Cinsiyet, acil sağlık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan keasy1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

keasy1

iyikus.com Üyesi
herkese iyi günler, mavi olan muhabbet kuşum 2 yaşına yakın. yanına albino olan dişi kuşu aldım ama albinolarda cinsiyet ayrımı zor olduğu için emin değilim. size zahmet bakar mısınız? ve albinoyu dün aldım henüz yem yemedi mama yapıp verdim çok çok az ondan yedi bir şey yapmam lazım mı, sağlık durumu kötü gibi mi? mavi kuşun rengi deseni ne olarak geçiyor yavrular nasıl olur? biliyorum çok fazla soru sordum kusura bakmayın

Maşallah ikisine de. Dişi gibi görünüyor ama gözleri kırmızı mı emin olamadım. Kırmızı/pembe ise albino, değil ise çift faktörlü beyaz bir kuş. Yeni ortama geçtiğinde ilk 1-3 gün arası yememeye yöneliyorlar. Genelde ev ortamına yeni gelen kuşlara,aldığınız yerden bir miktar yediği yemi talep edebilirsiniz. Bence sağlık sorunu yok gibi görünüyor. Sadece durgunluğu ortam değişikliği gibi. İkiside spangle tabanlı olduğu için spangle yavrular, albino ve parçalı kuşlar gelebilir. Tek faktörlü bir spangle olduğu için erkek kuşunuz bir ihtimal normal ya da opal kanat bebeklerde görülebilir.

Oyla 0
Maşallah ikisine de. Dişi gibi görünüyor ama gözleri kırmızı mı emin olamadım. Kırmızı/pembe ise albino, değil ise çift faktörlü beyaz bir kuş. Yeni ortama geçtiğinde ilk 1-3 gün arası yememeye yöneliyorlar. Genelde ev ortamına yeni gelen kuşlara,aldığınız yerden bir miktar yediği yemi talep edebilirsiniz. Bence sağlık sorunu yok gibi görünüyor. Sadece durgunluğu ortam değişikliği gibi. İkiside spangle tabanlı olduğu için spangle yavrular, albino ve parçalı kuşlar gelebilir. Tek faktörlü bir spangle olduğu için erkek kuşunuz bir ihtimal normal ya da opal kanat bebeklerde görülebilir.
gözler kırmızı fotoğrafta belli olmamış. peki sizce ortalama kaç aylıktır albino?

Oyla 0
Genelde bu tip cereler ilk 6 ay civarında gözlemleniyor ama ayakları yüzünden birazcık tereddüt ettim. Genç bir kuş. Eğer 6 aylık değil ise max 1,5 yaş civarındadır. Albinolar da belirli süre sonrasında yaş tahmini çok zorlaşıyor maalesef :(

Oyla 0
Geri