Cennet Papağanı ölücek!! Acil Yardım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mubis10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mubis10

Yasaklanmış Kişilik
Merhaba arkadaşlar, az önce markete giderken yerde bir kuş gördüm. Galiba cennet papağanı. Neyse bu kuşu biraz hırpalamışlar ve hava çok soğuktu ölecek gibiydi. Bir de kuş uçamıyor ve çok ürkek. Ben de aldım elime getirdim eve ama bu hayvanın yemi muhabbet kuşlarından farklı ve en yakın petshopa arayıp sorduğumda elinde olmadığını söyledi bu yemden. Ayrıca aynı kafeste durmuyorlar. Benim dişi kuş hemen zarar veriyor bu papağana. Bu hayvana ne yapmalıyım? Az önce muhabbet kuşu için yem söyledim ama cennet papagani icin yem söylesem en az 3 güne gelecek. Şu an durumu daha iyi ama çok halsiz. Ne verebilirim bu hayvana yemesi için?

@Kaan Omurtak
@Doğanay Y.

Son düzenleme:
Kıyamam :( Muhabbet kuşunuza verdiğiniz yemden vermeyi denediniz mi? Suyunu da vermişsinizdir...

Ayrıca dal darı verebilirsiniz, sebze meyve verebilirsiniz. Muhabbet kuşuyla benzer beslenme şekilleri vardır aslında...

Yedek kafesiniz yok ise ona tünekleyebileceği tahta vb. birşey ayarlayabilirsiniz geçici olarak dışarıda. Altına karton gibi bişey koyabilirsiniz. Yem ve suyunu tabana geniş kap içerisinde koyabilirsiniz.

Oyla 0
Kıyamam :( Muhabbet kuşunuza verdiğiniz yemden vermeyi denediniz mi? Suyunu da vermişsinizdir...

Ayrıca dal darı verebilirsiniz, sebze meyve verebilirsiniz. Muhabbet kuşuyla benzer beslenme şekilleri vardır aslında...

Yedek kafesiniz yok ise ona tünekleyebileceği tahta vb. birşey ayarlayabilirsiniz geçici olarak dışarıda. Altına karton gibi bişey koyabilirsiniz. Yem ve suyunu tabana geniş kap içerisinde koyabilirsiniz.
Elimde muhabbet kusu yemide kalmadı sorun orda. Sadece ballı kraker var. Az önce siparis ettim yem.

Oyla 0
Ballı krakeri verin o zaman, yapacak birşey yok... Normal de muhabbet kuşunuza da vermemeniz gerekir bu tür krakerleri, bu da başka bi konu...
Normalde vermiyorum da zaten şoktan aldigim yem bozuk cikti krakerle degistiler bende mecburen koydum kafeslerine. Papaganada koydum ama yemiyor krakeri. Çok korkmuş.

Oyla 0
Ayrıca, gittiğiniz markete haber bırakın isterseniz. Ve tanıdık komşularınıza... Yakın bölgeden birisinin kuşu olabilir...

Oyla 0
Normalde vermiyorum da zaten şoktan aldigim yem bozuk cikti krakerle degistiler bende mecburen koydum kafeslerine. Papaganada koydum ama yemiyor krakeri. Çok korkmuş.
Evet, travmatik bir durum geçirmiş olabilir. Korkusu çok normal. Onu yalnız bırakın lütfen... Cennet papağanı sesi açmayı deneyebilir misiniz internetten...

Oyla 0
Yem gelince yemi. Yoksa eliniz de var olan krakeri ve suyunu. 1-2 parça sebze peçeteyle kurutulmuş.... önüne koyup yalnız bırkmanız şu an için yapabileceğiniz... Başka arkadaşların da önerileri olacaktır muhakkak

Oyla 0
Muratsani abinin dediği gibi muhtemelen büyük bir travma geçirmiştir. Evde muhabbet kuşuna ne veriyorsan papağana da aynısını ver. Ballı kraker ver, dal darı ver. Sebze ver. Muhabbet kuşun ne yiyorsa o da yiyebilir. Onun dışında ortamın ısısını ayarla. Kafese gelecek olursak anladığım kadarıyla uçamıyor, karton gibi bir zeminde bulunsun. Onun dışında yapacağın bir şey yok.
Kuş değişik sesler çıkarmaya başladı. Galiba ölücek.
@Kaan Omurtak
Acil yardım edin lütfen.
Yapacak bir şey yok valla. Üzgünüm.

Oyla 0
Muratsani abinin dediği gibi muhtemelen büyük bir travma geçirmiştir. Evde muhabbet kuşuna ne veriyorsan papağana da aynısını ver. Ballı kraker ver, dal darı ver. Sebze ver. Muhabbet kuşun ne yiyorsa o da yiyebilir. Onun dışında ortamın ısısını ayarla. Kafese gelecek olursak anladığım kadarıyla uçamıyor, karton gibi bir zeminde bulunsun. Onun dışında yapacağın bir şey yok.

Yapacak bir şey yok valla. Üzgünüm.
Şimdi elime aldım biraz kafasını okşadım sakinleşti. Verdigim krakeride yiyor şuan. Getir tarzi yerlerde kus yemi olur mu? Oradan aliyim direk Trendyolu bekleyemem.

Oyla 0
Şimdi elime aldım biraz kafasını okşadım sakinleşti. Verdigim krakeride yiyor şuan. Getir tarzi yerlerde kus yemi olur mu? Oradan aliyim direk Trendyolu bekleyemem.
Getir tarzı yerler daha çok büyük şehirlerde hizmet veriyor. Baktım da Erzurum’da böyle bir hizmet yokmuş.

Oyla 0
Kuşun yarası var mı kontrol etmelisiniz öncelikle ve strese sokmamak için bir süre sakin, ortam ısısını yükselttiğiniz bir yere alınız. Muhabbet yemini yer cennet papağanları. Onu verebilirsiniz ayrıca yumurta maması yapabilirsiniz, dal darı verebilirsiniz.

**Bu tip durumlarda yapılması gereken ilk işlem varsa kanamasını durdurmak ve hemen veterinere götürmek olmalıdır.

Oyla 0
Geri