Cennet papağanı ses kısıklığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çiko777
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çiko777

iyikus.com Üyesi
Kuşumu tatile gittiğim için anneme bıraktım.Döndüğümde kuşun sesinin kısıldığını fark ettim.Yabancı ortamda durduğu için ve dışarı çıkamadığı için çok bağırmış. Kulun çok bağırmış olması ses kısıklığına neden olur mu ?Yeme içme tuvaleti konusunda sıkıntısı yok . Bu ses kısıklığı kendiliğinden geçer mi ?ekstradan bir şey kullanmam gerekir mi ?teşekkür ederim şimdiden

Yemine kum,kuş kömürü ,yulaf tohumu az olarak karıştırıp veriyorum . Suyunu günlük değiştirip yine içine az bir şekilde vitamin ekliyorum . İki günde bir dal darısının üçte birini veriyorum fazla verince dışkısının rengini değiştiriyor . kafesinde kalamar kemiği asılı .kafesin altına çam peleti döküyorum hafta bir tüm oyuncakları ile birlikte kafesi temizliyorum . Hayvan annemde kaldığı sürede kapalı kaldı.Normalde hiç içeri girmeyen bir kuş . Yemesi, içmesi, dışkısı normal ama seste hafif bir kısıklık var .Sorun olur mu bilmiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_9298.jpeg
    IMG_9298.jpeg
    41.2 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_9299.jpeg
    IMG_9299.jpeg
    39.6 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_9300.jpeg
    IMG_9300.jpeg
    30 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_9302.jpeg
    IMG_9302.jpeg
    30.1 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_9303.jpeg
    IMG_9303.jpeg
    32.3 KB · Görüntüleme: 4
Kuşların sirynx'i (kuşların ses organı), bulunduğu konumdan dolayı zaman zaman sizin yaşadığınız problemin gözlemlenmesine neden olabilir. Bunun temelde bir kaç nedeni var.
Yiyecek parçacıkları (kabuklar), düzenli yem kabında kalan kabuklar arındırılmalı. Bir süre kendi kendine geçmesi beklenir, düzelmez ise bakteriyel enfeksiyonlar oluşturabilir. Bu bölgedeki bakteriyel enfeksiyonlar hava akışını engelleyen apselere yol açabilir.

Ayrıca en sık Mantar hastalığı (aspergilloz) kaynaklı tıkanmalar söz konusudur. Böyle bir durumda da veteriner hekimin önereceği ilaçlar kullanılmalıdır.
Ek olarak guatr (iyot eksiklikleri) da olabilir.

Geri