Cinsiyet belirleme ve eş tutma

Serdar akin

iyikus.com Üyesi
Merhaba, 4 takım yaptım bir haftadır gözlemliyorum, maalesef cinsiyetini belirlemede güçlük çektiğim üç kuşum bence ve sanki kendi cinsiyle yakınlık gösteriyor gibi. Yine de 2 takımı ayırdım. Ama bana sorsanız erkekleri eşledim 😃. Bu şekilde aynı cinsler yakınlık gösteriyor mu birbirlerine?

Merhaba, 4 takım yaptım bir haftadır gözlemliyorum, maalesef cinsiyetini belirlemede güçlük çektiğim üç kuşum bence ve sanki kendi cinsiyle yakınlık gösteriyor gibi. Yine de 2 takımı ayırdım. Ama bana sorsanız erkekleri eşledim 😃. Bu şekilde aynı cinsler yakınlık gösteriyor mu birbirlerine?

Ekli dosyalar

2. resimdeki kuşun göz çevresi için teramycin göz pomadı ve gentagut gibi bir göz damlası kullanmanızda yarar var. Henüz genç bir kuş ve ceresi oturmamış.

2. resimdeki kuşun göz çevresi için teramycin göz pomadı ve gentagut gibi bir göz damlası kullanmanızda yarar var. Henüz genç bir kuş ve ceresi oturmamış.
Bilgiler için tşk,ilave bir şey danışmak isterim, 4 takım kuşu 1 hafta 10 gün aynı yerde tuttum çok belirgin eşleme olmadı, bende mümkün olabilecek en uygun şekilde haftasonu ( yaş-renk gibi özelliklerine bakarak) 4 takımı ayırdım. Bir takımdan ümitliyim ama diğerleri tam anlamıyla el olmadı gibi. Bu sebeple kafeslerde ki donam sayısını 1 e indirdim ki kuşlar aynı yerde olsun, sizce işe yarar mı? Saygılar

Sabırlı olmanız gerekir. Arada çiftleşme sesi açın. Günlük kesintisiz 13-14 saat kesşntisiz ışık görmeleri gerek
Tşk. Her akşam 15-20 dk dinletiyorum, iç aydınlatma min. 13-14 saat açık. Mama, yumurta, çeşitli yem,buğday çimi, sebze vs eksik olmuyor, ayrıca vitamin takviyesi de var hafta 1- 2 gün. Artık olmayan sadece sabır 😄

Tşk. Her akşam 15-20 dk dinletiyorum, iç aydınlatma min. 13-14 saat açık. Mama, yumurta, çeşitli yem,buğday çimi, sebze vs eksik olmuyor, ayrıca vitamin takviyesi de var hafta 1- 2 gün. Artık olmayan sadece sabır 😄
Bu koşullara rağmen yumuetlamıyorlar mı terbiyesizler 😂
Az miktar nijer de işe yarar 👍

koşullara rağmen yumuetlamıyorlar mı terbiyesizler 😂
Yazmadıklarımdan nijer,keten tohumu, taze nane vs. Sorma
Bu koşullara rağmen yumuetlamıyorlar mı terbiyesizler 😂
Yazmadıklarımdan nijer,keten tohumu, taze nane vs. Sorma hocam terbiyesiz bunlar. Gelişme olmazsa 10-15 gün gözlemleyip tekrar hepsini aynı kafese toplayıp yeniden kendileri eş tutsun diye baksam nasıl olur?

merhaba

gıda takviyesi olarak neler ve hangi markaları kullanıyorsunuz?

bir de ilk kez mi kuş besleyeceksiniz?
Merhaba,
İlk defa beslemiyorum ama ilk defa üretmek için çabalıyorum. Kendimce yeterince teorik bilgi sahibi olduğumu varsayıyorum, ama tabi ki pratik oldukça farklı oluyor. 8 kuşu 4 takım yaptım ama maalesef hala 2 kuşun cinsiyetini yüzde yüz kesinleştiremedim.bu şekilde 10 gündür gözlüyorum. 3 takım birbirlerine yakınlık gösteriyor buna cinsiyetinden emin olamadığım kuş da dahil 😄
Gervit-w, taubenfit 50 ve bt-amin forte b vitamini dönüşümlü olarak sularına ekliyorum, mammamia full mamayı da sebzelerine ( havuç, biber, nane, marul, maydanoz, kırmızı lahana, ıspanak, dere otu, pazı vs)ekleyerek veriyorum.mamanın içinden çıkan kızıştırıcı tozu az az mamaya ekliyorum. Akdarı, aspur,karışık yem, Nijer, keten tohumu, çok az kendir karıştırarak yem olarak veriyorum. Haftada 2 defa yumurta maması yapıyorum biraz havuç yada nane ile karıştırarak. 15 günde bir de buğday çimlendirmesi vermeye çalışıyorum.

Ekli dosyalar

Geri