çiftleşme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slymn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

slymn

iyikus.com Üyesi
selamun aleykum hayırlı bayramlar herkese, muhabbet kuşlarım 10 aylık dişi ve erkek hep bendelerdi. eş oldular birbirinin azğınna felan kusuyorlar. fakat dişi kızışmıs olmasına ragmen erkek üzerine binmeye çalısıyor kızıyor. hatta azönce gördüm. dişinin üzerine çıktı erkek dişi o anda ters döndü sırt üstü kızdı ona üstünden attı. yuvalıkta var 2 haftadır. bu arada yuvalığa hiç girmediler. beklemelimiyim ne yapmalıyım olurmu bu iş :D

Dişi kuş çiftleşme sürecine kadar gelmesine rağmen yuvalığa hiç girmemişse başka yeri yuva bellemiş demektir. Nereyle ilgilendiğini tespit edip o bölgeye erişimini yuvalığı benimseyene kadar engellemelşsiniz. Örneğin yemliği benimsemiş diyelim kafesten çıkarın veya kafesin başka bir kısmına aktarın

Dişi kuş çiftleşme sürecine kadar gelmesine rağmen yuvalığa hiç girmemişse başka yeri yuva bellemiş demektir. Nereyle ilgilendiğini tespit edip o bölgeye erişimini yuvalığı benimseyene kadar engellemelşsiniz. Örneğin yemliği benimsemiş diyelim kafesten çıkarın veya kafesin başka bir kısmına aktarın

sağolun hocam. cere rengi bu şekilde. koyuluk bu şekildemi olması lazım yoksa biraz daha zaman geçmesi lazımmı
IMG_20260510_115008.webp

Dişide hormonal sorun yoksa daha kızgınlaşmamış. Hocamın da bahsettiği gibi azar azat nijer, bolca havuç ve orta miktarda kenevir takviyesi yapın.

yeni yeni sürece hazırlıyor gibi kendini. Kusma ve eşleşme öncesinde yuvaya ilgi gösterecektir diye umuyorum. Henüz kuluçka düşüncesi yok bence, arkadaşça bir flört aşaması olabilir :)) :)

yeni yeni sürece hazırlıyor gibi kendini. Kusma ve eşleşme öncesinde yuvaya ilgi gösterecektir diye umuyorum. Henüz kuluçka düşüncesi yok bence, arkadaşça bir flört aşaması olabilir :)) :)
ozaman beklemede kalayım. dediğiniz gibi flörtlesebiliyor olabilirler. benimde tecrübesizliğim var tabi öğreniyorum hocam :)) sağolasın

Erkeğin dişiyi ikna edebilecek beceride olması gerekiyor. Tam ikna olmadan acemi dişiler kuluçkaya yönelmiyor. Maşallah çok severim tarçın gök mavi dişileri

Erkeğin dişiyi ikna edebilecek beceride olması gerekiyor. Tam ikna olmadan acemi dişiler kuluçkaya yönelmiyor. Maşallah çok severim tarçın gök mavi dişileri
Sağolun hocam. Bugün kuru nane verdim dalıyla ama nasıl yediler 😄 görselde Şubat'ta çekilen fotoğrafları

Ekli dosyalar

• 1000013826.webp
    1000013826.webp
    91.2 KB · Görüntüleme: 5
Mrb hocam. Bugun kafes dışında gorseldeki gibi yaptim dadariyi koydum yuvalikla beraber. Yuvalıga girer alışır diye fakat 2 saat geçmesine rağmen yaklaşıp daldaridan yemediler. Bi ara erkek yuvaligin üzerine çıktı daldarinin sapini kemirdi diside geldi yanina dahada yaklasmadilar. Acıkır yemek için yaklasirlar dedim fakat olmadi. 1000015613.webp

yuva hep böyle mi duruyor
Yok hocam. Zaten kuşların kafeside bu degil. Büyük kafes. Bugünlük deneme amaçlı yuvaya olan guvensizliktendir düşüncesiyle..bu sekilde dışarıda yuvaya guven sorununu gidermek için boyle bir yöntem denedim. Sonradan gorseldeki gibi yaklaşım sağladı dişi kuş..sonrasinda artık ne olur bilemiyorum..kafese tekrar taktım yuvaligi1000015725.webp

Geri