Danışmak fikir edinmek tavsiyelerinizi öğrenmek.

paşamiço

iyikus.com Üyesi
Katılım
29 Ocak 2023
Mesajlar
50
Yaş
33
Konum
İzmir
İyi forumlar. 1 yaşını geçkin oğlum 4 ay önce hasta oldu 1 hafta önce kurumadan can vericekti zor kurtardım alttaki resim son hali. Bir de tüyleri yolunmuş gibi parça parça. Tüyleri e yapabileceğim birsey var mıdır?
Tedavisini hala yapıyorum mantardan kurtuldu iç parazit tedavisi oluyor 15 gün sonra tekrar ilaç içip biticek inşallah.
Benim sormak istediğim iyilestikten sonra ciğerleri böbrekleri için yapabileceğim birsey var mı? Detoks gibi çünkü çok fazla antibiyotik ve ilaç içti 4 ay sürdü diyebilirim. Bu sürede durmadan sürekli ilaç verildi. Tüyleri için tavsiye edebileceğiniz birsey var mı?
Kurumayı tamamen durdurmanın bir yolu varsa paylaşabilir misiniz? Resimde kursak dolu diye şişkin çıkmış ama kemikleri çıtır çıtır ediyor elime aldığımda ve bıçak gibi hala göğüs kemiği.Şuan kilo alsın diye kursağına mama verip besliyorum yem olarak çok seçici pelet yeme geçtim ama karişık yem de veriyorum.
IMG_20230129_214747.jpg
 
Son düzenleme:

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,383
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Merhaba, inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur. Tüylerin deforme olması genelde kafes küçüklüğü, başka bir kuşun varlığı ya da aşırı yüzeylere temastan yıpranıyor. Böyle durumlarda eğer dikkatlice çekerseniz yenisi düzgün uzayacaktır ancak bunun haricinde yıpranan bir tüy düzelmiyor. Gelişim aşamasında b kompleks ve iyi bir aminoasit katkısı ile desteklendiğinde daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluyorlar. Tüy büyüdüğünde ise neredeyse vücuttan hiç bir takviye emmez. Kuşun çevresel etmenlere uyumuyla tüy görünümünü koruması beklenir. Banyo olsun, kendini yağlaması ve tüylerini temizlemesi olsun gibi gibi...
Tüyleri için tollyamin forte almanızı şiddetle tavsiye ederim. Ek olarak evde aloe vera bitkisi yetiştiriyorsanız banyo sularına özünden biraz ilave edilmesi de olumlu sonuçlar doğurur.
Organlar içinse bizlerin yapılabileceği şeyler biraz kısıtlı aslında. Beslenme düzenini sağlamak, dengeli hale getirmek dışında pek elden bir şey gelmiyor. Bazı piyasadaki kuş ürünleri (vitamin ve doğan antibiyotikler) karaciğer dostu gibi görünüyor. Yine tollyamin forte ya da bt amin forte gibi. Kullanım sonrası vücuttan kolayca atılan b vitamin grubu işlevsel gibi görünüyor bu aşamada.

Detaylı bir dışkı analizi yapılırsa eğer kurumanın asıl nedeni öğrenilebilir. Megabakteri kaynaklı gelişen bir durum söz konusu ise sadece tek bir ürün tedavi ediyor (amphotericin b) geç kalınmadıysa.
 

paşamiço

iyikus.com Üyesi
Katılım
29 Ocak 2023
Mesajlar
50
Yaş
33
Konum
İzmir
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Not aldım hepsini. Veterinere 2 kere götürdüm açıkcası veteriner lafı geçince bile sinirleniyorum egzotik hayvan veterineriydi gittiğim yer kuşu evirip çevirip antibiyotik yazalım dediler.
Yanlış tedavi oldu desem doğrudur o arada da durumu kötülesiyormuş bende yemini yediği için suyu çok fazla içtiği için (günde 2 suluk) anlamadım. Daha sonra durumda tuhaflık olduğunu fark ettiğimde internetten başka ilaçlar aldım kuşlar için olan biraz düzelir gibi oldu dediğimde tekrar çöktü oğlum bu seferde. Kuş yetistiren bu işi yıllardır yapanlardan Allah razı olsun iyiki varlar. Kuşta mantar var triflucan kullan geçer dedi öyle de oldu yoksa ölüyordu tünekte bile duramaz gözünü açamaz haldeydi.
Şimdi iç parazit tedavisi yapıyoruz attiğım resimler son hali miçonun o da çare olmazsa iyi bir veteriner bulmaya çalisicam
 
Son düzenleme:

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,383
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Hala su tüketimi çok ise böbrek sorunlari olabilir. Yine de duruma göre megabakteri için olan ürüne bakınız. Biraz pahalı ama alma şansınız olursa eczanenizde bulunsun
 

paşamiço

iyikus.com Üyesi
Katılım
29 Ocak 2023
Mesajlar
50
Yaş
33
Konum
İzmir
Götürdüm 2 kere gittim dışkı tahlili istedim gerek yok dediler. Bir de bulunduğum yerde kapidan girmek 450 lira sadece ilaç ayrı fiyatlandırma tahlilde 850-1500 arası bir fiyat. Tamam yapilsın gerekirse tabi ama bos yere gitmek yok mu beni yıkan o oldu suan veterinerlere güvenimde yok acıkcası.
Kuş üretimi yapip yetistiren kisilerin kuşa bakip tedavisini anlamaları sayesinde suan daha iyi bir durumda
 
Üst