Cinsiyet Ayrımı (Üç Kuş Bir Kafes)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ceren A.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ceren A.

Yeni Üye
Merhaba, foruma yeni katıldım. Nisan ayında erkek olduğunu düşündüğüm bir albino muhabbet kuşu almıştım, şu an itibarıyla yaklaşık olarak 10 - 11 aylık olduğunu tahmin ediyorum. Arkadaşımın şehir değiştirmesi nedeniyle iki kuşunu bana bıraktı, kuşların cinsiyetleri konusunda emin olamadım özellikle albinolarda cinsiyet ayrımının zor olduğunu söylediler. Albino kuşun cere renginde belirgin bir renk değişimi oldu. Kuşları ayırmak istemediğimden hepsini şimdilik bir kafeste bakıyorum, eğer eş olma durumu olursa bu kuşlardan hangilerini ayrı bir kafese almalıyım? Şimdiden vaktini ayırıp cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim iyi forumlar.

Albino 2-3 ay:

Albino 10 ay:

Yeni kuşlarım:

gri gibi olan antrasit erkek, diğer ikisi dişi. Albino erkek gibiymiş bebekken ancak değişmiş. Hormonal bir dengesizlik yoksa eğer dişi.
Yeşil dişi kuşta yoğun yağlanma var bu nedenle eşlemeye şu aşamada uygun olmaz. Erkek ise tüy döneminde gibi. B kompleks vitamin desteği sununuz.

@Selçuk YÜKSEL @Doğanay Y. yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim. Antrasit erkek - albino dişi eş olursa yavrular nasıl bir renk çıkabilir baskın olan hangisi olur bununla ilgili bir kaynak var mı? Bir de albino sanırım ırk farkından dolayı erkek kuştan baya bir iri erkek onun yanında yavrusu gibi kalıyor bu bir sorun olur mu? Yağlanma probleminin neden olduğunu ve nasıl çözerim bilmiyorum kafesleri genelde uçmaları için açıktır.

Erkek ve dişinin renklerini karışık alacaktır yavruların %70'i bir ihtimal albino da gelir.
Zayıflatmak için bolca uçması gerekir. Ayrıca oilmix-s alıp kullanın faydası olur. Probitotik yoksa mutlaka edinin. Birde keten tohumu verin herbir kuşa günde 2 çay kaşığı kadar ayrı kapta verin

Albinolar cinsiyete bağlı olduğu için eğer erkek kuşun genlerinde daha önce albino yok ise bebeklerinde albino gozlemlenmeyecektir. Gri/leylak/gök mavi renklerinde spangle, opal ve klasik kanatli bebekler gelebilir.
İrilik durumu türü ile alakalı ama sorun olmaz

Probiyotik takviyesi daha önce hiç kullanmadım Röhnfried Entrobac 100 gr ve dediğiniz B kompleks vitamin aldım. Bunların kullanım sıklığı nasıl olmalı ve aynı anda iki takviye verilebilir mi?

Probiyotik takviyesi daha önce hiç kullanmadım Röhnfried Entrobac 100 gr ve dediğiniz B kompleks vitamin aldım. Bunların kullanım sıklığı nasıl olmalı ve aynı anda iki takviye verilebilir mi?
Aynı suya katılabilir sorun olmaz. Ama gerek yok haftada 3 gün probiyıtik 3 gün de B kullanırsınız ayrı günlerde.

entrobac kendi içerisinde de b vitaminleri içerdiği için aynı anda kullanılabilir olsa da gerekli değil. B vitaminini ayrı bir gün verebilirsiniz. Mamasına 1 gram ekleyebileceğiniz gibi tam dolu içme suyuna da yarım gram yeterli olur. Probiyotikli su 12 saatin ardından temiz su ile değiştirilmesi faydalı olacaktır.

Geri