Covid kuşlara geçer mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Selamun aleyküm arkadaşlar dun gece rahatsizlaninca test yaptırmak istedim ve bugun covid çıktım. 6-7 ay öncesinde kuşlara covidin geçmediğini duymuştum ama emin olamadım sormak istedim. Opmuyorum sadece elime alıyorum o kadar. Zaten her saat dışarıda olmuyor toplam 1.5-2 saat falan dışarıda. Ayağımla ve elimle oynuyor okadar onun dışında aynı odada kalıyoruz genelde. Sıkıntı olur mu?

Aleyküm selam Hasan'cım,

Geçmiş olsun öncelikle. Şimdiye kadar kanatlılarda böyle bir vaka olmadı. Fakat sen yine de kuşun ile mesafeli ol, tedbiri elden bırakma...

Çözüm
Aleyküm selam Hasan'cım,

Geçmiş olsun öncelikle. Şimdiye kadar kanatlılarda böyle bir vaka olmadı. Fakat sen yine de kuşun ile mesafeli ol, tedbiri elden bırakma...
Sağol abicim öncelikle. Tedbirli oluyorum, opmuyorum falan ama elime, ayağıma geliyor inşallah oradan bir sıkıntı çıkmaz. Teşekkür ederim.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bizde ailece yakın zamanda covid geçirdik. Evi sürekli havalandırdığım için üşütmesin diye kuşumu ayrı odaya koydum.
Ama oğlum gidip gelip sevdi (sevmeden önce ellerini yıkayarak). Bir sorun olmadı kuşumuzda.
Ne olur ne olmaz dikkatli olmak lazım sanırım.
Bu hastalıkla ilgili o kadar çok bilinmeyen var ki çünkü.

@fyalison geçmiş olsun sizede. Biz de kısa aralıklarla havalandırmaya çalışıyoruz. Kuşu dışarı çıkarmadan önce de elimi yıkıyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim inşallah bir sıkıntı olmaz.
@neanderthalensis sağolun. Peki ayakla temasın sıkıntısı nedir bizim kuş çok seviyor çünkü ayakla oynamayı.
@Doğanay Y. sağolun.

covid kuşa geçmez. bunun dışında, kuşu ayağınızla temas ettirmemenizi öneririm (çoraplı , çorapsız, yıkanmış, yıkanmamış farketmez)

ilaveten ciğerlerinizin hassas olduğu böyle bir dönemde kuşla aynı odada yatmamanızı öneririm. tüy gibi etkenler alerjik reaksiyonu kolaylaştırır. çok geçmiş olsun

çok sağolun dikkate alacağım. Peki ayağımla oynamasının bir sorunu var mı hastalık falan yapmaz inşallah çok seviyor çünkü.
yine de tedbirli olun derim. Bu yıl üretim yapan çoğu kişide farklı gözlemlerini iletiyorlar. Hastalık kaynaklı mı bilinmez ama görmediğimiz ya da etkisini tam göremediğimiz minik etkileri var.

yine de tedbirli olun derim. Bu yıl üretim yapan çoğu kişide farklı gözlemlerini iletiyorlar. Hastalık kaynaklı mı bilinmez ama görmediğimiz ya da etkisini tam göremediğimiz minik etkileri var.
Sağol abi. Havalandırma yapıyorum, yakın temasta bulunmaktan iyice kaçınıyorum. Oynamadan önce elimi yıkıyorum. Ayaktan korona geçer mi onu bilmiyorum ama işte biraz ayağımla oynuyor dışarı çıkardığım zaman onun dışında öpme falan yok. Bi el ve ayakla temasımız var elimi de önceden yıkadığım için sorun olmayacağını düşünüyorum. İnşallah ayaktan da geçmez. Teşekkür ederim çok.

Geri