[Çözüldü] Kuşum yandı acil yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gefekaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gefekaa

iyikus.com Üyesi
Herkese merhabalar 5 gün önce muhabbet kuşum sıcak çorbaya atladı ve ayakları yandı avisol a kullanıyodum dün avidiare basladım internetten entrobac ve gervit aldım yandığı gibi soğuk suya tuttum düzenli olarak silverdin sürüyorum yeşillik haşlanmış yumurta daldarı veriyorum ve sürekli olarak ilgileniyorum baska yapmam gereken bir şey var mı yazmak istedim veterinere götürmeli miyim yapılacak baska bi sey varsa götüreceğim baya uzakta olduğu için buraya soruyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20220501_124834-min.jpg
    IMG_20220501_124834-min.jpg
    690.7 KB · Görüntüleme: 23
5 gün geçmiş zaten. bu tür travmalarda acil veterinere götürmek gerekirdi, bu vakaları her veteriner tedavi edebilir

açık yara mikrop kapabilir. veterinerden doksisiklin etken maddeli antibiyotik alın elinizin altında hazır bulunsun
Evet ama biz bilemedik bu kadar yandığını çünkü yemesinde içmesinde hiçbir sıkıntı yok ama ayakları bacakları bugün kızarmış durumda acaba iyileşiyor mu yani alttan yeni deri geldiği için mi kızarmıştır yoksa daha mı kötüye gidiyor

Ekli dosyalar

• IMG_20220502_211103-min.jpg
    IMG_20220502_211103-min.jpg
    743.4 KB · Görüntüleme: 27
Küçük bir kapta ılık suyu kalıp sabunla (banyo sabunu) iyice köpürtün. Silverdin sürmeden önce kuşun ayaklarını güzelce bu suyla yıkayın. Her seferinde bu işlemi tekrarlayın daha çabuk iyileşir..

Veterinerin yapıcağı tek şey antibiyotik vermek olucaktır.. Faydası olurmu elbette olur. Düşük dozda antibiyotik kullanmak faydalı olabilir...

Dediğim şekilde ayaklarını yıkayıp birde öyle resim atarmısınız. Kremsiz bakalım birde.. Resim çektikten sonra kremi sürün yine..

Küçük bir kapta ılık suyu kalıp sabunla (banyo sabunu) iyice köpürtün. Silverdin sürmeden önce kuşun ayaklarını güzelce bu suyla yıkayın. Her seferinde bu işlemi tekrarlayın daha çabuk iyileşir..

Veterinerin yapıcağı tek şey antibiyotik vermek olucaktır.. Faydası olurmu elbette olur. Düşük dozda antibiyotik kullanmak faydalı olabilir...

Dediğim şekilde ayaklarını yıkayıp birde öyle resim atarmısınız. Kremsiz bakalım birde.. Resim çektikten sonra kremi sürün yine..
Suyla sabunla yıkamak canımın yakmaz mı ama yanık sonucta suya değdirmemek gerekiyor diye araştırdım ama emin misiniz cok üzülüyorum lütfen canı yanmasın

Suyla sabunla yıkamak canımın yakmaz mı ama yanık sonucta suya değdirmemek gerekiyor diye araştırdım ama emin misiniz cok üzülüyorum lütfen canı yanmasın

bisey olmaz canı yanacak elbette

ilaveten sabah elinizdeki kremi akşam terramycin pomad sürebilirsiniz.

terramycin eczane satılır ve açık yaralara yanıklara sürülebilir.

Tesekkürler zeytin yağlı kalıp sabun olur mu peki lütfen yıkayıp atarım lütfen konuyu takip edin cok yardıma ihtiyacımız var 5 yıldır bizde hic hastalanmadı bir kaza olmadı ilk defa böyle bir durum yasıyorum

Tesekkürler zeytin yağlı kalıp sabun olur mu peki lütfen yıkayıp atarım lütfen konuyu takip edin cok yardıma ihtiyacımız var 5 yıldır bizde hic hastalanmadı bir kaza olmadı ilk defa böyle bir durum yasıyorum

endişenizi anlıyorum ama yapılabilecekler bu kadar. iki kremi de kullanın hatta sabah ilk iş terramycin krem sürün, açık yara yeni olduysa enfeksiyon kapmasın. sabunu niye atıyorsunuz kullanın işte. sabun zararlı bişey olsa malkoçoğlu önermez zaten rahat olun

Çok hafif hareketlerle yıkayın sorun olmaz. Hem dezenfekte eder mikrop kapmaz hemde daha çabuk iyileşir..

Evet zeytinyağlı sabun olur resim çekmeyi unutmayın..

Bu sekilde oldu

Ekli dosyalar

• IMG_20220502_214920-min.jpg
    IMG_20220502_214920-min.jpg
    827.1 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20220502_215033-min.jpg
    IMG_20220502_215033-min.jpg
    938.9 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20220502_215059-min.jpg
    IMG_20220502_215059-min.jpg
    793.7 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20220502_215120-min.jpg
    IMG_20220502_215120-min.jpg
    675 KB · Görüntüleme: 19
Ayaklarında hala krem kalıntısı yoksa biraz iltihaplanmış olabilir. Yada tam yıkayamadınız.. O sarılıklar kremmi? yoksa kabarcık gibimi?

Şu an süremedim krem cok panik oldu ve canı acıdı diye biraz kendi haline bıraktım süreceğim ama mutlaka, sabah da nöbetçi eczaneden tremaycin alacağım

Krem değil malesef yanık kabarcığı gibi

Anladım iltihap gibide değilde galiba kuşun derisi biraz hasar almış. Elinizdeki kremi düzenli kullanın. @neanderthalensis in söylediği teramisin kremide kullanın. Sabah birini sürün, akşam diğerini sürün. Teramisin antibiyotiklidir onunda faydası olur..

Krem sürmeden önce aynı şekilde ayaklarını sabunlu suyla yıkayın. Çok fazla ovalamadan hafifçe yıkayın ve kuşun tüylerini ıslatmamaya özen gösterin!

Zamanla o hasarlı deri kuruyacaktır ve yavaş yavaş iyileşir merak etmeyin. Birde yanık biliyorsunuz ilk bir kaç gün çok acılıdır ama acısı yavaş yavaş azalır gider.. Fazla kafaya takmayın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri