için mamaya çok az eklicem.
Japon darısı tavsiye etmişsiniz petmarketburada da buldum fotoğrafını ekliyorum bu doğrumudur ? Sadece son cümlenizi anlamadım, diğer tohumlar sağlık tohumuyla birlikte ayrı olarak verilebilir dediniz, zaten fazla tohum almam da kuşu da fazla sıkmak istemiyorum ama diğer tohumlar dediğiniz bu saydığınız tohumlardan ayrı olarak diğer tohumlarmı ?

Genel olarak ; Mama, yem, yulaf, kinoa, yemlik, japon darısı alıcam, şuan da bende tohum olarak sadece sağlık tohumu ve versele laga yem var. Bu yazdıklarım dışında eksik bir şey varsa lütfen çekinmeyin, söz konusu hayvanlar olunca bütçe önemli değil. Eğer kafeste de eksik birşey varsa söyleyin yeter ki kuş farklı şeylerden mahrum kalmasın.

Günlerdir sizi darlıyarak soru soruyorum sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim :)

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220206-001114_Chrome.jpg
    SmartSelect_20220206-001114_Chrome.jpg
    928 KB · Görüntüleme: 5
Evet, görselde ki japon darısıdır. Diğer tohumlardan kastım bu listeye koymadığım diğer yiyebilecekleri küçük tohumlar. Sağlık tohumu ya da yabani sağlık tohumu diye satılan ürünlerden herhangi bir tanesi alınabilir. Versele laga ve naturalin ürünleri idealdir sağlık tohumunda.

Evet, görselde ki japon darısıdır. Diğer tohumlardan kastım bu listeye koymadığım diğer yiyebilecekleri küçük tohumlar. Sağlık tohumu ya da yabani sağlık tohumu diye satılan ürünlerden herhangi bir tanesi alınabilir. Versele laga ve naturalin ürünleri idealdir sağlık tohumunda.
Geçen ay versele laganın sağlık tohumunu aldım ve neredeyse 1 yıl yetecek sağlık tohumu bulunuyor :) Sadece japon darıyı ve sağlık tohumunu nasıl kombine edip kullanacağımı bilmiyorum. Sağlık tohumuyla karıştırıp ayrı bir yemliktemi vereyim, japon darıyı yeminemi ekliyeyim, ya da sadece japon darısını ayrı bir yemliktemi vereyim ?

Geçen ay versele laganın sağlık tohumunu aldım ve neredeyse 1 yıl yetecek sağlık tohumu bulunuyor :) Sadece japon darıyı ve sağlık tohumunu nasıl kombine edip kullanacağımı bilmiyorum. Sağlık tohumuyla karıştırıp ayrı bir yemliktemi vereyim, japon darıyı yeminemi ekliyeyim, ya da sadece japon darısını ayrı bir yemliktemi vereyim ?
Tercih meselesi. :) Üç şekilde de yapabilirsiniz. Yine de fikrimi soracak olursanız; yeme karıştırmayı tercih ederdim.

Japon darısı normal yemine karıştırılmalıdır. Sağlık tohumu mama da ya da ayrı kasede haftada 1 ya da 2 kez verilebilir

Japon darısı normal yemine karıştırılmalıdır. Sağlık tohumu mama da ya da ayrı kasede haftada 1 ya da 2 kez verilebilir
şu kase olayını da bir türlü anlamadım ? Kafesim de mamalık var mamalığa koysam olurmu ya da kaseyi detaylandırırsanız bir de kaç gram ya da kaç kaşık vereceğimi söylerseniz sevinirim.

şu kase olayını da bir türlü anlamadım ? Kafesim de mamalık var mamalığa koysam olurmu ya da kaseyi detaylandırırsanız bir de kaç gram ya da kaç kaşık vereceğimi söylerseniz sevinirim.
Kaseden kastim yem kabı. Artık ne kullaniyorsaniz. Saksı altlığı, cam kase, mini güveç kaplari ya da herhangi bir malzeme yem kabi olabilir

Geri