Cennet / Sevda Papağanları Cennet Papağanı Davranışları

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,386
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Cennet papağanları sosyal bağları kuvvetli, birilerine bağlanmayı seven kuşlardır. Öncelikle bilmemiz gereken budur. Bu aynı türden kuşlarla yaşamayı sevdikleri anlamına gelir. Ayrıca diğer hayvanlarla ve insanlarla, özellikle de onlara iyi davranan ve bakım veren insanlarla ilgili ve şefkatli olabilirler. Genellikle arkadaş canlısıdır ve bazı durumlarda aşırı derecede meraklı olabilirler.

Tüm kuşlar gibi cennet papağanları da uçmayı sever ve bu nedenle sınırlı alana sahip küçük kafeslerin onları zorlayabileceğini unutmamak gerekiyor. Geniş alana sahip bir kafes gerekir ve ek olarak, kafes içinde istediklerinde banyo ihtiyaçlarını giderebilecekleri ve suyun devamlı temizlendiği bir banyoluk isterler. Cennet papağanları, bazı seslere yeterince sık maruz kaldıklarında tekrar etmeyi çabuk öğrenirler. Bu konuda mükemmeldirler. Unutmamamız gereken bir durum ise onların öğrettiğiniz şeyi taklit ediyor olmasıdır. Konuşmayı sökmüyorlar. :(

Çoğu zaman neşeli, mutlu ve eğlencelidirler. Hasta olduklarında ruh hallerinden kolayca fark edilebilir. Kızdıklarında çığlık atmaya meyillidirler, kanatlarını kuvvetlice oynatırlar ve gagalarlar. Ancak yavru cennetler başlarda güven duygusu aşılanırsa bu agresiflikler minimize edilebilir.
 
Son düzenleme:

Kuşmer

Yeni Üye
Katılım
23 Şub 2021
Mesajlar
1
Yaş
34
Konum
istanbul
iki erkek cennet papağanı aynı kafeste anlaşabilirler mi? Cinsiyet aynı olunca kıskançlık olduğu doğru mudur?
 

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,386
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Biraz karakteriyle alakalı. Genelde başlarda iyiyken sonradan sorun yapıyorlar.
 
Üst