Cinsiyet Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan harmel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, iyikus.com'a hoşgeldiniz. Sarı olan erkek. Beyaz olan dişi :)

Oyla 0
Ama sürekli kur yapıp kafasını aşağı yukarı yaparak öten,yani genelde erkek olan muhabbet kuşlarının özelliğini taşıyan kuş beyaz olan.Beyaz olan 1 aydır bizde ve dişiliğinden emin olduğumuz bir kuşa karşı sürekli kur yapıp dediğim hareketleri yapıyordu.Daha sonra o ölünce sarı olan kuşu aldım(bana dişi denildi sarı için.)

Oyla 0
Dişilerde kur yapabilir. Daha net 2 kuşunda ceresini paylaşır mısınız. Tekrar kontrol edeyim

Düzenleme: Beyaz olanın burun deliklerinin etrafı hafif açık mavimsi gibi. Fakat erkeklerin burun delikleri dişilere göre daha küçük olur.(her zaman değil) Yakından tekrar incelemek istiyorum. Çözünürlüğü iyi fotoğraflarla. Ama şuan ki fotolardan sarı olan için erkek diyebilirim. Bazı kuşlarda hormonsal durumlardan dolayı anlamak güç olabilir. Linkteki yöntemi de deneyebilirsiniz. https://iyikus.com/konular/igne-civi-ile-kus-cinsiyeti-ogrenme.677/

Son düzenleme:
Oyla 0
Ama sürekli kur yapıp kafasını aşağı yukarı yaparak öten,yani genelde erkek olan muhabbet kuşlarının özelliğini taşıyan kuş beyaz olan.Beyaz olan 1 aydır bizde ve dişiliğinden emin olduğumuz bir kuşa karşı sürekli kur yapıp dediğim hareketleri yapıyordu.Daha sonra o ölünce sarı olan kuşu aldım(bana dişi denildi sarı için.)
Kızıştıkları zaman yanlarında karşı cins yoksa eğer hemcinslerine de kur yapabiliyorlar.Bende de iki erkek var mesela onlarda birbirlerine kur yapıyorlar.

Oyla 0
Geri