Cennet papağanı

Latife kaya

iyikus.com Üyesi
Cennet papağanımın poposunda yumurta büyüklüğün de şiş var 2 aydır gecmiyor.Kuşum dişi ve sürekli yumurta yapıyor 2 günde bir 2 ayda toplam abartmadan 15 e yakın yumurta yaptı.Ama oturmuyor kırıyor.Poposundaki şişlikten cok endiseliyim elledim yumuşak sarı bi görüntüsü var 5 senedir bizde ve ilk defa böyle biseyle karşılaştım.Kuşum cok iyi halsizlik falan yok cok sağlıklı ama o şişlik hic inmedi 2 aydır.Veterinere götürdüm oda anlamadi.Sebebi ne olabilir

Yağlanma ölüme sebebiyet verirmi ölmesinden cok korkuyorum.Cogu Veterinerlerde kuslardan pek anlamıyor daha cok kedi köpekle ilgileniyorlar.Ne yapacagimi bilemedim sislik cok büyük yumurta gibi sanki ve sapsarı...

Oyla 0
Yağlanmanın oranı önemlidir. Nerede olduğuda. Hayati fonksiyonlarını yerine getirebiliyor mu bu önemli. Popo kısmında ise eşlenmemeli kuş. Yumurta tıkanması sık görülür yağlı kuşlarda ve ölümle sonuçlanabilir. Bu nedenle yağlanma eritilmeden eşlemeye gidilmemelidir. İlla bir sıkıntı olacak diyemeyiz ama genelde sıkıntı görülebiliyor. Bu yağlanma örneğin göğüste olsa sorun olmazdı üretmek için.

Oyla 0
Hocam yağlanma 2 aydir var ve bu sürecte 10 a yakin yumurta yaptı.Ciftlesmede oluyor ama dişi isteksiz kaçıyor yani.yaklaşık 2 haftadir yumurta vermiyor.Bu yağlanmayi nasil gecirebilirz tedavisi nedir

Oyla 0
Kuşlardada diyet uygulamak gerekiyor ve çok fazla uçurmak lazım. Zamanla onu uçura uçura, yiyeceklerine dikkat ederek azalmasını beklemelisiniz. Diğer türlü erimiyor. Sanırım biraz fazla çekirdek veriyorsunuz? Örneğin daha az yağlı tohumlar tercih edilmeli. Ak darı, sarı, kızıl darı gibi, yulaf gibi... Eğer çok yem tüketiyor ise bunu yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar bir orana düşürülebilir. Vitamin verirken aynı zamanda kalsiyum ve protein ihtiyacı karşılanabilir. Haftada 1 kez verilmesi yeterli olur.

Oyla 0
Geri