Kim bana cevap verebilir ?Ne zaman geçicek bu kapsül dediğimiz şey uzun süredir böyle tüy dökmesi azaldı ama dikenleri geçmiyor yulaf ve dal darı ne kadar arayla verilmeli b vitamini veriyorsak ek besin (sebze meyve) versek zararı olur mu b vitamini ve gerwit w vitamini kaç gün arayla kullanılmalı bide neden kuşlar yatarak uyur. Dumanın bazen öğlen içi geçiyor geliyorum bakıyorum koltuğa uzanmış sızmış
Ekli dosyayı görüntüle 11260
-Tüy dönemleri kuştan kuşa değişir kimisi iki haftada kimisi 1 ayda ortalama 2-3 haftadır.Kim bana cevap verebilir ?
Teşekkür ederim-Tüy dönemleri kuştan kuşa değişir kimisi iki haftada kimisi 1 ayda ortalama 2-3 haftadır.
-Yulaf kışın çok verilmesi önerilmiyor.Ama yinede 2 çay kaşığı kadar verebilirsiniz ayrı bir yemlikte.Yazın verilmesi daha uygun olur serinletici özelliğinden dolayı.Haftada 4 çay kaşığı iyi gelir.
-B vitamini verirken sebze ve meyve vermeniz bir sorun teşkil etmez.
-B vitaminleri tüy dönemlerinde haftada iki kez,normal zamanlarda iki haftada bir verilmesi iyi olur.
-Multi vitamini de haftada iki kere vermeniz yeterli olacaktır.Tabi mama yapmanızda çok önemli.Haftada iki kerede yumurta maması yapmanızı tavsiye ediyorum.
-Kuşlar yatarak uyumaz.Sizin kuşunuz belki de huy haline getirmiştir.
Çeşitli meyve sebze veriyorsanız rutin olarak. Ekstradan vitamin vermenize gerek yok. Vitamini, yetersiz beslediğinizi düşündüğünüz kuşlarınıza destek amaçlı sunabilirsiniz.
B vitamini ise genelde et ve süt ürünlerinde bulunan bir gruptur. Yumurta B vitaminleri açısından zengin bir besindir. Bu açıdan destek verebilirsiniz.
Aslında doğal yollarla özen ve rutini sağladığımız takdirde ek takviyelere gerek yoktur. Hastalık vb. durumlara bağlı olarak gelişen ekstra ihtiyaç ya da destek açısından envanterimizde bulunması gerekir yinede. Unutmayın ki doğada bu hayvanların suyuna kimse vitamin damlatmıyor.
Sağlıklı bir ortam ve sağlıklı bir diyet sunulduğu takdirde problem yaşanması pek olası değildir.
Bunun dışında kapsüllerin tamamlanması farklılık gösterebilmektedir.
Yetersiz beslendiği kanaatindeyseniz söylediğim gibi; haftada 3 kez B vştamin desteği ve yulaf desteği sunabilirsiniz..
Teşekkür ederimm..Çeşitli meyve sebze veriyorsanız rutin olarak. Ekstradan vitamin vermenize gerek yok. Vitamini, yetersiz beslediğinizi düşündüğünüz kuşlarınıza destek amaçlı sunabilirsiniz.
B vitamini ise genelde et ve süt ürünlerinde bulunan bir gruptur. Yumurta B vitaminleri açısından zengin bir besindir. Bu açıdan destek verebilirsiniz.
Aslında doğal yollarla özen ve rutini sağladığımız takdirde ek takviyelere gerek yoktur. Hastalık vb. durumlara bağlı olarak gelişen ekstra ihtiyaç ya da destek açısından envanterimizde bulunması gerekir yinede. Unutmayın ki doğada bu hayvanların suyuna kimse vitamin damlatmıyor.
Sağlıklı bir ortam ve sağlıklı bir diyet sunulduğu takdirde problem yaşanması pek olası değildir.
Bunun dışında kapsüllerin tamamlanması farklılık gösterebilmektedir.
Yetersiz beslendiği kanaatindeyseniz söylediğim gibi; haftada 3 kez B vştamin desteği ve yulaf desteği sunabilirsiniz...
Daha önceden de dediğim gibi:Sağlıklı kuş tüy değiştirir.Bu durum iki-üç hafta arasında değişkenlik gösterir.Ekli dosyayı görüntüle 11327Ekli dosyayı görüntüle 11328Ekli dosyayı görüntüle 11329Durunun tüy kapsülleri bu şekilde. Bunlar ne zaman geçer?
Merhabalar yanılmıyorsam sadece b12 içeren beşeri bir takviye.Arkadaşlar benim muhabbet kuşum da birkaç gündür tüyde, b vitamini takviyesi olarak dodex kattım suyuna. Sizce piyasadaki iyi markaların yerini tutar mı? mesela "Röhnfried Bt-Amin Forte"yi gördüm, böyle bir ürünü kullanırsam daha iyi mi olur kuşum için?
birkaç ay önce ağır tüye girmişti, şimdi yine böyle tüye girmesi tuhaf geldi bana. dodex hiçbir işe yaramıyor galiba, bugün bt amin forte b sipariş edeceğim o halde.Merhabalar yanılmıyorsam sadece b12 içeren beşeri bir takviye.
Röhnfried bt amin forte b komplex kullanmanız çok daha yararlı olacaktır.